Egyedi részvények

A Cisco Systems termékei világsikerek

By szeptember 22, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A Cisco Sytems vállalat tulajdonképpen az adatfeldolgozás és az adatbank területén eredményes vállalat.

A Cisco Systems Inc. egy amerikai multinacionális vállalat. Fogyasztói elektronikai berendezéseket, hálózati eszközöket, hang-, illetve kommunikációs technológiát és szolgáltatásokat tervez és értékesít. Székhelye a kaliforniai San José. A Cisco-nak több mint 60.000 alkalmazottja van és éves árbevétele már 2011-ben elérte a 43 milliárd dollárt.

A név a San Francisco város nevéből származik. Ezért a korai időkben a cég mérnökei ragaszkodtak, hogy a kisbetűs cisco elnevezést használhassák. A Cisco első termékéhez Bosack átalakította a multi protokollos útválasztó (router) szoftvert, amelyet eredetileg néhány évvel korábban egy szintén stanfordi alkalmazott, William Yeager írt.

A Cisco Systemst 1990. február 16-án vitték tőzsdére.

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor lesz gyorsabb, mint egy átlagos mobil. Ma az is elmondható, hogy az IBM a Ciscóval egy olyan globális kezdeményezést indított el, amelynek keretében a cég önkéntesei abban segítenek az iskoláknak, hogy a Cisco jelenleg ingyenesen elérhető Webex szolgáltatását a távoktatásban hasznosítsák.

A felhasználók köre napról-napra növekszik, Európában több mint 2000 iskolában, több mint 200.000 diákot ér el a program, akiket 3000 fő IBM önkéntes támogat.

A Cisco Systems vállalat részvényei ezen a héten 0,18%-ot korrigáltak. A Cisco Systems részvények 3 év alatt 22,42%-ot emelkedtek. A vállalat kapitaizációs tőkéje 187,2 milliár dollár. A vállalat hosszútávon jó lehetőség, hiszen ma egyike a világ legnagyobb technológiai vállalatainak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!