A 2020-as év végén a Deutsche Bank elemzője, Edison Yu 58 dolláros célárat határozott meg a kínai autógyártó számára, mely több, mint 30%-kal haladja meg a 2020.12.18-i árfolyamot.

Az Xpeng részvényei a bejelentés után 3,4%-kal emelkedtek. Az elemző szerint a NIO, a Li Auto, a WM Motor Technology Group és a Tesla mellett, az Xpeng is vezető szerepet fog betölteni a kínai autópiacon a jövőben. A legfőbb érv a vállalat mellett annak innovatív hozzáállása az új generációs járművekhez. A Tesla-val ellentétben, az Xpeng a Lidar radarrendszer technológiát fogja felhasználni, hogy okos autókat építsen. Az Xpeng elmondása alapján az új járművek tesztelése már megindult, minden lehetséges környezetben.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 2,29%-ot emelkedett. Xpeng erős szállítási számot jelentett novemberben, az eladások 40%-kal nőttek az októberi szintről. Az Xpeng több, mint 2 milliárd dollárt gyűjtött be decemberben azzal, hogy mintegy 48 millió új részvényt adott el. Az Xpeng részvényeinek vásárlása hosszabb távon jó lehetőség, hiszen a vállalat prémium kategóriájú elektromos járműveket, köztük a G3 terepjárót és a P7 négyajtós szedánt forgalmaz Ázsia számára.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!