A japán befektetési óriás 2,8 milliárd dolláros üzletben, az Autostore norvég robotikai vállalatban vásárol 40%-os részesedést. Az ügylet a SoftBank legújabb lépése, amit jelentős összegű invesztálások előztek meg a tech világ néhány induló vállalkozásába a mesterséges intelligenciától a biotechnológiai vállalatokig. Az áruk tárolásához szükséges helyet az AutoStore biztosítja, mely 20.000 robotot telepített 35 országba. Nem akármilyen partnerekkel dolgozott korábban is a cég, ugyanis ügyfelei között szerepel a Puma és a Siemens is.

A SoftBank Group részvényárfolyama ezen a héten 1,44%-ot erősödött. A SoftBank Group Corp. Vision Fund alapja 2.220 millió dolláros finanszírozást adott a mesterséges intelligenciával működő otthoni tornatermi rendszert gyártó, Tempo Interactive Inc. számára. A Tempo javaslata egy 2495 dolláros tornaterem köré épül, amely 42 hüvelykes érintőképernyős kijelzőt, 3D érzékelőket tartalmaz a felhasználó mozgásának érzékelésére, valamint sztereó hangszórókat az edzés ösztönzésére és útmutatására.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá