e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla korrekció után is erős maradt

Ez az idei legnagyobb korrekció, ami Elon Musk részvényeladási javaslata után történt. A Tesla részvényei november 9-én 11,99%-os eséssel zárták a napot, miután Elon Musk vezérigazgató a hétvégén bejelentette, hogy részvényeinek 10%-át kívánja eladni. CNBC szerint bizonyos adósságokat kíván rendezni a vezérigazgató. A jelenlegi és korábbi igazgatósági tagok több százmillió dollár értékű Tesla részvényt engedtek ki október 28. óta. Nem véletlen tehát az árfolyamesés. Kérdés, hogy a világ befektetői megijednek, vagy inkább vételi beszállási lehetőséget látnak. Főleg, hogy a Jefferies 1400 dolláros célárat lát a Tesla vállalatnál reálisnak a közeljövőben.

Így a héten a Tesla részvényárfolyama 15,44% mínuszban fejezte be a kereskedést. A Tesla bevételei várhatóan jelentősen növekedni fognak, különösen akkor, amikor a különböző, épülő Giga-gyárak elkezdik a Tesla járművek gyártását és értékesítését.

 

Az Nvidia új fejlesztési lehetőségeket és utakat mutat be

Az Nvidia Omniverse segítségével világszerte fejlesztők milliói emelhetik munkafolyamataikat a következő szintre. A GTC-n exkluzív eseményeket, munkameneteket és egyéb erőforrásokat vezettek be, hogy a cég bemutassa, hogyan bővíti az Omniverset, a valós idejű szimulációt és a 3D-s munkafolyamatok referencia-fejlesztési platformját. Dedikált Fejlesztői Napot szervezet a cég, mely egy exkluzív esemény volt, amely a legújabb oktatóanyagokat, a mérnökökkel folytatott áttöréseket, valamint az Nvidia Omniverse újdonságokat is bemutatta. A vállalat kiemelte, hogy az Omniverse nagyfelhasználói és fejlesztői számos módon építhetnek, bővíthetnek és csatlakoztathatnak eszközöket és platformokat az Omniverse ökoszisztémához.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 2,14%-ot emelkedett. A részvények az elmúlt egy évben mintegy 120%-ot emelkedtek és a vállalat nemrég megelőzte Warren Buffett Berkshire Hathaway vállalatát, és a piaci kapitalizáció alapján a hetedik legértékesebb amerikai vállalata lett.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

Meta Platform és az Apple erősségei

A kérdést, hogy vajon a Facebook vagy az Apple vállalat az erősebb sokan elemezték már, legutóbb a Seeking Alpha elemzői tették ezt meg. A Meta a világ legnagyobb közösségi hálózata. Monetizációs képességei továbbra is rendkívül erősek. A következő növekedési fázisának megrajzolásához a Facebook vállalat egy új szintre lépett. Az Apple a világ első számú prémium okostelefon-gyártója. A következő növekedési fázis megalapozására a szolgáltatási szegmensének növelésére összpontosít. Meta Platforms Inc., korábbi nevén Facebook, folyamatos harcban áll az Apple-lel, mióta a cupertinói vállalat bejelentette IDFA-változásait. A Meta üzemelteti a világ legnagyobb közösségi hálózatát. Az összes termékét tekintve 2,91 milliárd havi aktív felhasználóról számolt be. Az Apple ambíciói túlmutatnak azon, hogy prémium okostelefon-gyártó legyen. Bár folyamatosan a legsikeresebb prémium szereplő volt, egyre nagyobb ellenszéllel kell szembenéznie, mivel a kínai OEM-ek kezdenek feljebb lépni a prémiumlétrán. A Samsung-gal folytatott éles versenye is arra kényszerítette, hogy vezető szereplője legyen a félvezető chiptervezés területén.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,85%-ot, míg a Meta Platform részvényárfolyama 0,07%-ot korrigált. A Meta célja, hogy a metaversus ambícióinak elindításával biztosítsa üzleti modelljét a jövőre nézve. Felismeri annak kritikus fontosságát, hogy megpróbálja kiszorítani az iOS és az Android vezető szerepét. Az Apple iOS dominanciáját sem szabad alábecsülni. Az iOS globális telepített bázisa eddig figyelemre méltóan nőtt a 21. év második felében.

 

 

Healtchare vagyonkezelt részvénykosár

 

Roche kutatásai

A Roche, a Biogen és más gyógyszergyártók ezen a héten mutatják be az adatokat az Alzheimer-kórral foglalkozó éves klinikai kísérletek konferencián Bostonban. A Roche Alzheimer-kórra jelölt gantenerumabja, az Aduhelmhez hasonlóan, az amiloid plakkok eltávolítására szolgál a betegséggel diagnosztizált emberek agyából. A Roche közölte, hogy megvárja a 2022 második felében esedékes pivotális vizsgálati eredményeket, mielőtt kérelmezné a hatósági felülvizsgálatot.

A Roche részvényárfolyama a héten 1,03%-ot korrigált. A Roche a jövőben stratégiai szempontból még jobb pozícióban lehet, közölte le napokban a CNBC elemzőcsoportja, mert életmentő gyógyszereket és diagnosztikai eszközöket biztosít. A Roche megerősítette, hogy osztalékpolitikája nem változik, miután a Novartis AG-től visszavásárolja 33% tulajdonrészét.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Nike és a Dick’s Sporting Goods bejelentette, hogy egyesítik tagsági programjaikat

A Nike és a DKS részvényei a tagsági program egyesítési terv bejelentést követően emelkedtek. A Dick’s és a Nike vásárlói mostantól a Dick’s mobilalkalmazáson keresztül is összekapcsolhatják a Dick’s Scorecard és a Nike Membership fiókjaikat. A vásárlók a Nike lábbelik és ruházati cikkek kibővített választékát vásárolhatják meg. Az előnyök között szerepel, hogy a tagok hozzáférhetnek az exkluzív lábbeli- és ruházati bevezetésekhez és kollekciókhoz. A partnerség a legújabb jele annak, hogy a Nike-hoz hasonló vezető márkák egyre inkább a közvetlen értékesítésre támaszkodnak, amely magasabb árakat és haszonkulcsot hozhatnak.

A Nike részvényárfolyama ezen a héten 4,74%-ot korrigált. Az inflációs nyomás ellenére a Nike továbbra is növeli a bruttó árrést és jóval 30% feletti, stabil tőkemegtérülést ér el. A menedzsment úgy véli, hogy a digitális értékesítés a jelenlegi 20%-ról 2025-re az üzletág 40%-ára nőhet. Az áremelések pedig már jövőre megkezdődhetnek.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

 

Emerson Electric sikerei

Az Emerson Electric 670 millió dolláros nettó nyereségről számolt be a negyedik negyedévről. A St. Louis-i székhelyű vállalat részvényenkénti alapon 1,11 dolláros nyereséget jelentett. Az átszervezési költségekkel és egyszeri költségekkel korrigált eredmény részvényenként 1,21 dollár lett. Az eredmények felülmúlták a Wall Street várakozásait. A Zacks Investment Research által megkérdezett hét elemző átlagos becslése 1,19 dolláros részvényenkénti eredményre számított.

Az Emerson Electric részvényárfolyama a héten 0,52%-ot korrigált. Erről az évről a vállalat 2,3 milliárd dolláros, azaz részvényenként 3,82 dolláros nyereséget jelentett. A bevételek 18,24 milliárd dollárt tettek ki.

 

Coca-Cola felvásárlása

A Coca-Cola felvásárolta a Body Armor sportital-gyártót, ami a legnagyobb márkafelvásárlásnak minősült idén. A Coca-Cola tulajdonában van a Powerade, amely közvetlenül a Gatorade-del kíván versenyezni. A Coca-Cola 2018-ban 15 százalékos részesedést szerzett a Body Armorban, előre meghatározott árengedmény alapján a teljes tulajdonjoghoz vezető úttal. A Coca-Cola 5,6 milliárd dollárt fizet készpénzben a vállalat fennmaradó 85 százalékáért. A Coca-Cola a BodyArmor felvásárlását készpénzből finanszírozza és összhangban van az M&A és a tőkeallokációs keretrendszerrel, amely a növekedés felgyorsítására, a képességek bővítésére és a hatékonyság növelésére összpontosít.

A Coca-Cola részvényárfolyama 0,4%-ot korrigált ezen a héten. Az italgyártó Coca-Cola India a 2020-21-es évről 16%-os bevételcsökkenésről számolt be, míg a nettó nyereség 28%-kal, 443 millió rúpiára esett vissza a Covid-19 világjárvány kitörése által súlyosan érintett évben. Globálisan a Coca-Cola a szeptemberi negyedévben 6%-os növekedésről számolt be az egységnyi dobozos mennyiségben, ami meghaladta a 2019. évi eladásokat, amit a fejlődő és feltörekvő piacoknak, például Indiának, Kínának, Oroszországnak és Brazíliának tulajdonított.

 

 

Best Of Innovations vagyonkezelt számla

 

Tencent és a chippek

A Tencent a héten mutatta be először a chipek terén elért eredményeit, ami azonnal szerény lökést adott a részvények árfolyamának. A Tencent lépése azt jelzi, hogy Kína hosszú távú céljaihoz igazodik a félvezetők saját fejlesztésével, miközben a játékipari egységét szabályozási támadások sorozata éri. A Tencent által bemutatott három chipje mindegyike egyedi gyártású: egy az AI következtetéshez, egy a videó átkódoláshoz, egy pedig a hálózati interfészhez.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 8,96%-ot emelkedett. Dowson Tong, a Tencent vezető alelnöke kifejtette, hogy a cég AI következtető chipjét többek között kép- és videófeldolgozásra, természetes nyelvi feldolgozásra és keresésre fogják használni. A Tencentnek van egy sor más üzletága is, amelyek profitálhatnak a nagyobb gépi tanulási teljesítményből.

 

 

Egyedi részvények

 

Hexagon vételi pozícióban van

A Hexagon 2021 második félévében erős növekedésre készült. A Hexagon ipari technológiai konszern szerdán az elemzői előrejelzésekkel összhangban lévő negyedéves működési eredményről számolt be. Az árbevétel nettó 1,077 milliárd eurót ért el, az EBIT pedig 28%-os EBIT-arányos volt. A Hexagon harmadik negyedévi szerves árbevétele 3%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A Hexagon részvényárfolyama 3,66%-ot korrigált a héten. A svéd Hexagon globális vezető szerepet tölt be a digitális valóság megoldások terén, amely az érzékelő, szoftver és autonóm technológiákat ötvözi. A Hexagon 2022-2026 között átlagosan 8-12 százalékos éves átlagos árbevétel-növekedést tervez, amelynek 5-7%-a szerves növekedésből származik.

 

Geberit szilárd növekedése

A svájci Geberit szaniterárugyártó a héten a vártnál jobb, kilenc havi nettó nyereségről számolt be, annak ellenére, hogy az anyagköltségek emelkedtek. A költségeket a nettó volumennövekedés és az áremelések ellensúlyozta. A svájci csoport 653 millió svájci frank nettó nyereségről számolt be, ami 29,6%-kal több mint 2020 első kilenc hónapjában. Az árbevétel a várakozásoknak megfelelően 2,6 milliárd svájci frankot tett ki, ami svájci frankban 18,8 százalékkal, helyi valutában pedig 17 százalékkal nőtt, köszönhetően az építőipar fellendülésének a tavalyi leállások után. A Geberit azonban a harmadik negyedévben visszatért a normális kerékvágásba, az értékesítés növekedése 7,6%-ra lassult.

A Geberit részvényárfolyama ezen a héten 3,97%-ot emelkedett. A Geberit csoport tavaly a legerősebb növekedési ütemet érte el az építkezések újraindulása után, de a Seeking Alpha elemzői szerint még közel sincs a csúcson.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!