A Bank of America elemzői megismételték pénteken a saját vételi besorolásukat az Nvidia részvényeire, azt várva, hogy a félvezető kínálat korlátozott maradhat 2022-első felében, mivel a kereslet továbbra is erős, és a kínálat továbbra sem képes lépést tartani ezzel.

Mivel az árazási erő határozottan az Nvidia oldalán áll, a Bank of Amerika majdnem megduplázta a grafikus chipek 2022 első félévére vonatkozó bevételi előrejelzését, mondván, hogy az éves szinten 9%-kal nőhet az eladás. A 43 elemző közül, akik az Nvidia-t figyelik, 35-nek vételi, hatnak tartási, kettőnek pedig eladási besorolása van. Közülük 24-en emelték az árcélokat, így az átlagos célár 325,31 dollár lett, a korábbi 280,70 dollárról.

A vállalat is „megszenvedte” a pénteki eladási pánikot, többen realizálták nyereségüket, így az Nvidia 5,54%-os mínuszban, újra vételi pozícióban zárt. Az Nvidia részvényei 3 év alatt 730,01%-ot emelkedtek. Az Nvidia azzal próbál tartósabb előnyre szert tenni a konkurenciával (Qualcoom, AMD, TMSC) szemben, hogy a japán Softbank-tól teljesen felvásárolja az Arm-ot. A Mercedes vállalat partnerségre lépett az Nvidia technológiai céggel, hogy saját, nagyobb kapacitású elektronikus chipeket fejlesszenek ki. Ezek az új alkatrészek lehetővé tennék az autógyártók számára, hogy csökkentsék a járműveikben használt alkatrészek számát, mivel több funkció vezérlésére is alkalmasak lennének.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá