Egyedi részvények

A hét nyertese a Qualcomm részvénye lett

By augusztus 3, 2020 No Comments

A Qualcomm Inc. egy amerikai félvezetőket, processzorokat, és telekommunikációs eszközöket gyártó multinacionális vállalat. A Qualcomm főleg processzorairól, grafikus chipjeiről ismert, amelyeket mobiltelefonokban, tabletekben, hordozható számítógépekben, routerekben, és okos eszközökben használnak fel. A vállalatot 1985-ben alapították amerikai egyetemi tanárok és üzletemberek. Az első fejlesztésük egy műholdas navigációval kapcsolatos szolgáltatás volt, később orientálódtak a jelenlegi üzleti profiljuk irányába. A cég szerződésben áll az Apple-lel, a Huawei-jel, a Western Digital-lal, a Bosch-sal.

Ezen a héten jelent meg a cég negyedéves jelentése, amiből kiderült, hogy a Qualcomm 4,9 milliárd dolláros ár bevételen 0,86 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami felülmúlta a 0,70 dolláros várakozást. A harmadik negyedévre 1,05-1,25 dollár közti EPS-t vár a cég, mely megegyezik várakozással. A jelentésből az is kiderült, hogy a cég az Apple után a Huawei-jel is megállapodott a több éve húzódó licenc-vitákban. Így egyszeri 1,8 milliárd dolláros összeget fizet ki a Huawei a Qualcomm-nak, ami részvényenként nagyjából 1,5 dollárt jelent.

A Qualcomm a kiváló negyedéves jelentést követően a vállalat hétvégére 18,81%-os emelkedéssel zárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!