Egyedi részvények

Az Emerson Electric vállalata már a II. világháborúban tündökölt

By 2020.01.27. július 3rd, 2020 No Comments
Az Emerson Electric vállalatot többen Magyarországon is ismerik, hiszen telephelye az országban, Székesfehérváron is megtalálható.

A vállalatot 1890-ben alapították Amerikában, székhelye Fergusson, Missori államában található. Jelenleg a vállalat megtalálható a Fortune 500-s listáján is. A vállalatot John Wesley Emerson alapította Emerson Electric Manufacturing Co. néven, hogy villamos motorokat állítson elő a skót születésű testvérek, Charles és Alexander Meston szabadalma alapján. 1892-ben a vállalat már első lett az elektromos ventilátorok eladásokkal az Egyesült Államokban. Gyorsan kibővítette termékskáláját az elektromos varrógépekre, az elektromos fogfúrókra és az elektromos szerszámokra. A II. Világháború alatt Stuart Symington vezetésével az Emerson lett a világ legnagyobb repülőgép-fegyvergyártója.

Az Emerson vállalata a második világháború katonai termelése miatt és szerződéseinek értéke alapján az 52. legnagyobb és legkeresettebb vállalattá vált az Államokban.

1954-ben W. R. Buck amerikai hazafit nevezték ki a cég elnökévé. Vezetése alatt az Emerson 36 vállalat megvásárlásával diverzifikálta üzleti portfólióját. Amikor 1973-ban visszavonult, a társaság 82 üzemmel, 31.000 alkalmazottal és 800 millió dollárnyi eladással rendelkezett. Az Emerson vállalata 1962-ben megvásárolta az Egyesült Államok Elektromos Gyártó Vállalatát, illetve az Egyesült Államok Elektromotorok Divízióját, beleértve az U.S. MOTORS® márkanevet is. 1968-ban a vállalat megvásárolta az InSinkErator társaságot, majd a stabilitás után Charles F. Knight lett az elnök 1973-tól 2000-ig, aki később, vagyis 1974-2004 között az elnöki pozíciót is betöltötte. Az elnöki időszakát szigorú tervezési folyamat kidolgozása, új termékek és technológiák fejlesztése, akvizíciók és közös vállalkozások, valamint a nemzetközi növekedés jellemezte. 1999. december 15-én az Emerson Electric Co, a növekedési kilátásainak javítása érdekében beleegyezett abba, hogy 440 millió dollárért megvásárolja a Jordan Industries Inc. távközlési berendezések üzletágát.

2018. júliusában az Emerson befejezte a Textron Tools and Test Businesss 810 millió dollár értékű felvásárlását.

Jelenleg az Emerson Electric vállalata 44,4 milliárd eurós kapitalizációs tőkével rendelkezik. A cégben 76.500 alkalmazott dolgozik világszerte. Az Emerson Electric részvénye 1998 óta van jelen az amerikai tőzsdén, akkor még 28 eurós árfolyamon kezdte meg pályafutását, jelenleg a vállalat árfolyama 70,61 euró.

Az Emerson Electric elég magas osztalékfizetése mellett a Partner Bank fókuszkönyvében megtalálható és az utóbbi egy év alatt 29,32%-ot menetelt részvény árfolyama felfelé.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá