A Tesla hivatalossá tette, hogy egy Tesla Bot nevű humanoid robotot szériát épít, mely megreformálhatja a jelenlegi munkaerő piacot.

A Tesla további izgalmas termékeken dolgozik a jövőben, hogy felpörgesse a támogatókat, beleértve az alkalmazottakat, az ügyfeleket és a befektetőket. Musk szerint az általuk fejlesztett humanoid robot képes ismétlődő feladatokat elvégezni és célja, hogy a munkaerőpiacot radikálisan megváltoztatassa. Nem ez az első alkalom, hogy Elon Musk befolyásolja a piacot.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 4,65%-ot emelkedett. A Tesla vállalat több közüzemi méretű akkumulátorra is külön kérelmet nyújtott be a Lone Star államban: egy 250 megawattos akkumulátorra, amely az Austin melletti Gigafactory közelében található és egy 100 megawattos különálló projektre Houston mellett. Ezek a projektek nem kapcsolódnak a vállalat azon törekvéseihez, hogy elektromos szolgáltatóvá váljon, de összességükben ambiciózus tervet mutatnak a Tesla energetikai üzletágai számára.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá