A Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli nem fedezeti alapok tulajdonában van.

Az ESOP jelenleg a vállalat legnagyobb részvényese, hiszen a Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli AG forgalomban lévő részvényeinek 12%-át tudhatja magáénak. A BlackRock Inc. a második legnagyobb részvényes a törzsrészvények 3,9%-ával, a The Vanguard e Inc. pedig a vállalat részvényeinek mintegy 2,9%-ával rendelkezik. Tulajdonosi adatok tanulmányozása során megállapították, hogy a legnagyobb részvényesek közül 25-en együttesen a részvénykönyv kevesebb mint 50%-át birtokolják, ami azt jelenti, hogy egyetlen személy sem rendelkezik többségi részesedéssel.

A Lindt&Spruengli részvényárfolyama ezen a héten 4,91%-ot menetelt. A negatív forgalomnövekedés ellenére a Lindt&Sprungli a világjárvány idején meglehetősen jól kezelte mérlegét. Ahogy a fizikai üzletek újra megnyíltak, úgy véli négy amerikai elemzőből négy és a Commerzbank bankárai is, hogy az eladások növekedése folyamatosan erősödik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá