e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az XPeng P7 5 csillagos biztonsági minősítéset ért el

Az XPeng P7 5 csillagos biztonsági besorolást ért el 89,4%-os összpontszámmal és a legmagasabb 98,51%-os biztonsági pontszámmal Kínában. A C-NCAP-teszt magában foglalja az autonóm vészfékező rendszereket, az AEB-teszteket a hátsó ütközések esetében és a AEB-tesztet a gyalogosok kapcsán. Az XPeng kiválóan illeszkedik a legmodernebb autonóm vezetési rendszerekhez.

Az Xpeng részvényárfolyama ezen a héten 1,15%-ot korrigált. Az Xpeng legalább 3000 km országúti vezetéssel tesztelte a technológiáját, bizonyítva annak életképességét és hatalmas előrelépést tett az XPILOT 3.0 bevezetésével.

 

Az NVIDIA és a King’s College London felgyorsítja az agykutatást

Az NVIDIA és a King’s College London új részleteket mutatott be az Egyesült Királyság legerősebb szuperszámítógépének, a Cambridge-1-nek az egyik első projektjéről. A King’s College London a Cambridge-1 segítségével mesterséges intelligencia-modelleket készít, amelyek képesek szintetikus agyképek előállítására azáltal, hogy több tízezer MRI agyi vizsgálatból tanulmányt készítenek, különböző korú és különböző betegségekben szenvedő betegekről. Az Nvidia videókártyáira hatalmas kereslet alakult ki, szinte minden szektorban,

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 0,3%-ot korrigált, miután két hete bejelentették a 4 az 1ért részvényfelosztását. Az Nvidia több mint 370 autóipari vállalattal állt partnerségben, hogy az önvezető technológiát a tervezőasztaltól a tömeggyártásig eljuttassa. Az Nvidia az első negyedévben 2,05 milliárd dolláros adatközponti rekordbevételt ért el, ami 79%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és a teljes árbevétel 36%-át teszi ki.

 

A BYD most először szállított elektromos buszokat Dél-Afrikába

A BYD leszállította az első elektromos buszokat Dél-Afrikába. A járműveket a legnagyobb tömegközlekedési szolgáltató rendelte meg.

A BYD részvényárfolyama ezen a héten 5,86%-ot emelkedett. A legfrissebb eredmények alapján a vállalat 30 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik, míg az összes adósságállománya 52 milliárd dollár. A 2021-es és 2022-es teljes évre előre tekintve a vállalat arra számít, hogy 2021-re 29,6 milliárd dolláros (23,5%-kal magasabb éves szinten) és 2022-re 35,96 milliárd dolláros (21,6%-kal magasabb éves szinten) árbevétel mellett növelni fogja az Ebitda és az egy részvényre jutó eredményét.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amgen rohamos felvásárlásba kezd

Alig két hónappal azután, hogy az Amgen gyorsan jóváhagyta a Lumakras KRAS tüdőrák-gyógyszert, a cég jelentős új kivásárlási megállapodást írt alá, hogy tovább fokozza onkológiai jelenlétét a szektorban. A cég 900 millió dollárt tesz le előre az 1,6 milliárd dollár értékre becsült akvizícióban, hogy felvásárolja a Teneobio bispecifikus és multispecifikus antitest-technológia csomagját, amelyek a rákra és más betegségekre összpontosítanak.

Az Amgen részvényárfolyama ezen a héten 1,22%-ot emelkedett. Az Amgen részvényeivel 20,08-as vonzó P/E arány mellett kereskednek. A vállalat szeptember 8-án fizeti ki az osztalékot az augusztus 17-ig regisztrált részvényeseknek.

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Facebook eredménye

A Facebook 2021. második negyedévi eredményről számolt be a héten, amely meghaladta az elemzői várakozásokat, mivel jelentősen megugrott a hirdetők száma az oldalon. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) megdöntötte a konszenzusra vonatkozó becsléseket, több, mint kétszeresére növelve az egy évvel ezelőtti negyedéves EPS-t. A bevételek szintén meghaladták az elemzői előrejelzéseket, 55,6%-kal magasabbak az előző évhez képest.

A Facebook részvényárfolyama ezen a héten 3,65%-ot korrigált. Az elmúlt évben a Facebook részvényei 62,3%-os teljes hozamot produkáltak, jóval meghaladva az S&P500 index 36,7% -os teljes hozamát. Aaron Kessler, a Raymond James elemzője, aki megismételte a Facebook részvényekre vonatkozó erős vételi ajánlását, és 415 dollárról 450 dollárra emelte az árcélját.

 

A Walt Disney ragaszkodik a maszkokhoz

A Disney az egészségügyi és kormányzati tisztviselők új útmutatásai nyomán módosította a maszkok viselésének szabályait az Egyesült Államokban működő vidámparkjaiban. Péntektől a cég megköveteli, hogy az oltás állapotától függetlenül minden vendégnek maszkot kell viselnie a floridai Walt Disney World Resort és a kaliforniai Disneyland Resort fedett helyiségeiben. A két év alatti gyermekek mentesülnek e felhatalmazás alól. A lépésre azért került sor, mivel a Covid-esetek tovább nőttek az Egyesült Államokban. A Disney+ sikere viszont továbbra is töretlen.

A Walt Disney részvényeinek ára ezen a héten 0,07%-ot korrigált. A Walt Disney a múlt héten meglepte a befektetőket, amikor közzétette a Marvel Studios Fekete özvegy című debütáló filmjének nyitóhétvégi számait. Miután a film a világjárvány miatt késett, 80 millió dollárt hozott a hazai jegypénztáraknál és 78 millió dollárt nemzetközi szinten.

 

A Google és az SAP partneri kapcsolata

A Google Cloud és az SAP SE a héten kibővített stratégiai partnerséget jelentett be az ügyfelek számára. A cél az üzleti átalakítások végrehajtása, a kritikus üzleti rendszerek felhőbe történő migrálása, valamint a meglévő üzleti rendszerek kibővítésében a Google Cloud képességekkel a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás terén (ML). A két vállalat együttműködik az ügyfelek felhőalapú migrációjának és az üzleti folyamatok migrációjának felgyorsításában. Ezenkívül az ügyfelek profitálhatnak a SAP szolgáltatások és termékek globális elérhetőségéből.

Az Alphabet, vagyis a Google részvénye 1,29%-ot, míg az SAP 2,58%-ot emelkedett ezen a héten. A Google teljes reklámbevétele 68,9%-kal nőtt az előző negyedévhez képest és 50,4 milliárd dollárra emelkedett.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard új kriptovaluta és blokklánc programot indít

A Mastercard múlt héten jelentette be az új Start Path globális startup elköteleződési programját, amely a gyorsan növekvő digitális eszközök, blokklánc és kriptovaluta cégek támogatását szolgálja. Hét globális kripto és digitális eszközökkel foglalkozó startup csatlakozik a Mastercard díjnyertes Start Path programjához, hogy hozzáférjenek a partnerségi lehetőségekhez. A cégek a Mastercard-dal közösen igyekeznek kibővíteni és felgyorsítani a digitális technológiával kapcsolatos innovációt. Céljuk, hogy biztonságosabbá és könnyebbé tegyék az emberek, a vállalkozások és intézmények számára a kriptopénzek és a digitális eszközök vásárlását, költését és megtartását.

A Mastercard részvényárfolyama ezen a héten 2,39%-ot korrigált. A Mastercard gyorsjelenésekor kiderült, hogy felülmúlta a várakozásokat a második negyedéves eredményeivel, a fogyasztási trendek folytatódó fellendülése közepette. A Mastercard bevétele 3,34 milliárd dollárról 4,53 milliárd dollárra nőtt, míg az elemzők 4,37 milliárd dollárt vártak. A Mastercard bruttó dollárforgalma 33%-kal nőtt a második negyedévben, míg a kapcsolt tranzakciók 41%-kal emelkedtek. A határokon átnyúló forgalom 58%-kal nőtt.

 

Az Unilever gyorsjelentése

A növekvő inflációra fogta a brit-holland multinacionális cég az árrés csökkenését. A vezetőség nyilatkozatában az olajárak, nyersanyagárak, a munkaerő- és szállítási költségek emelkedése is szóba került, mint akadályozó tényező. A teljes első félévben az értékesítési számok 5,4%-kal bővültek, az áremelések pedig 1,3%-kal járultak hozzá a növekedéshez. További áremelés várható a második félévben is, mely a zöldebb termékek gyártását is érintheti.

Az Unilever részvényeinek árfolyama 0,51%-os mínusszal zárta a hetet. Makroszinten az Unilever két fő célkitűzése, hogy teljes csomagolási portfólióját technikailag újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy biológiailag lebomló megoldásokká alakítsa át és 2025-re felére csökkentse a felhasznált műanyag mennyiségét.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Coca-Cola elkerülhet a bevásárlóközpontok legjobb helyeiről

Az üdítőital-beszállítók szeretnék betölteni azt az űrt, amit az édességgyártók hagytak a magas zsír-, só- és cukorszintű termékek jövő évi korlátozásának bevezetésével. A múlt héten több kormány erősítette meg azon tervét, hogy betiltja az egészségtelen áruk kihelyezését a pénztárakba. A törvény 2022 októberében lépne életbe, öt hónappal később, mint azt eredetileg tervezték. A Coca-Cola Europacific Partners még a tervek megerősítése előtt keményen küzdött azért, hogy egyes termékeit felmentse a szabályok alól, viszont az eddigi eredmények alapján a Coca-Cola és annak minden alfajtája is beletartozna a szabályozásba, így a Coca-Cola marketing kampányt folytatna fogyasztása fellendülése miatt.

A Coca-Cola részvényei a héten 0,61%-ot korrigáltak. A Coca-Cola Company a második negyedévben 10,13 milliárd dolláros nettó árbevételt ért el legutóbbi jelentésében, ami 42 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és meghaladja a 9,4 milliárd dolláros piaci várakozásokat. A vállalat emelte 2021-es egész éves előrejelzését i és 12-14 százalékos szerves bevétel-növekedésre számít.

 

A Scotiabank az emberkereskedelem ellen

A július 30-i emberkereskedelem elleni világnap előtt a Scotiabank fokozni szeretné az emberkereskedelem és a gyermekek online szexuális kizsákmányolása elleni küzdelmet. A Bank of Nova Scotia három szervezetnek nyújt támogatást, az emberkereskedelem elleni hírszerzési kezdeményezésnek, a kanadai gyermekvédelmi központnak és a knoble-nek (kiszolgáltatott emberek elleni bűncselekmények megelőzésével foglalkozó szervezet). A Scotiabank a kanadai gyermekvédelmi intézet számára idén csaknem 200.000 dolláros támogatást nyújtott.

A Bank of Nova Scotia részvényei a héten 0,06%-ot korrigáltak. A Fitch elemzőház szerint a Bank of Nova Scotia a világjárványt megelőzően hosszú távon tartósan javította finanszírozási profilját, ezért közép és hosszútávon is vételre javasolják.

 

A Shell osztaléknövekedést jelentett be

A Royal Dutch Shell olajóriás a vártnál erőteljesebb második negyedéves eredményről számolt be, további támogatást nyújtva az energetikai cégnek a nettó adósság csökkentésére és a befektetők jutalmazására vonatkozó terveihez. Az angol-holland vállalat 5,5 milliárd dolláros korrigált eredményről számolt be a június végéig tartó három hónap alatt. Az elemzők arra számítottak, hogy a második negyedévben kiigazított eredmény 5,1 milliárd dollár lesz. A Shell növelte osztalékját a második egymást követő negyedévben és bejelentette egy 2 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási program elindítását.

A Royal Dutch Shell „A” részvényárfolyama 6,69%-ot emelkedett. A Shell, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló stratégiai váltás közepén van, közölte, hogy tartja magát a kiadási terveihez, amelyek 2021-ben 22 milliárd dollár alatt maradnak.

 

Best of Innovations vagyonkezelt kosár

 

A Proto Labs negyedéves eredményt tett közzé

A Proto Labs olyan második negyedéves eredményeket könyvelhetett el, amelyek elmaradtak a Wall Street konszenzusos előrejelzésétől, noha a társaság a bevételét felülmúlta. A Maple Plain székhelyű 3D nyomtatással foglalkozó társaság, amely egészségügyet és számos más iparágat szolgál ki, 12,9 millió dolláros nyereségről számolt be, részvényenként 47 centtel és123,0 millió dolláros árbevétellel a 2021. június 30 -án zárult három hónapban.

A Proto Labs részvényárfolyama ezen a héten 10,47%-ot esett. A Proto Labs egy részvényre jutó eredménye 39 cent volt az elmúlt negyedévben. A vállalat által nemrégiben történt Hubs felvásárlása potenciálisan nagyszerű növekedési katalizátor, amely lehetővé teszi a Proto Labs számára, hogy öt éven belül megduplázza bevételeit.

 

A NextEra Energy napenergiában látja a jövőt

Az amerikai közüzemi óriás, a NextEra Energy 1,84 GW megújuló energia mennyiséget és több energiatárolási projektet adott hozzá 2021 második negyedévében elmaradt állományához, annak ellenére, hogy az Energy Resources divízió 315 millió USD pénzügyi veszteséget jelentett. A második negyedévben hozzáadott 1,84 GW-os NextEra energiaforrásokból nagyjából 1,45 GW volt az új napenergia. A NextEra tiszta energiával foglalkozó üzletága egy 310 MW napenergia-tároló létesítmény létrehozását is bejelentette.

A NextEra Energy részvényei a héten 0,15%-ot korrigáltak. A Nextera Energy vállalat 2,04%-os osztalékot fizet befektetőinek és a vállalat szabad cash flowja több, mint 176%. A szél és a nap mellett a NextEra Energy Resources földgáz, nukleáris energia és olaj energiájával működő generátorokat is üzemeltet.

 

Egyedi részvények:

 

A Linde „rekordot döntő” 2021 második negyedévi eredményekről számolt be

Steve Angel vezérigazgató szerint a Linde alkalmazottai újabb negyedévben „rekordot döntő” pénzügyi eredményeket értek el, amiről a vállalat a második negyedéves pénzügyi eredményeiben számolt be. A jelentés szerint 2021 második negyedévében a folytatódó tevékenységekből származó bevétel 840 millió dollárt tett ki, az egy részvényre jutó hígított eredmény pedig 84%-kal, részvényenként 1,60 dollárra nőtt. A Linde AG beszerzési elszámolási hatása és egyéb költségek nélkül a folytatódó tevékenységek korrigált eredménye 1415 millió dollár volt, ami 41%-kal magasabb az előző évinél és 8%-kal magasabb az előző évhez képest. A növekedést az egészségügy, az elektronika és a ciklikus végpiacok, a feldolgozóipar, a fémipar, a vegyipar és a finomítás fellendülése hozta. A negyedév során a Linde 1,748 millió dollárt juttatott vissza a részvényeseknek osztalék és részvény-visszavásárlás formájában, a részvénykibocsátás levonása nélkül.

A Linde Plc. részvényárfolyama a héten 1,96%-ot emelkedett. Ebben a negyedévben 355 millió dollárnyi megrendelés érkezett be a vállalathoz és a harmadik fél részére történő értékesítésből származó, üzemekből álló hátralék 4,1 milliárd dollár lett.

 

Adobe Sytem 15%-os üzleti növekedése

Az elmúlt hónapokban a befektetők az Adobe megvásárlását szorgalmazták, miközben az értékelési beállítások nem működtek. A technikai grafikonok következtetése szerint napokon vagy heteken belül kialakulhat egy csúcs. Az Adobe Inc. a 16. helyen áll a 30 legnépszerűbb részvényt tartalmazó listán a fedezeti alapok körében. Az Adobe Inc. 2021 első negyedévének végén 107 fedezeti alap portfóliójában szerepelt, míg 2020 negyedik negyedévében 114 alap portfóliójában. Az Adobe System 18,20%-os hozamot ért el az elmúlt 3 hónapban. A világ egyik legnagyobb és legdiverzifikáltabb szoftvercége, a San Jose-i székhelyű Adobe Inc. három szegmensen keresztül működik: Digital Media, Digital Experience és Publishing. A folyamatban lévő gyors, globális, digitalizáció miatt a szoftvermegoldások iránti kereslet egyre nagyobb, tekintettel arra, hogy egyre több iparágban, többek között a kiskereskedelemben, a gyártásban, a technológiában és az egészségügyben használják őket.

Az Adobe részvényárfolyama ezen a héten 1,43%-ot korrigált. Az Adobe vállalat üzleti növekedése, több mint 15% volt. Mivel egyre több vállalat alkalmazza a digitális stratégiát, ezért az Adobe-nak az erős keresletből kell profitálnia. Ezt szem előtt tartva a vezetőség a vállalat piaci lehetőségét 147 milliárd dollárra becsüli 2023-ra, így az Adobe számára bőven marad hely az üzleti növekedéshez. Ezért tűnik okos vételnek ez a technológiai vállalat

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!