e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A BYD 300.000-re növeli havi termelését

A BYD nagyon nagy ütemben növeli a termelést. Júniusban a cég csaknem 134 ezer plug-in autót értékesített Kínában, ami több mint, háromszorosa az egy évvel ezelőttinek és nagyjából 20 ezerrel több, mint májusban. A tervek szerint a márka 300.000-re növeli havi termelését még az idei évben, ezzel megelőzve olyan gyártókat, mint például a Tesla.

A BYD részvényárfolyama ezen a héten 6,8%-ot esett. A vállalat elnöke, Wang Chuanfu megjegyezte, hogy az autóipar villamosítása gyorsabban halad, mint azt korábban várták.

 

A Tesla Ausztráliában is növekszik

Robyn Denholm elnök a héten közölte, hogy a Tesla elektromos járműveinek eladásai gyorsan emelkednek Ausztráliában, és várhatóan utolérik a Powerwall otthoni akkumulátorok eladásait. A hivatalos felmérés szerint 26.000 Tesla EV járja már az autókat Ausztráliában, de szakértők szerint ez év végére ez akár duplájára is nőhet. A Tesla továbbra is piacvezető szerepet tölt be az EV piacon.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 13,4%-ot emelkedett. Elon Musk bejelentette, hogy eladja bitcoinjainak 75%-át, mivel a profit a gyártási kihívások miatt visszaesett. A Tesla elsőként fogadta el az online valutát, mint fizetőeszköz a Model-ek vásárlása során.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az UnitedHealthcare nulla költséges programja

Az egészségügyi árak folyamatosan emelkednek, mióta megkezdődött az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus. Ennek következményeként az UnitedHealth egészségügyi előnyökkel foglalkozó részlege, az UnitedHealthcare és az OptumRx együttműködik annak érdekében, hogy nulla költséggel tudjanak gyógyszereket biztosítani a rászorulók számára. Főként az UnitedHealth Group inzulin kezeléseire nőtt meg a kereslet az elmúlt években és ezek is beletartoznak a programba.

Az UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 1,57%-ot esett. Az UnitedHealth Group ebben az évben 3,84%-ot, míg egy év alatt 25,41%-ot emelkedett. A vállalat 80,3 milliárd dolláros bevételt (13%-os növekedés éves összehasonlításban) és 5,57 dolláros EPS-t (19%-os növekedés éves összehasonlításban) jelentett a második negyedévben, szemben a 79,9 milliárd dolláros és 5,25 dolláros konszenzusos becslésünkkel. A bevételnövekedést az Optum vezette, amely 18%-os növekedést ért el, míg az UnitedHealth szegmens árbevétele 12%-kal emelkedett.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Apple egészségesebb életmódra ösztönöz

Az Apple megosztott egy új jelentést, amely pillanatképet ad arról, hogy az Apple termékei hogyan ösztönzik az embereket arra, hogy odafigyeljenek egészségük megőrzésére. A felhasználók, fejlesztők, egészségügyi intézmények és egészségügyi szervezetek szerte a világon Apple-eszközöket és applikációkat használnak az egészségügyi információik közötti akadályok lebontására. A társaság emellett igen nagy hangsúlyt fektet a GDPR szabályaira, mely miatt a Facebook nehéz helyzetbe került.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 2,61%-ot emelkedett. Az Apple értéke elérheti a 3 billió dollárt a szolgáltatások váltásával, a Morgan Stanley elemzője szerint, mivel az üzleti modell és az értékelés változása 200 dolláros árfolyamot hozhat a részvényeknek. Bár a piac még mindig hajlamos az iPhone-gyártót hardvercégként értékelni, az „életciklus-érték” alapú megközelítésre való áttérés, amely figyelembe veszi a szolgáltatásokból származó ismétlődő bevételeket, hosszú távú emelkedést sugall.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A L’Oréal új portfoliót mutat be

A L’Oréal Asia Pacific egy 19 márkából álló portfóliót mutat be a közelgő Kínai Nemzetközi Fogyasztói Termékkiállításon. A 625 négyzetméteres pavilon hat részre oszlik, amelyek mindegyike a L’Oréal Csoport céltudatának más-más pillére. A termékek mellett a márka beszélni fog környezettudatos terveiről is a jövőre nézve.

