Egyedi kötvények

A Coty kötvénye jelenleg már 9,34%-os hozammal kecseget

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A Coty parfüm- és kozmetikai konszern, amelynek eredete 1904-re nyúlik vissza, amikor Francois Coty parfümőr Párizsban megalapította a vállalatot.

 

A Coty szépségápolási termékeket gyárt és értékesít. A cég illatanyagokat, festékkozmetikumokat, higiéniai, fényvédő és bőrápoló termékeket kínál, amelyeket világszerte több mint 130 országban és régióban forgalmaznak. A Coty választékában olyan erős márkák szerepelnek, mint az Adidas, a Calvin Klein, a Chloé, a Davidoff, a Marc Jacobs, az OPI, a Philosophy, a Playboy, a Rimmel és a Sally Hansen. A Coty termékeit áruházaknak, szakkereskedőknek, nagykereskedelmi viszonteladóknak és duty-fress (vámmentes) üzleteknek szállítja szerte a világon.

Ma elmondható, hogy a Coty a világ egyik legnagyobbb szépségápolási vállalata és a legnagyobb illatanyag-gyártó társasága.

A vállalatnak több mint 9 milliárd dolláros bevétele volt már 2018. júniusában végződő pénzügyi évben. Coty 2016-ban 41 szépségápolási márkát vásárolt meg a Procter&Gamble-től, így az illatanyagok globális vezetőjévé válhatott a hajfesték és a hajformázó termékek második legnagyobb vállalataként. A társaság három részleget működtet: Consumer Beauty, amely a testápolásra, a kozmetikumokra, illatokra, valamint a hajfestő és formázó termékekre koncentrál. Luxus termékeknél pedig luxus kozmetikai, illat- és bőrápoló termékeket gyárt és a Professional Beauty, amely szépségszalon és köröm szalon szakembereit szolgálja ki. A társaság 2018 közepére már 46 országban körülbelül 20.000 fő teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat 46 országban. A Coty ügyvezető irodája jelenleg Londonban található.

Jelenleg Peter Harf a Coty igazgatóság elnöke, aki folyamatosan felügyeli a cég pozitív lépéseit. 2018. április 5-én a cégnek tőkére volt szüksége, így 550 millió dollár értékben kibocsájtott vállalati kötvényeket, vagyis a befektetőktől kért kölcsönt. A kötvény minimális összege 2000 dollár volt, amit 1000 dolláronként lehet megemelni, a kötvényre éves fix 6,5%-os kamatot fizet dollárban 2026 április 1-ig a vállalat. Mára viszont az árfolyamok esése miatt ez eléri az éves 9,34%-ot is. A kötvény féléves kamatozású. A Standard&Poor minősítése alapján a kötvény BB minősítésű, ami befektetésre ajánlottat jelent.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!