A BlackRock Global Funds – Euro Bond Fund A2 alap célja az, hogy az Ön befektetésével elérhető jövedelmet maximalizálja a tőke növekedése és az Alap eszközein elért hozamok révén.
  • Az Alap összes eszközeinek legalább 80%-át tőkearányos jövedelmet biztosító értékpapírokba fekteti be. Ide tartoznak a kötvények és a pénzpiaci instrumentumok (vagyis a rövid lejáratú adósságpapírok).
  • Az Alap eszközeinek legalább 70%-át euróban denominált értékpapírokba fektetik be. A tőkearányos jövedelmet biztosító értékpapírok kibocsátói lehetnek kormányok és kormányzati hatóságok, valamint társaságok és szupranacionális intézmények (pl. a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank), függetlenül attól, hogy az euróövezeten belüli vagy azon kívüli az illetőségük.
  • Az Alap összes eszközeinek legalább 80%-a befektetési fokozatú lesz (vagyis a hitelképesség megadott szintjét teljesítik) a vásárlás időpontjában. A fennmaradó rész tartalmazhat viszonylag alacsony hitelminősítésű vagy hitelminősítéssel nem rendelkező befektetéseket is.

 

Alap pénzneme:EUR
Az alap indulása:1994-03-31
ISIN kód:LU0050372472
Tőke mérete:5,54 milliárd EUR

Kockázati szint: (7-es skálán)            3-as

 

Az év végi esés után az idei évben folyamatos emelkedés látható az Alaptól. 1,7%-os erősödés alakult ki januártól, ugyanakkor a benchmark indexe alatt teljesített ebben az időszakban. Hosszabb távon még érdekesebb a változás, hiszen 6,7%-os emelkedésről van szó az utóbbi 1 évben. A 2019-es év ugyanis pozitív szempontból kiemelkedik a korábbiakhoz képest, ráadásul az év végi visszaesés korrekcióját és javítja a görbe.

 

(forrás: markets.ft.com)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!