A BHP Group, a világ második legnagyobb bányavállalata augusztus végén bejelentette, hogy megválik olaj-és gázipari eszközeitől.

A tranzakció során a BHP olaj-és gázipari eszközei egyesülnek a Woodside Petroleum ausztrál gázkitermelővel, és cserébe részvényeket kapnak, amelyeket szétosztanak a BHP részvényesei között. Az egyesülés struktúrája azt is jelenti, hogy a tranzakció nem feltétlenül jelent tiszta szakítást a BHP részvényesei számára ezektől az eszközöktől, mivel az új vállalkozásban továbbra is 48%-os tulajdonuk marad. A BHP Group azt is bejelentette, hogy 5,7 milliárd dollárt tervez költeni a világ egyik legnagyobb kálium-bányájának megépítésére Saskatchewanban, a vállalat reményei szerint az elkövetkező években a műtrágya mezőgazdasági felhasználásának növekedésére alapozva.

A BHP Group részvényárfolyama ezen a héten 9,43%-ot esett. A BHP olaj-és gázipari eszközeinek leépítése és a hamuzsír felé fordulás jó helyzetbe hozhatja a vállalatot, hogy hasznot húzzon az energetikai átállásból.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá