Még tavaly áprilisban az Xpeng bejelentette, hogy egy olyan járművet fog piacra dobni, mely 438 mérföldes hatótávolsággal rendelkezik.

Ez volt a P7, az első kiemelkedő elektromos jármű a vállalat jövőbeli portfoliójában. Azóta az Xpeng jelentősen megerősödött Kínában, illetve másik modelljét, a G3 crossovert kezdte el értékesíteni Norvégiában. Az Xpeng alelnöke, Brian Gu azonban megerősítette, hogy a viszonylag fiatal (2014-ben alapított) márka Európa más részein is szeretne terjeszkedni.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 17,92%-ot emelkedett. Az XPeng már olyan jó szövetségesekkel rendelkezik, mint az Alibaba. Kínai elemzők úgy félik, hogy a vállalat meglehetősen versenyképes az összes elektromos autógyár között, de piaca egyik pillanatról a másikra nem nőhet megint a duplájára. 2022-re viszont úgy gondolják, hogy az Xpeng autógyár eladásai 129%-kal nőhetnek meg.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!