Egyedi részvények

Az Amphenol részvényára már 102,02 dollár

By július 20, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Az Amphenol vállalat 1932-től létezik.

A vállalatot Arthur J. Schmitt vállalkozó alapította Chicagóban. Jelenleg elektronikus és száloptikai csatlakozók, kábel- és összekapcsoló rendszerek, például koax kábelek egyik fő gyártója. A cég termékeit különféle elektronikai piacokon értékesíti, ideértve a katonai-űrrepülést, az ipart, az autóipart, az információs technológiát, a mobiltelefonokat, a vezeték nélküli infrastruktúrát, a szélessávú, az orvosi és a pro-audio eszközöket. Az értékesítést világszerte több mint 60 helyszínen végzik a gyártással egyetemlegesen.

Az Amphenol jelentősen bővült a II. Világháború alatt, amikor a vállalat a katonai hardverhez használt csatlakozók elsődleges gyártójává vált, ideértve a repülőgépeket és a rádiókat is. 1967 és 1982 között a Bunker Ramo Corporation a válallat részét képezte. Az Amphenol legnagyobb részlege az Amphenol Aerospace Sidney-ben és New York-ban található meg. A cég leányvállalata az Amphenol Fiber Systems International egy száloptikai vállalat, amely1993-ban indult el. A leányvállalat a világpiacon optikai csatlakozási termékek és rendszerek gyártására szakosodott.

Az Amphenol Fiber Systems International megoldásokat kínál a száloptikai összekapcsolási technológián alapuló kommunikációs rendszerekre. Az Amphenol 2005-től kezdve található meg a New-York-i tőzsdén, akkor 10,91 dolláron kezdte meg működését. 2008-ra a gazdasági világválság előtt a vállalati részvényárfolyamok 25,975 dollárra emelkedtek. A válság a céget is megrengette, de 2010 januárjára már ismét 24 dollár közelibe emelkedtek az árfolyamok. A cég folyamatosan vásárolta fel vetélytársait, 2008. februárban az Amphenol megvásárolta a francia elektronikai gyártót, a SEFEE-t, majd a következő évben, 2009-ben pedig a Jaybeam Wireless-t. 2013 decemberében az Amphenol megvásárolta a Tecvox OEM Solutions LLC kb. 318 millió dollárért. 2016. január 8-án az Amphenol megvette a FCI Asia Pte Ltd telekommunikációs, adatkommunikációs és vezeték nélküli üzletet. 2017 januárjában megvásárolta a Phitek Ltd-t, majd júniusban három különböző céget, amelyek érzékelőket gyártottak, a Wilcoxon Research-t, a Piezo Technologies-t és a Piher Sensors and Controls-t.

Ma a cég a S&P500 tagja és kapitalizációs tőkéje meghaladja a 30,2 milliárd dollárt.

Az Amphenol árfolyama ezen a héten 7,47%-ot, míg az utolsó három hónapban 21,14%-t emelkedett. Az Amphenol arra számít, hogy a második negyedévi bevételei csökkeni fognak, de az Amphenol becsült elvárt jövedelme az elmúlt négy negyedévből kettő meghaladta a Zacks elemzői várakozást. A Zacks elemzők jelenleg a második negyedév bevételeit 1,78 milliárd dollárra várják. Hosszútávon a vállalatot stabilra minősítette mind a három nagy minősítő cég, ezért vételi pozícióra javasolják a vállalat részvényeit mind a Zacks, mind a Morgan Stanley elemzői.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!