A L’Oreal részvényárfolyama ezen a héten 4,92%-ot emelkedett. A L’Oréal Csoport észak-ázsiai zónája a vállalat első olyan zónája világszerte, amely az összes üzemeltetett telephelyen szén-dioxid-semlegességet valósít meg az ázsiai régióban. Ez az eredmény jelentős mérföldkő a vállalatnak az éghajlatváltozás sürgető veszélye elleni küzdelemben tett erőfeszítéseiben.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A BASF megduplázza termelését

A BASF bejelentette, hogy végleges döntést hozott egy 780 millió dolláros projekttel kapcsolatban, amellyel megduplázza a termelési kapacitást az Ascension Parish-i vegyipari gyártókomplexumban, ezzel megkezdődött a 2018-ban bejelentett bővítési terv harmadik és egyben utolsó szakasza. A már így is kiemelkedően környezettudatos cég több, mint 1000 meglévő munkahelyet tart meg, és 37 új közvetlen munkahelyet ad hozzá.

A BASF részvényárfolyama a héten 4,06%-ot emelkedett. A német BASF vegyipari óriáscég rekordösszegű, 40 millió fontos osztalékot utalt át brit üzletágából, miközben 1 milliárd font hitelt vett fel az adófizetőktől, derült ki a The Mail on Sunday értesüléseiből. A BASF SE végleges engedélyt adott a dél-kínai Guangdong tartományban tervezett integrált telephely építésére. BASF 2030-ig akár 10 milliárd eurót is befektet az új telephely megépítésébe.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Salesforce kiadja irodáit

A technológiai óriás a napokban bejelentette, hogy kiadja a 817.000 négyzetméteres, 43 emeletes Salesforce West torony nagyjából 412.600 négyzetméterét már vállalatok számára. Ez jelentős példa arra, hogy a nagy horderejű vállalatok felszámolják San Franciscó-i irodákat, mivel a koronavírus-járvány gyökeresen megváltoztatta az emberek munkavégzését. A vállalat fenntartja az épület tulajdonjogát, és a jövőben újra elfoglalhatja a területet. Erre viszont kevés esélyt lát, tekintve, hogy a home-office sikeresen működik a cégnél.

A Salesforce részvényárfolyama ezen a héten 9,02%-ot emelkedett. A Salesforce folyamatosan fejlesztette üzleti modelljét, és legutóbb megemelte a folyó évre vonatkozó árréscélját. Jelentős portfóliója, valamint a kiváló értékesítési teljesítmény és a termékfókusz élesebbé tétele segít enyhíteni a közelgő recesszió várható ellenszeleit.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Linde új megállapodást kötött Indonéziában

A Linde bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást írt alá a PT Freeport Indonesia-val, Indonézia vezető bányászati vállalatával, nagy tisztaságú ipari gázokkal való ellátásáról. A Linde egy teljesen új egységet épít, hogy el tudja látni oxigénnel és nitrogénnel a PT Freeport Indonesia új rézkohóját és finomítóját. Az új rézkohó, a világ legnagyobb rézfeldolgozó telephelyén fog megépülni és várhatóan 2024 közepén indul.

A Linde részvényárfolyama ezen a héten 2,44%-ot emelkedett. A Linde 2021-ben jelentette be új üvegházhatásúgáz-kibocsátási céljait, amelyek között szerepel a 2050-ig történő klímasemlegesség és a 2035-ig elérendő 35%-os abszolút kibocsátáscsökkentési cél. A Linde már a hetedik egymást követő évben került be az FTSE4Good indexsorozatba.

 

Egyedi részvények

 

Adidas jelentős lehetősége

“Új Adidas Munster Rugby váltó mezt értékesítenek kizárólag a nemzetközi Life Style Sports üzletek és ezen mezek online is megvásárolhatóak lesznek” – közölte az Adidas szóvivője. Ez a ruhadarab olyan fonalból készült, amely 50%-ban Parley Ocean Plastic-ot tartalmaz, vagyis újragondolt műanyaghulladékot, amelyet tengerből szedtek össze. A ruhadarab legalább 70%-ban tartalmaz újrahasznosított anyagot. Az Adidas AG a kínai eladások visszaesése ellenére erős teljesítményt mutatott a nyugati piacokon. A vállalat P/E mutatója jelenleg 10 éves mélyponton mozog. Miközben az Adidasnak jelentős lehetősége adódik arra, hogy ismét növelje az eladásokat Kínában, a vállalatnak a Foot Lockerrel való stratégiai partnerségből származó erős növekedéssel is számolnia kell, amely az előrejelzések szerint 100 millió euró többlet nettó árbevételt eredményez az Adidas számára az idén. Valamint 2025-re mindkét vállalat nettó árbevételét szeretné megháromszorozni, ami így meghaladja a 2 milliárd dollárt. Ha az eladások a vártnak megfelelően alakulnak, akkor ez az Adidas számára is előnyös lehet, mivel a vállalat növelheti a forgalmat és ez által növelheti a keresztértékesítést a saját termékkínálatában. Ennek eredményeképpen fennáll a lehetősége annak, hogy a teljes értékesítés meghaladja az eddigi előrejelzéseket.

Az Adidas részvényárfolyama ezen a héten 9,73%-ot emelkedett. Az Adidas az egyik legnagyobb és legnépszerűbb sportmárka világszerte. A menedzsment várakozásai szerint a vállalat 2025-ig 8-10%-os CAGR növekedést ér el. Emellett a nettó nyereség várhatóan 16-18%-kal fog növekedni ugyanebben az időszakban.

 

Samsung Malajziában gyárat épít

A dél-koreai Samsung SDI 1,7 billió won (1,3 milliárd dollár) értékű gyár építésébe kezdett Malajziában, ahol elektromos járművekhez és más felhasználási célokra szánt akkumulátorokat gyártanak. A gyár várhatóan 2024-től kezdi meg az egyre népszerűbb hengeres akkumulátorok gyártását. Az akkumulátorokat várhatóan különböző alkalmazásokban használják majd, az elektromos szerszámoktól kezdve a mikro-mobilitáson át az elektromos járművekig, közölte a vállalat. A gyár lesz a Samsung SDI második üzeme Malajziában, és az első, amely hengeres akkumulátorokat gyárt az elektromos járművek vásárlói számára. A Samsung Electronics Co. Ltd. a fejlett memóriatechnológia világelső vállalata a héten bejelentette, hogy sikeresen kifejlesztette úttörő SmartSSD-jének második generációját.

A Samsung Electronics St GDR ezen a héten 0,88%-ot emelkedett. Az elektronikai óriáscég 14 trillió won (10,7 milliárd dollár) második negyedéves működési nyereségről számolt be, ami 11%-kal magasabb az egy évvel korábbi negyedévhez képest, és alig marad el a Refinitiv SmartEstimate által előre jelzett 14,45 trillió won alatt. A bevétel 77 trillió won volt, ami 21%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát, és megfelelt a várakozásoknak.

Egyedi Kötvények

3,29%-os hozamot kaphat évente a Procter&Gamble-től

1994-ben a Procter&Gamble 30 éves fix kamatozású kötvényt bocsátott ki, hitelre volt szüksége. Akkor a kibocsátás 30 évre történt meg 1000 dolláros címletekben, a kötvény lejárata 2024.09.01-e lett. A kibocsátott kötvény éves szinten 8% kamatot fizet, de jelen esetben a Procter&Gamble kötvény árfolyama 108,93%-on áll így is a befektetőnek éves szinten nettó 3,29%-os hozama lehet, ha megtartja lejáratig a kötvényt. A Proctre&Gamble ebben az időszakban, azaz 1994-ben 157 millió dollárt vesztett a kamatlábak emelkedése miatt. Akkor Edwin L. Artzt, a Procter&Gamble elnöke nyilvánosságra hozta, hogy két kamatcsere-szerződés felszámolása 157 millió dollárjába került a vállalatnak, amelyből 102 millió dollár az adózás után a harmadik negyedévi nyereséget terheli.

A Proctrer&Gamble kötvényt ma 3000 dollár, azaz kb. 1.150.000 forintnak megfelelő összegért megvásárolhatja ma a befektető.

 

Arany:

Az arany emelkedésnek indult.

Az arany árfolyama az elmúlt hat hét első heti nyereségét érte el, mivel az amerikai kincstárjegyek hozamának csökkenése és a dollár visszaesése a gazdasági kockázatok fennmaradása mellett is erősítette a nem hozamtermelő rézfém biztonságos menedékként való vonzerejét. A befektetési arany 0,29%-kal unciánként 1.723,34 dollárra emelkedett és több mint 1%-os heti emelkedés felé tartott, miután a hétvége felé gyorsan visszapattant a több mint egyéves mélypontról, 1.680,25 dollárról. A fellendüléshez hozzájárult a 10 éves amerikai kincstárjegyek hozamának csökkenése. Az arany vonzerejét a tengerentúli vevők számára növelte, hogy a dollárindex, amely szintén egy rivális biztonságos menedék, négy hét óta először esett hetente, mivel a kiábrándító amerikai adatok csökkentették a várakozásokat a Federal Reserve július 26-27-i kamatdöntő ülésén várható nagy, 100 bázispontos kamatemeléssel kapcsolatban. Az alacsonyabb dollár, a csökkenő növekedési részvények és a hozamok csökkenése mind segítik az aranyat, mondta Phillip Streible, a chicagói Blue Line Futures vezető piaci stratégája. India devizatartalékai 7,541 milliárd dollárral 572,712 milliárd dollárra csökkentek a július 15-én zárult héten, mivel a Jegybank továbbra is beavatkozott a piacon, hogy megfékezze a rúpia esését. A július 8-án zárult előző héten a tartalékok 8,062 milliárd dollárral 580,252 milliárd dollárra csökkentek, derült ki az Indiai Központi Bank pénteken közzétett adataiból. Az arany piacán valószínűleg véget ér az öt hetes veszteségsorozat és bár úgy tűnik, hogy a hangulat változik, egyes elemzők szerint a nemesfém jövő héten még mindig kihívást jelentő környezet elé néz. A jövő héten minden szem a Federal Reserve-re szegeződik, mivel a piacok arra számítanak, hogy az Amerikai Jegybank további 75 bázisponttal emeli a kamatlábakat. A Federal Reserve monetáris politikai döntése mellett az elemzők azt is elmondták, hogy figyelni fogják az Európában kibontakozó geopolitikai bizonytalanságot. A héten az is befolyásolta az arany árfolyamát, hogy Olaszország politikai zűrzavarba került, miután Mario Draghi miniszterelnök lemondott a nemzeti egységkormány összeomlását követően, Olaszországban várhatóan ősszel előrehozott választásokat tartanak. Az arany árfolyama 1,05-ot emelkedett ezen a héten. A héten kiderült, hogy a kelet-afrikai Uganda 31 millió tonna aranyércet tartalmazó lelőhelyet fedezett fel, a kitermelhető tiszta arany bruttó 320.000 tonnára becsült értéke meghaladja a 12,8 billió dollárt.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!