e-mobilitás

A SoftBank eladása

A SoftBank Group eladja a Boston Dynamics robotikai cég 80%-os részesedését a Hyundai számára.

A Boston Dynamics hatalmas figyelmet keltett humanoid és kutyaszerű robotjairól szóló vírusos videóval, mely robotok furcsa mozdulatai és lenyűgöző trükkjei elősegítették a félelmeket, hogy az androidok egy napon veszélyt jelenthetnek az emberekre. A mérnöki céget 1992-ben alapították, 2013-ban vásárolta meg a Google, amely három évvel ezelőtt eladta a céget a SoftBank-nak.

A héten 5,4%-ot emelkedett a bank részvényárfolyama. A SoftBank mintegy 20 milliárd dollárt fektetett technológiai részvényekbe és derivatívákba az SB Northstar révén, amelyben milliárdos alapítója egyharmad részesedéssel rendelkezik. A SoftBank mintegy 16,2 milliárd dollár „rendkívül likvid tőzsdei részvényt” vásárolt a szeptemberben véget ért negyedévben, beleértve az Amazon.com 6,3 milliárd dolláros, a Facebook 2,2 millió dolláros és a Zoom Video Communications Inc. 1,8 milliárd dolláros befektetését. A bank részvényvásárlása hosszabbtávra ajánlják a Commerzbank elemzői.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá