Január 19-én jelent a Halliburton, a Bank of America a Goldman Sachs és a Netflix. Ami tény, hogy a Netflix előfizetőinek növekedése a harmadik negyedévben hirtelen lelassult. A videó streaming szolgáltatás tavaly év végén fellendült, köszönhetően a járvány következményeinek és az otthon maradásnak. Még mindig kiugró lehetőség a Netflix, hiszen január 19-én megjelenő negyedik negyedéve várhatóan jó lehet. Újabb 6 millió előfizetővel rendelkezik a vállalat. A Deutsche Bank elemzői szerint a Netflix bevételeinek becslése értelmében várhatóan 20,2% -os növekedéssel, azaz 6,57 milliárd dollárra várják. A működési árrését 20,4%-ra, míg részvényenkénti nyereségét 1,35 USD-ra becsülik. A vállalat azt is közölte, hogy emelni fogja az árakat az Egyesült Államokban. Pedig már október végén 12,99 dollárról havi előfizetésről 13,99 dollárra emelte azt. Végül a Netflix a negyedik negyedévben újabb erőteljes filmtartalmat mutatott be. A Queen’s Gambit világszerte meglepetéssiker volt, világszerte megugrottak a sakk iránti érdeklődések, a Korona is sikert aratott, míg a társaság győzelmet aratott a Párizsi Emily első évadjával is. A december 25-én a cég kiadta a Bridgerton első évadját, majd megjelent a The Haunting, a Hubie Halloween, a Mank, a The Trial of The Chicago 7 és a Hillbilly Elegy. A Netflix a szélesebb piaci környezetre való tekintettel egy újabb kitörésnek, lehetőségnek tűnik. Az elemzők már arra számítanak, hogy a streaming részvények részvényenkénti nyeresége 2021-re 9,27 dollár lesz, ami 44%-kal magasabb a 2020-as előrejelzéseknél.

A Netflix Inc. 74,51 dollárt zárt 52 hetes csúcs alatt (575,37 dolláron, amelyet a társaság utoljára július 13-án ért el). A Netflix részvényárfolyama ezen a héten 2,43%-ot korrigált. Az elemzők arra számítanak, hogy az egy részvényre jutó eredmény évente átlagosan körülbelül 40%-kal nő az elkövetkező öt évben. Várható, hogy a részvények jövő kedden megemelkednek, ha a vállalat ezt a jó eredményt tudja jelenteni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá