e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

NIO technológiája

A kínai cég a harmadik negyedévben megduplázta az elektromos autók eladásait és ezzel felülmúlta saját előrejelzését, annak ellenére, hogy a chiphiány miatt a gyártás visszaesett. Szeptemberben a NIO és a Li Auto csökkentette a szállítási előrejelzéseket az ingadozó chipkínálatra hivatkozva. A NIO visszaszerezte a legtöbbet termelő kínai EV startup cég címét a szeptemberi hónapra. A NIO szeptemberben 10.628 db elektromos autót szállított le, ami 126%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 0,86%-ot erősödött. A NIO készen áll arra, hogy piacra dobja az eddigi legmodernebb technológiájú járműveit. A 2022 elején érkező ET7 elektromos szedán lesz a NIO első autonóm vezetésre képes modellje, állítja a vállalat.

 

XPeng és a robotika

Az XPeng vállalat P5 elektromos szedánja a vállalat szerint „az eddigi legerősebb fejlett vezetőtámogató hardveres rendszert” kínálja majd. Mind az ET7, mind a P5 a Lidart használja, egy olyan fejlett biztonsági technológiát, amelyet a Tesla elutasított. Az XPeng jelenleg kínai elektromos autógyártó olyan területeket vizsgál, mint a robotika és a repülő autók, amelyek szerepet játszhatnak hosszabb távú céljaiban. A héten a CNBC-nek adott interjúban, He Xiaopeng, az XPeng alapítója és vezérigazgatója beszélt az autóipart sújtó, folyamatos chiphiányról.

Az XPeng Inc. részvényárfolyama 0,34%-ot emelkedett ezen a héten. Az XPeng három autóval van jelen a piacon, a zászlóshajó P7 szedánnal, egy olcsóbb szedánnal, a P5-össel és a G3 sportos haszonjárművel.

 

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Check Point akvíziciója

A Check Point Software Technologies Ltd. megvásárolta a felhő-alapú levelezések számára biztonsági termékeket kínáló szegmens leggyorsabban növekvő vállalatát, az Avanan-t, melynek technológiája a legmagasabb szintű védelmet biztosítja az e-mail alapú levelezés és a SaaS együttműködési termékek terén. Az Avanan a Check Point Infinity konszolidált architektúrába integrálódva a világ legbiztonságosabb e-mail biztonsági megoldását fogja nyújtani. Az akvizíció a Globes szerint körülbelül 280 millió dollárért történik készpénzben és részvényekben.

A Check Point Software részvényárfolyama ezen a héten 1,87%-ot korrigált. A Check Point szerint a vállalati hálózatokat célzó kibertámadások 95 százalékát a sikeres adathalászat okozza, a felhőalapú e-mail fenyegetések terepe soha nem volt még ennyire kiterjedt, mint most.

 

 

Healthcare vagyonkezeltrészvénykosár

 

A Medtronic fejlesztése

A Medtronic három újdonságot mutatott be a minimálisan invazív gerincsebészeti portfóliójához, köztük egyszerűsített műtéti hozzáférési hardvereket, tágítható titán interbody implantátumokat és egy csontgraft beültető rendszert. A TLIF-műtéteket olyan állapotok kezelésére használják, mint a porckorongsérv vagy csigolyatörés. A távtartó implantátum hozzáadása és csontpótló anyag beültetése segíti a gerinc csontjainak gyógyulás közbeni összeillesztését. A múlt hónapban a Medtronic 1,1 milliárd dollárt tett le az Intersect ENT megvásárlására, amely a krónikus orrmelléküreg gyulladás kezelésére szolgáló szteroid-felszívódó implantátumok gyártója.

A Medtronic részvényárfolyama ezen a héten 1,17%-ot korrigált. A Medtronic piaci kapitalizációja 170 milliárd dollár. Fedezeti alapkezelők közül a Vanguard Group Inc. jelenleg a legnagyobb részvényes, a forgalomban lévő részvények 8,3%-ával. A BlackRock Inc. és a State Street Global Advisors Inc. a második és harmadik legnagyobb részvényes a forgalomban lévő részvények 7,8%-ával, illetve 4,1%-ával.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

L’oreal piacokat dönthet

A L’Oréal és a Prada összefogásával „kódmegbontó” globális szépségápolási márka jön létre, Exec néven. A L’Oréal szépségipari nagyvállalat és a Prada luxus divatház nemzetközi hangot adott az új illat bevezetésének. Több kozmetikai vezető szerint ez az innováció az első a sok közül, amelyek célja egy rendkívül versenyképes globális szépségápolási márka kiépítése. A Prada S.p.A. és a L’Oréal hosszú távú licencszerződést írt alá a Prada márka luxus szépségápolási termékeinek megalkotására, fejlesztésére és forgalmazására. Ez a megállapodás lehetővé teszi a két vállalat számára, hogy egyesítsék a saját ágazatukban szerzett szakértelmüket.

A L’Oreal részvényárfolyama a héten 4,03%-ot korrigált, viszont január 1-től 16,57%-ot emelkedett. A L’Oréal márkák globális csoportja 4 egymást kiegészítő divízióba szerveződött, amelyek mindegyike a saját piacára vonatkozó sajátos szépségápolási elképzelést alakít ki. Ezek a professzionális termékek divíziója, a fogyasztói termékek divíziója, a L’Oréal Luxe és az aktív kozmetikumok divíziója.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

 

AT&T és a modernizált telefon

Az AT&T Phone for Business-Advanced digitalizálja az analóg telefonszolgáltatást a hang- és adatátviteli vonalakhoz. Az AT&T a felhő segítségével modernizálni szeretné az üzleti vállalkozások hagyományos analóg telefonvonalait. Az AT&T Phone for Business-Advanced célja, hogy új életet leheljen a „sima régi telefonszolgáltatásba” azáltal, hogy a POTS megbízhatóságát a digitális vonalak hangminőségével, biztonságával és alacsonyabb karbantartási költségeivel párosítja, a RingCentral piacvezető felhőszolgáltatási képességeinek felhasználásával. Az új szolgáltatás mostantól az Egyesült Államokban szinte minden vállalkozás számára elérhető.

Az AT&T részvényárfolyama 1,26%-ot emelkedett. Az AT&T az Egyesült Államok egyik legnagyobb távközlési vállalataként ismert, több mint 100 millió előfizetővel. Az AT&T júliusban számolt be a második negyedéves eredményeiről. A teljes bevétel mintegy 7,6%-kal nőtt, míg a teljes korrigált EBITDA 3,7%-kal csökkent az előző negyedévhez képest. Az HBO MAX/HBO előfizetői mutatója összesen 47 millió belföldi előfizetőt mutatott. Ez összességében több mint 100 millió előfizetőt jelent a postpaid telefon-, az üvegszálas és az HBO-üzletágakban.

 

IBM-ben nagy a növekedési potenciál

Az IBM részvényei tovább emelkednek egy elemzői találkozó előtt. Az IBM részvényei tovább kúsznak felfelé, miután a technológiai vállalat nyilvánosságra hozta a Kyndryl informatikai szolgáltatási üzletágának küszöbön álló szétválasztásának részleteit. A részvény további lendületet kapott pénteken a Jefferies elemzőjétől, Kyle McNealy-től, aki vételi minősítéssel és 170 dolláros célárral indította az IBM árfolyamát, ami felülmúlja a 138,93 dolláros záróárat.

Az IBM részvényárfolyama ezen a héten 5,3%-ot emelkedett. A Morgan Stanley elemzője, Katy Huberty bízik abban, hogy az IBM képes fenntartani a 4-5%-os top-line növekedést.

 

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

JD.com vásárlása

A JD.com részvényei a februári, közel 107 dolláros csúcsról augusztusban több mint 40%-kal zuhantak 62 dollár körüli szintre, más kínai technológiai vállalatokhoz hasonlóan, mivel a befektetői kedv a pekingi szigorítások közepette elmérgesedett. Az elmúlt hónapban az árfolyam 19%-ot emelkedett és jelenleg 70 dollár körül mozog. A kínai e-kereskedelmi óriás, a JD.com Inc. ingatlanüzletágának mintegy 513,45 millió dollár értékű ajánlatot tett a China Logistics Property Holdings raktározási létesítményeket kezelő vállalatirányító részesedésének megvásárlására.

A JD.com részvényárfolyama ezen a héten 5,35%-ot korrigált. A JD.com vállalat, több mint 118 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik és 21 körüli az ár/nyereség aránya a 2021-re becsült 131 milliárd dolláros forgalomhoz képest.

 

 

Egyedi részvények

 

Baidu és Joyy közös üzlete

A kínai keresőmotor-óriás, a Baidu bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollárért megvásárolja a YY Live-t, vagyis a JOYY közösségi média cég streaming üzletágát. A Reuters megkeresésére a Baidu közölte, hogy nem kapott semmilyen információt arról, hogy a kínai szabályozó hatóságok az üzletet jóváhagyják vagy sem. A Baidu-JOYY üzlet kudarca csapást jelentene a JOYY két fő részvényese, David Li elnök és Lei Jun, a Xiaomi alapítója számára, mivel a források szerint teljesen megváltozna a JOYY magánkézbe vételére irányuló tervük dinamikája.

A Baidu Inc. részvényárfolyama 3,19%-ot esett ezen a héten. A Baidu a legnagyobb internetes keresőmotor Kínában, 2021 márciusában a keresőmotorok piacának 75%-os részesedésével. A cég bevételeinek 68%-át online marketingszolgáltatásokból, a fennmaradó részt pedig egyéb szegmensekből termelte 2020-ban.

 

Hormel Foods, mint ideális osztalék arisztokrata

A Hormel Foods egy ideális osztalék arisztokrata lett a nehéz idők ellenére is. A Hormel Foods a legjobb minőségű vállalat a Dividend King mesterlistáján. Ez a fehérjére összpontosító vállalat olyan márkákat gyárt, mint a Spam, Jennie-O, Dinty Moore, AppleGate, Wholly Guacamole és Skippy. Bevételeinek 67 százaléka az amerikai kiskereskedelemből, 26 százaléka az amerikai élelmiszer-szolgáltatásból, 7 százaléka pedig a nemzetközi üzletágból származik. Tavaly a bevétel 22%-át a stabil élelmiszerek tették ki. További 20%-ot tett ki a baromfi, 55%-ot a nem baromfihúsból készült romlandó termékek, 3% pedig az „egyéb” kategóriába, főként táplálkozási termékek tartoznak.

A Hormel Foods részvényárfolyama ezen a héten 0,22%-ot emelkedett. A vállalat éves szinten 5,30% osztalékot fizet részvényeseinek. A Hormel Foods Corp. a héten közzétette 15. éves vállalati felelősségvállalási jelentését, amelyben kiemeli a 2020-as pénzügyi évben végrehajtott környezetvédelmi és vállalati felelősségvállalási programjainak sikerét, valamint a 2030-ig kitűzött céljait.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!