Warren Buffett lett az Apple lett a vállalat egyik legnagyobb részvénytulajdonosa. A Berkshire Hathaway régi szakértője, Lawrence Cunningham szerint utólag világossá vált, hogy a Berkshire Hathaway vállalat Apple-ben tett vásárlásának nem lett volna szabad nagy meglepetést okoznia.

A Berskshire Hathaway részvényárfolyama ezen a héten 1,41%-ot emelkedett. Az idei év egy pontján, mielőtt a befektetők a Berkshire felé fordultak, mint a biztonságba menekülő üzletág felé, az Apple-ben lévő részesedése és a mérlegben lévő készpénzállománya egyaránt vetekedett azzal az értékkel, amelyet a piac a Berkshire összes működő vállalatának együttesen adott.

Cunningham szerint a befektetőknek kevésbé az Apple súlyára kell összpontosítaniuk a Berkshire-ben, mint inkább arra a tényre, hogy Buffett mindig is a koncentrált részvényportfólió tartásában hitt. A különbség most az, hogy ez a koncentráció nem egy maroknyi pénzügyi és fogyasztói részvényben van. Mint például az American Express, a Wells Fargo, a Gillette és a Coca-Cola, hanem a piac legnagyobb vállalatában.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá