e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Új ember a Treasury élén a Volkswagen-nél

A Volkswagen 2021. december 1-jétől egyesítené a Csoport Pénzügyi és Befektetői funkcióit, hogy tovább erősítve ezáltal a kapcsolatot banki partnerekkel és más tőkepiaci szereplőkkel. Dr. Jörg Boche, a Volkswagen AG Treasury vezetője 15 év után befejezi karrierjét és 2021 végén nyugdíjba vonul. Rolf Woller, a Volkswagen leányvállalatának, a TRATON SE -nek a pénzügyi és befektetői kapcsolatokért felelős vezetője decembertől lép a Volkswagen AG-hez, hogy átvegye az újonnan létrehozott projektet.

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 4,56%-ot emelkedett. A német autógyártó közölte, hogy a szeptemberig tartó három hónapban a konszern összes kiszállításai 24,5%-kal, 1,97 millió járműre csökkentek. Az év első kilenc hónapjában azonban a globális csoportos kiszállítások 6,9%-kal 6,95 millió járműre nőttek.

 

Tesla harmadik negyedéves várakozása

A Tesla október 20-án után teszi közzé a 2021-es harmadik negyedévi eredményeit. A Zacks konszenzusos becslése a várható negyedéves eredményre és bevételre 1,35 dollár részvényenként, illetve 13,16 milliárd dollárt vár. Az elmúlt négy negyedév során a Tesla háromszor verte meg a Zacks konszenzusos becslését. A Tesla eredmény ESP-je +15,68%. A Tesla harmadik negyedéves kiszállításai 73%-kal nőttek éves szinten és 20%-kal emelkedtek szekvenciálisan. Az autógyártó nyereségessége ugrásszerűen javulhat a következő évtizedben.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 5,53%-ot emelkedett. Elon Musk Tesla vállalata több, mint 200 ezer elektromos autót adott el Kínában az év első három negyedévében-derült ki a Kínai Személyautó Szövetség eheti adataiból. Kína a Tesla tavalyi bevételének mintegy ötödét adta.

 

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Apple együttműködik Floridával

Az együttműködés célja, hogy támogassák a közelgő digitális vezetői engedélyeket az iPhone Wallet alkalmazásában. Az állam egy Smart-ID alkalmazást fejleszt, amely lehetővé teszi a floridiaiak számára, hogy biztonságos módon biztosítsák az azonosítást okostelefon segítségével. November közepétől az állam okostelefonos alkalmazást adna ki az iOS App Store-ban és a Google Play Áruházban. Bár a Wallet támogatása kezdetben nem lesz elérhető, az Apple együttműködne Florida állammal, hogy elérhetővé tegye a Wallet digitális azonosítóit.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,76%-ot emelkedett. Az Apple 90 millió helyett 80 millió darabot gyártana az új iPhone 13-ból a folyamatos chiphiány miatt. A Morgan Stanley szerint továbbra is vételi pozícióban maradna, hiszen az esetleges késések csak a következő negyedévre tolják a szállításokat, mivel a vásárlók hűségesek maradnak a márkához.

 

 

Healhtcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A UnitedHealth Group bevétele

A UnitedHealth Group arra számít, hogy a Change Healthcare közel 8 milliárd dolláros felvásárlása 2022 elején lezárulhat. A UnitedHealth Group a Change-t az Optum leányvállalatába kívánja beolvasztani, amely egy nagy adatelemző részleggel, az OptumInsight-tal rendelkezik. Ezenkívül a héten derült ki az is, hogy a UnitedHealth Group 2021 harmadik negyedévében 4,1 milliárd dollár nyereséget ért el, ami közel 1 milliárd dollárral több, mint 2020 azonos időszakában. A Zacks Investment Research szerint az eredmény a Wall Street elemzőinek várakozásait is felülmúlta.

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 4,91%-ot emelkedett. A UnitedHealth Group 72,3 milliárd dolláros bevételt jelentett ebben a negyedévben, szemben a 2020 harmadik negyedévi 65,1 milliárd dollárral. A Zacks szerint a bevételi adat is felülmúlta az utcai várakozásokat.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

L‘Oreal széruma

A L’Oréal a kínai piacot a világ egyik legizgalmasabb fogyasztói területének tartja. A L’Oréal tagja a Sanghaj polgármestere által szervezet nemzetközi üzleti vezetők tanácsadó testületének, amely a héten tartotta ülését. A L’Oreal kínai vezetője megemlítette, hogy az idén Sanghajban megnyitották új szépségipari technológiai központjukat is. Ezenkívül most jelent meg az a hír, hogy egy 15 dolláros anti-ageing L’Oreal szérum „200 dolláros termékeket is felülmúl”, mindezt az Amazon vásárlói közölték egy reprezentatív felmérésben. A hialuronsav általánosan kedvelt az érett bőr problémáinak a megoldásában. A L’Oreal Paris Revitalift Hyaluronsav szérum most 15 dollárra van leárazva az Amazonon. A formula több, mint 19.000 ötcsillagos értékelést kapott a vásárlóktól, ráadásul percenként egy darab fogy belőle.

A L’Oreal részvényárfolyama ezen a héten 3,77%-ot emelkedett. Erős visszatérést szeretne a vállalat az utazási kiskereskedelemben is, ezért a L’Oréal bemutatta a Valentino Beauty termékeit Dubaiban és Szöulban. A L’Oréal couture márkája, a Valentino piacra dobta első sminkkollekcióját a dubaji és szöuli repülőtereken, ami egy vezető szerint megalapozza a konglomerátum erős visszatérését a szépségápolási utazási kiskereskedelembe.

 

 

Best Of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

 

Kellogg adományai

Az Élelmezési Világnap alkalmából a Kellogg megerősíti szövetségét azokkal a társadalmi szervezetekkel, amelyekkel együttműködik a Better Days globális platformon keresztül tett kötelezettségvállalások megvalósítása érdekében. A Kellogg Company társadalmi ügye az éhezés elleni küzdelem, és célja, hogy 2025-ig világszerte 3000 millió jobb napot teremtsen az emberek számára. A világjárvány okozta szociális válság enyhítése érdekében a Kellogg növelte adományait, és pénzügyi hozzájárulásokkal erősítette meg azokat, hogy segítsen fedezni a rendkívüli körülmények között élő rászorulóknak történő élelmiszerosztás többletköltségeit. A La Palmán található Cumbre Vieja vulkán kitörése miatt a Kellogg a Tenerife Food Bankon keresztül több mint 60.000 élelmiszeradagot szállított az érintettek megsegítésére.

A Kellogg részvényárfolyama 1,59%-ot korrigált a héten. A Kellogg Company részvényei gyengültek a közelmúltbeli 67 dollár feletti csúcsról. A Kellogg 45 millió dollárt fog költeni ellátási láncának optimalizálására.

 

Emerson Electric fúziója

Az Aspen Technology Inc. bejelentette, hogy egyesül az Emerson Electric Co. ipari szoftver üzletágával az OSI Inc. és a Geological Simulation Software üzletággal, hogy egy diverzifikált, nagy teljesítményű, nagyobb léptékű, nagyobb képességekkel és technológiákkal rendelkező, ipari szoftverekkel foglalkozó vezető vállalatot hozzon létre. Az Emerson 6 milliárd dollár készpénzzel is hozzájárul a New AspenTech-hez, amelyet az AspenTech részvényesei kapnak meg, cserébe a New AspenTech-ben lévő 55%-os részesedésért.

Az Emserson Electric részvényárfolyama a héten 1,17%-ot korrigált. Az Aspennel való egyesülés segítene az Emersonnak abban, hogy több hitelt kapjon meglévő szoftvereszközeiért, és jobb lehetőséget adna ennek az üzletágnak a virágzásra és növekedésre. Az Emerson önálló szoftverüzletága a teljes bevételének mindössze 6%-át teszi ki.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Alibaba új üzlethálózata

Az AliExpress új csapatot hozott létre a déli kereskedelmi központban, Sencsenben, amely a városhatárokon átnyúló online kereskedőinek kiszolgálására hivatott. Több nagy kínai márka, amelyeknek az Amazonon a hamis vásárlói vélemények elleni fellépés során bezárták a boltjait, csatlakozott az AliExpresshez. Az AliExpress, az Alibaba Group Holding e-kereskedelmi óriás által működtetett globális piactér, bővíti jelenlétét a sencseni kereskedelmi központban, ahol a határokon átnyúló kereskedők gyorsan növekvő közössége az Amazon által nemrégiben végrehajtott, több ezer online bolt bezárását eredményező kemény fellépést szenvedett el. Az AliExpress közölte, hogy jövő március végéig nyolc üzletbővítő központot kíván nyitni Kína-szerte. Ezenkívül az Alibaba a South China Morning Post tulajdonosa lett.

Az Alibaba részvényárfolyama ezen a héten 3,26%-ot emelkedett vételi pontjára. Az Alibaba.com betiltja a kriptovaluta-bányászati eszközök tengerentúli értékesítését. Wang Chengwen az Alibaba egyik vezetője szerint az AliExpressen lévő kereskedők száma majdnem megduplázódott az elmúlt évben, bár pontos számot nem közölt.

 

 

Egyedi részvények

 

Estee Lauder gyógyír mindenre

A Zacks Equity Research a kozmetikai termékeket, köztük a The Estee Lauder Companies Inc, a Coty Inc. COTY, Helen of Troy Limited HELE és Inter Parfums Inc. (IPAR), illetve a L’oreal-t és a Beiersdorf termékeit ajánlja.

A The Estee Lauder Companies bőrápolási portfóliója egy ideje már jól teljesít. A 2021-es pénzügyi év negyedik negyedévében a bőrápolási kategória eladásai 47%-kal nőttek az előző évhez képest. A vállalat arra számít, hogy a 2022-es pénzügyi évben továbbra is szilárd növekedésnek lehet tanúja a Skin Care kategóriában. A menedzsment a legutóbbi eredménybeszámolójában kijelentette, hogy optimista három, nemrégiben bevezetett bőrápolási innovációval kapcsolatban. Ezek a következőek: Estee Lauder új Advanced Night Repair Eye Matrix, La Mer The Hydrating Infused Emulsion és Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum.

Az Estee Lauder részvényárfolyama 2,58%-ot emelkedett ezen a héten. 2021 májusában a vállalat újabb lépést tett Skin Care üzletágának bővítése érdekében, amikor lezárta a DECIEM Beauty Group Inc-ben lévő tulajdonrészének növelésének első szakaszát. Az Estee Lauder Companies erős online üzletággal rendelkezik, és arra számít, hogy ez lesz a következő évek egyik fő növekedési motorja. A vállalat új technológiákat és digitális élményeket vezet be, beleértve az online foglalást minden egyes üzletben történő találkozóra, a hűségprogramokat és a magas szintű mobilszolgáltatásokat biztosít.

 

Aflac, mint növekedési potenciál

Az Aflac jól áll a növekedésre a top-line erősségének helyreállása és más stratégiai intézkedések alapján. Ezek közé tartoznak a termékbevezetések, a virtuális értékesítési platform bővítése, a Japán Postán keresztül történő értékesítés újraindítása és a szilárd mérleg. Tavaly a vállalat bevételei a világjárvány miatt estek, mivel a biztosítási kötvények személyes értékesítésben visszafogottabbak voltak. A biztosító kitartóan épített egy virtuális digitális értékesítési platformot, amely bizonyos mértékig hozzájárul az értékesítéshez. A vállalat amerikai szegmense jó helyzetben van.

Az Aflac részvényárfolyama 1,54%-ot emelkedett ezen a héten. Ebben az egységben az Argus Holdings 2019-ben történt felvásárlásának köszönhetően az értékesítés növekedni fog, amely a fogászati és látásjavító termékekkel bővítette a termékpalettát. A látás- és fogászati biztosítások piacára való terjeszkedés jól pozícionálja az Aflac U.S. hosszú távú sikerre.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá