e-mobilitás

A SoftBank részesedést szerzett az Amazon-ban

By 2020.08.31. szeptember 30th, 2020 No Comments
A SoftBank Group körülbelül 1,2 milliárd dollár értékű részesedést szerzett az Amazon-ban.

A SoftBank mintegy 10 milliárd dollárt költött részvények vásárlására. A beszámolók szerint az Amazon mellett a csoport részesedést szerzett a Netflix-ben, a Tesla-ban, a Microsoft-ban és az Alphabetben. A SoftBank ezenkívül nyilvánosságra hozta az Nvidia részesedését is, amely mintegy 220 millió dollár értékkel bír. A cég részvényeinek árfolyama a nyár folyamán emelkedő trendet mutatott. 44 dollár alatti árról 60 dollár felé került az görbe.

A vállalat részvényei ezen a héten 4, 20%-ot emelkedtek. A SoftBank japán vállalat méltán lehet egy jó portfolió része hiszen a cég stratup és fintech cégekbe fektet, hosszú éve gazdaságilag megbízható piaci szereplő és az Alibaba céggel folyamatosan együttműködik. Ráadásul a japán cégóriás a mesterséges intelligencia és az online értékesítés vezető szereplője. A cég szegmense mobil kommunikációs, szélessávú és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt Japánban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá