A Baidu első negyedéves eredményei felülmúlták a korrigált nyereséggel és eladásokkal kapcsolatos korábbi várakozásokat.

De a kínai keresőmotorcég, (hasonló cég, mint a Google csak Ázsiát fedi le) és a mesterséges intelligencia szoftvercég részvényei az elmúlt héten emelkedésnek indultak. Baidu 12,38 jüan (1,93 dollár) korrigált részvényenkénti eredményről számolt be. A 28,1 milliárd jüan összbevétele szintén meghaladja a 27,4 milliárd jüan becslését. A Baidu egy részvényre jutó eredménye 51%-kal nőtt az elmúlt évben, 1,89 dollárra, ami meghaladja az elemzői konszenzus 1,66 dolláros becslését. Baidu 4,29 milliárd dolláros bevételt jelentett 34,86%-kal meghaladja az elemzői konszenzust 4,22 milliárd dolláros becslését. A cég az online marketing szolgáltatásokból származó bevétel 68%-át birtokolja.

A Baidu egy technológia által vezérelt vállalat, amely befektetett az AI, vagyis a mesterséges intelligenciát kihasználó technológiába, például az önvezető autókba. Idén januárban Amerika úgy döntött, hogy több kínai technológiai céget tiltólistára tesz. De az Alibaba mellett a Tencent Holdings és a Baidu sem kerültek fel az USA listájára. A Baidu 19,6-os „olcsó” P/E-vel kereskedik. Baidu a 3. helyet foglalja el a világon a felhőszolgáltatásokban. Viszont az 1. helyet foglalja el a megújuló energia felhasználásával foglalkozó adatközpontok miatt. Baidu 300 millió dollárt adott vissza a részvényeseknek a 2020-as részvény-visszavásárlási program keretében. Ami 2020 óta a kumulált visszavásárlást 2,2 milliárd dollárra növeli. A Baidu ADR részvénye ezen a héten 3,56%-ot emelkedett.

A vállalat arra számít, hogy bevételei 14%-25%-kal növekednek évről évre a második negyedévben. Ez az előrejelzés nem tartalmazza a JOYY élő streaming platformjának, a YY Live-nak a tervezett megvásárlásából származó potenciális nyereséget. A Baidu keresőmotorja olyan újabb platformok erős versenyével is szembesült, mint a Tencent WeChat és a ByteDance’s Douyin (a tengerentúlon TikTok néven ismert), alkalmazásai.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!