e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Nvidia előrejelzései

A Bank of America elemzői megismételték pénteken a saját vételi besorolásukat az Nvidia részvényeire, azt várva, hogy a félvezető kínálat korlátozott maradhat 2022-első felében, mivel a kereslet továbbra is erős, és a kínálat továbbra sem képes lépést tartani ezzel. Mivel az árazási erő határozottan az Nvidia oldalán áll, a Bank of Amerika majdnem megduplázta a grafikus chipek 2022 első félévére vonatkozó bevételi előrejelzését, mondván, hogy az éves szinten 9%-kal nőhet az eladás. A 43 elemző közül, akik az Nvidia-t figyelik, 35-nek vételi, hatnak tartási, kettőnek pedig eladási besorolása van. Közülük 24-en emelték az árcélokat, így az átlagos célár 325,31 dollár lett, a korábbi 280,70 dollárról.

Az Nvidia is „megszenvedte” a pénteki eladási pánikot, többen realizálták nyereségüket, így az Nvidia 5,54%-os mínuszban, újra vételi pozícióban zárt. Az Nvidia részvényei 3 év alatt 730,01%-ot emelkedtek. Az Nvidia azzal próbál tartósabb előnyre szert tenni a konkurenciával (Qualcoom, AMD, TMSC) szemben, hogy a japán Softbank-tól teljesen felvásárolja az Arm-ot. A Mercedes vállalat partnerségre lépett az Nvidia technológiai céggel, hogy saját, nagyobb kapacitású elektronikus chipeket fejlesszenek ki. Ezek az új alkatrészek lehetővé tennék az autógyártók számára, hogy csökkentsék a járműveikben használt alkatrészek számát, mivel több funkció vezérlésére is alkalmasak lennének.

 

Az Amphenol sikeres lehet hosszabb távon is

Az Amphenol legutóbb október 26-án jelentette be negyedéves eredményeit. Az elektronikai gyártó 0,65 dolláros EPS-ről számolt be a negyedévre vonatkozóan, ami 0,02 dollárral verte a 0,63 dolláros konszenzusos becslést. Az Amphenol saját tőke megtérülése 25,73%, nettó árrése pedig 14,43% volt. A vállalat bevétele 2,82 milliárd dollár volt a negyedévben, szemben a 2,72 milliárd dolláros konszenzusos becsléssel. Jelenleg az Amphenol piaci kapitalizációja 50,27 milliárd dollár.

Az Amphenol részvényárfolyama 3,97%-ot korrigált a héten. Számos elemzőház vizsgálta az Amphenol vállalatot. A Truist Securities november 19-én közzétett jelentésében 85,00 dollárról 92,00 dollárra emelte az Amphenol árcélját. A Morgan Stanley október 28-án kiadott jelentésében 75,00 dollárról 80,00 dollárra emelte az Amphenol árcélját és „equal weight” minősítést adott a részvénynek.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amazon és technológiája

A Goldman Sachs közölte a 2022-re vonatkozó legjobb választásait. Ezek között van az Amazon részvénye. Az Amazon harmadik negyedéves eredménye vegyes érzéseket váltott ki. Az Amazon volt a legrosszabbul teljesítő FAANG részvény idén eddig, részben a vállalat nehéz eredmény kimutatásának köszönhetően. Az Amazon 2020-as teljesítménye olyan erős volt, hogy a vállalat 2021-ben nehezen tudta tartani a lépést. Az Amazon erőteljesen beruházott a működésbe, hogy lépést tartson a kereslettel. Brian Olsavsky pénzügyi igazgató elmondta, hogy az Amazon vállalat új raktárakat szeretne nyitni, ide viszi át a likvid készpénzét és dolgozókat szeretne felvenni az ünnepi szezonra.

Az Amazon részvényárfolyama 4,68%-át korrigált ezen a héten. Az Amazon most más vállalatok miatt is nyereséges lehet, pl.: Rivian pickup teherautókat akar használni, ebből az Amazon kétszeresen is profitálhat. Egyrészt az elektromos meghajtású furgonok csökkenthetik az utolsó mérföldes szállítási költségeket és a Rivian menetrend szerinti szállítása, ha megtörténik, növelheti az Amazon 20%-os részesedésének értékét az autógyártóban.

 

 

Healtchcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Pfizer bevétele

A Pfizer bevétele jövőre meghaladhatja a 100 milliárd dollárt, amit a Covid-19 vakcina és az új Covid-19 vírusellenes tabletta eladásai lendítenek fel az SVB Leerink szerint. Ez a 2020-as 41,9 milliárd dollárról, illetve a FactSet konszenzusos előjelzése alapján 2021-ben 80,7 milliárd dollárról fog megemelkedni a várható 100 milliárd dollár fölé. Azt még nem tudják, hogy a Pfizer meglevő vakcinái mennyire védenek az új afrikai mutánsra, azaz Omicron-ra, de várhatóan ez is két héten belül kiderül. A Pfizer szóvivője viszont azt már közölte, hogy a Dél-Afrikában azonosított új vírustörzs elleni COVID-19 vakcinát „körülbelül 100 napon belül” elő tudja állítani, a kormányzati hatósági jóváhagyás függvényében.

A Pfizer részvényárfolyama ezen a héten 6,30%-ot emelkedett. A vállalat nemrégiben 36 milliárd dollárra emelte a koronavírus elleni vakcinák idei bevételére vonatkozó előrejelzését. A harmadik negyedévben a Pfizer korrigált eredménye részvényenként 1,34 dollár volt, ami 129%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Clorox szerepe a világgazdaságában ismét fontos lehet

Az új COVID-mutánsok növelik a tisztítószerek iránti keresletet, mivel az emberek igyekeznek megvédeni magukat a vírustól, így jóval több fertőtlenítőszert és takarítószert vásárolnak. A Clorox értékesítésének több mint 80%-a olyan termékekből származik, amelyek alkalmasak fertőtlenítésre, a cég márkái első vagy második számú piaci részesedéssel rendelkeznek a piacon, a fogyasztók valószínűleg a Clorox termékei felé fordulnak.

A Clorox részvényárfolyama ezen a héten 4,33%-ot emelkedett. A részvényelemzők arra számítanak, hogy a The Clorox Company 1,65 milliárd dolláros árbevételt fog jelenteni a folyó pénzügyi negyedévben. A Clorox az elmúlt három évben 32,3%-kal emelte osztalékát, az elmúlt 45 évben minden évben növelte osztalékát.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

 

BHP, mint magas osztalékfizető

A BHP Group Ltd jelenleg a 99. legmagasabb rövid távú technikai pontszámmal rendelkezik az Egyéb ipari fémek és ásványi anyagok iparágban. Bár a BHP valódi osztalékhozama valószínűleg közelebb van a 4,4-8,8%-hoz, mint az egyes források által számított 11,27%, viszont még mindig kiváló hozamot kínálnak a kockázatokhoz képest. A BHP bevételeinek több mint fele vasércből származik. A vasérc ára 2021 nyarán emelkedett meg, igaz azóta már 70%-ot visszavett az emelkedésből. A BHP emellett 1,5 milliárd dollárnyi tőkekiadást hagyott jóvá a nyugat-ausztráliai North Carnarvon-medencében található Scarborough upstream projekt fejlesztésére. A jóváhagyott összeg a BHP 26,5%-os részesedését jelenti a fejlesztés 1. fázisában.

A BHP Group részvényárfolyama ezen a héten 2,65%-ot emelkedett. A BHP a 2021-es pénzügyi évben 17,1 milliárd dolláros alapvetően hozzárendelhető nyereségről számolt be, ami 88%-os növekedést jelentett az előző évhez képest.

 

Novartis felvásárlása

A nagy gyógyszer gyártók által a generikus és fogyasztói üzletágak leválasztására irányuló iparági törekvések közepette a Novartis a Sandozról való leválás küszöbén állhat. A svéd székhelyű EQT befektetési csoport és a németországi Struengmann család közös lépést fontolgat a generikus gyógyszergyártó cég megvásárlására 21,6 milliárd dollárért-írta ezt a Handelsblatt német napilap. A Roche részvényesei pénteken elsöprő többséggel megszavazták a Novartis közel egyharmadának megvásárlásáról szóló 20,7 milliárd dolláros üzletet.

A Novartis részvényárfolyama ezen a héten 1,74%-ot, míg a Roche Holding 3,57%-ot korrigált.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Alibaba bevétele

Az Alibaba forgalma az elmúlt negyedévben 29%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, 31,1 milliárd dollárra. A Wall Street 32,1 milliárd dolláros bevételre számított. Az egy részvényre jutó nyereség 38%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest és elmaradt a várakozásoktól. A vállalat közölte, hogy a folyó pénzügyi évben 20% és 23% között várható az árbevétel növekedése az egy évvel korábbihoz képest. Az elemzők közel 28%-os növekedést jósoltak. Az Alibaba és a többi kínai technológiai óriás, a Tencent, a Baidu és a TikTok tulajdonosa, a ByteDance az elmúlt évben fokozott szabályozási ellenőrzésnek volt kitéve a kínai kormány részéről. Kína példátlan szigorítása megdöbbentette a magánvállalkozásokat.

Az Alibaba részvényárfolyama ezen a héten 4,98%-ot esett. Az Alibaba óriási felhőüzletága azonban továbbra is lenyűgöző eredményeket produkál. A bevétel 33%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az Alibaba Cloud segített a vállalatnak Kínán kívüli terjeszkedésben is.

 

 

Egyedi részvények:

 

Eli Lilly további növekedést vár

Az Eli Lilly and Company egy 525 millió dolláros szerződést írt alá az Amerikai Egyesült Államok hadseregével. A munka kombinált terápiás készítmények elkészítésről szól. A feladat elvégzésének határideje 2022.jaunár 31. Az Eli Lilly a donanemabhoz fűzi reményeit az Alzheimer-piacon, egy olyan gyógyszerhez, amely vegyes eredményeket hozott egy 2. fázisú klinikai vizsgálatban. Az Eli Lilly részvényei az év eddigi részében közel 55%-kal emelkedtek.

Az Eli Lilly and Company részvényárfolyama ezen a héten 0,13%-ot korrigált. A gyógyszergyártó az idei év első kilenc hónapjában elért teljesítménye alapján az egész évre vonatkozóan 8 dollárra emelte a korrigált EPS-előrejelzését, ami 18%-os növekedést jelentene a tavalyi évhez képest.

 

A Netflix következő éve is erős lehet

A Netflix erősen fejezheti be az évet az átlagosnál erősebb kínálatból ítélve, amely idén novemberben került műsorra. A kötelező látnivalók közé tartozik egy western film (Heten az emberkereskedők markában), amely a revizionizmusra törekszik, amely egy megrázó, de mégis magával ragadó pillantást vet a rabszolgamunka új formájára, amely São Paolo utcáin és roncstelepein tombol. Majd ugyanilyen jó filmnek tűnik a Passing és A télapó visszatér c. film. A Netflix eleinte egy készpénzveszteséget okozó vállalkozásnak tűnt más cégek szemében, amely drága műsorokat és filmeket gyárt, hogy így vonzza a streaming előfizetőket. De mára elmondható Reed Hastings streaming-vezérnek már nincs szüksége adósságfelvételre, sőt, az év elején részvény-visszavásárlásba kezdett.

A Netflix részvényárfolyama ezen a héten 1,94%-ot korrigált. A streaming szórakoztatás úttörőjének számító vállalkozásnak ma már 213,6 millió előfieztője van világszerte. A Netflix még a jövőbeni lassulással számolva is ésszerűen megduplázhatja árbevételét a következő öt évben, és 2026-ra megközelítheti a 60 milliárd dollárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá