e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Softbank megválik az Alibaba részvényektől

A SoftBank Group Corp. valószínűleg csökkenti részesedését a kínai e-kereskedelmi óriásban, az Alibaba-ban. Az elemzők felfigyeltek rá, hogy a japán technológiai konszern tőzsdén nem jegyzett startupok-ba fektet be és elkezdte visszavásárolni részvényeit. A SoftBank 20 millió Alibabarészvényt adott el az utolsó negyedévben.

A Softbank részvényárfolyama ezen a héten 1,33%-ot emelkedett, míg az Alibaba 9,29%-ot esett. A SoftBank 230 millió dollár értékű másodlagos befektetéssel támogatta a londoni székhelyű receptjeiről híres startupot, a Goustot. A befektetés, amely a SoftBank Vision Fund II-n keresztül érkezik, a japán konglomerátum korábbi, januári 100 millió dolláros támogatását követi, amely a vállalatot 1,25 milliárd fontra értékelte.

 

Tervben van a NIO mobil?

A közelmúltban olyan kiszivárogtatások jelentek meg, amelyek azt állítják, hogy a kínai elektromos járműveket gyártó NIO be kíván lépni a mobiltelefon-iparba. A jelentések azt állítják, hogy a NIO már létrehozott egy okostelefon-üzletágat és különféle személyzetet toboroz a sencseni Qianhai zónában. A NIO eltökélt szándéka mobiltelefon-üzletág beindítása. A Tesla hasonló terveket jelentet be az elmúlt hónapokban.

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 9,78%-ot esett, ennek egy részben az oka az ukrán-orosz háború is. Az Ukrajnában jelenleg is fennálló geopolitikai bizonytalanság ellenére a NIO továbbra is az eddigi legerősebb évét érheti el.

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

Az Amazon által kiadott „Lost Ark” videojátéka

Az Amazon nemrég megjelent online játéka, a Lost Ark több játékidőrekordot is megdöntött a Steam digitális rendszerében. A Smilegate RPG által kifejlesztett program egy masszív, többszereplős online szerepjáték, amely eredetileg 2019 végén indult Dél-Koreában. A február 11-i induláskor a Lost Ark gyorsan felkapaszkodott a Steam slágerlistáira, és február 12-én elérte a mindenkori csúcsot, 1.325305 játékossal.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 0,78%-ot emelkedett. Az EMarketer szerint az Amazon még mindig uralja az e-kereskedelmet, mivel az amerikai e-kereskedelmi eladások több mint 40%-a az Amazon platformján történik.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard Send programja

A Mastercard programja lehetővé teszi az embereknek és szervezeteknek, hogy valós időben küldjenek és fogadjanak pénzt itthon és külföldön. A Mastercard Send Partner Program az iparág vezetői és technológiai támogatói számára eszközöket és támogatást biztosít az innováció ösztönzéséhez, hogy megfeleljen a fogyasztók változó elvárásainak a valós idejű digitális fizetések sebessége, választéka és biztonsága terén.

A Mastercard részvényárfolyama ezen a héten 0,23%-ot korrigált. A Mastercard felkészül egy olyan jövőre, amelyben a kriptovalutákkal egyre rendszeresebben kereskednek, ezért 500 fős toborzási akciót indított a fizetési tanácsadási részlegén belül. A Mastercard azt tervezi, hogy számos feltörekvő piacra, köztük a digitális valutákra összpontosító új gyakorlattal bővíti tanácsadói szolgáltatásait.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amgen megduplázza termelését

Az Amgen bejelentette, hogy az első negyedévben akár 6 milliárd dollárnyi részvényt is visszavásárol, és előrejelzése szerint 2030-ra több, mint kétszeresére növeli az onkológiai gyógyszerek és a bio termékek gyártását. A sejt- és génterápia globális piaca az előrejelzések szerint 33,6%-os összetett éves növekedési rátával fog növekedni és 2026-ra megközelítőleg eléri a 17,4 milliárd dollárt.

Az Amgen részvényárfolyama ezen a héten 2,94%-ot emelkedett. Az Amgen a héten bejelentette első 750 millió dolláros zöld kötvényének kibocsátását 3,000%-os féléves kamatszelvénnyel, 2029-es lejárattal, az Amgen környezetvédelmi, társadalmi és irányítási keretrendszerének részét képező környezetvédelmi célok előmozdítása érdekében.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Shell 10 állomásán korlátozásokat vezet be

A Shell Hungary bejelentette, hogy 191 töltőállomásból álló hálózatában tíz kúton mostantól maximum bruttó 50 ezer forint értékű, azaz körülbelül 100 liter vásárlása lehetséges bármely típusú üzemanyagból. A bejelentés a 10 legforgalmasabb Shell kútra terjed ki. A Shell Hungary célja a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása.

A Shell részvényárfolyama 2,14%-ot emelkedett. A Shell célja, hogy 2030-ra évente több mint 560 terawattórát értékesítsen világszerte az integrált energiaüzletág részeként, ami kétszer annyi villamos energiát jelent, mint amennyit a vállalat ma elad. A Shell 2021. február közepén ismertette Powering Progress stratégiáját, amely részletesen tartalmazza, hogyan fogja elérni azt a célját, hogy 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaüzletággá váljon.

 

A General Mills fejlődése

A vállalat elmondhatja, hogy vezető szerepet tölt be a fogyasztói csomagolt áruk szektorában, beleértve a munkakörülményeket, a fejlődési lehetőségeket, a kompenzációt, valamint a sokszínűséget, a méltányosságot és a befogadást. A rangsort egy független felmérés alapján határozták meg, amelyben körülbelül 60.000 amerikai alkalmazott vett részt, akik több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató cégeknél dolgoznak Amerikában. Az értékelés alapját az alkalmazottak közvetlen és közvetett ajánlásai képezték, akiknek értékelniük kellett, hogy hajlandóak-e ajánlani saját munkáltatójukat a barátok és a család számára.

A General Mills részvényárfolyama 0,23%-ot korrigált. A General Mills a közelmúltban fontos változtatásokat hajtott végre annak érdekében, hogy szervezeti struktúráját jobban összehangolja az Accelerate stratégiával, biztosítva ezáltal azt, hogy hatékonyabban tudjon műkdöni a pandémiát követő világban.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Warren Buffet is jó döntésnek látja a Microsoft üzletét

A Berkshire Hathaway a negyedik negyedévben mintegy 1 milliárd dollár értékben vásárolt részvényeket az Activision Blizzard-ban, még mielőtt a Microsoft beleegyezett volna a videojáték-kiadó 68,7 milliárd dolláros megvásárlásába. A Berkshire 14,66 millió részvényt birtokolt 975 millió dollár értékben 2021 végén. Szakértők szerint a játékfejlesztő értéke tovább fog növekedni a Microsoft irányítása alatt, főleg mivel a cég az Activisionigazgató tanácsának teljes leváltását fogja végrehajtani.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 3,26%-ot emelkedett. Miközben a Jefferies elemzője az Azure bevétel növekedését erős növekedési katalizátornak tekinti, arra számít, hogy a Microsoft szilárd nyereséget és pénzáramlást fog elérni, és növelni fogja a részvényesi értéket.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Air Liquide bioenergiában is látja a jövőt

Az Air Liquide francia multinacionális vállalat bejelentette, hogy az Egyesült Államokban, Illinois államban építi fel valaha volt legnagyobb biometán-gyártó egységét. Az Air Liquide ipari gázokat és szolgáltatásokat szállít különböző iparágaknak, beleértve az orvosi, vegyi és elektronikai gyártókat. Árbevételét tekintve a második legnagyobb ipari gázszállító, és több, mint 80 országban van jelen. A létesítmény évi 380 GWh energiát képes előállítani, ami az Air Liquide üzemenkénti legnagyobb termelési kapacitása lehet.

Az Air Liquide részvényárfolyama ezen a héten 1,49%-ot korrigált. Az Air Liquide a teljes biometán-értékláncra kiterjedő kompetenciákat fejlesztett ki, a biogáz hulladékból történő előállításától kezdve a biometánná történő tisztításon, a cseppfolyósításon, a tároláson és a szállításon át a forgalmazásig.

 

Egyedi részvények:

 

Caterpillar eredményei

A Caterpillar negyedik negyedévi eredményét a 2022-ig terjedő ellátási lánc költségeinek emelkedése nyomta meg. Az alapkereslet továbbra is erős. A Caterpillar2021-es 19 milliárd dolláros szolgáltatási árbevétele magasabb lett a 2019-es 18 milliárd dollárnál, még akkor is, ha a teljes árbevétel 2,8 milliárd dollárral alacsonyabb. Így a menedzsment úgy véli, hogy a 2016-os 14 milliárd dollárról 2026-ra 28 milliárd dollárra duplázza meg szolgáltatási árbevételét. Ráadásul a befektetőknek több okuk van a pozitív gondolkodásra, mivel az infrastrukturális kiadások fellendüléséből adódóan a kereslet élénkülése is lehetséges. A Caterpillar továbbra is teljesíti a 2019-ben felvázolt befektetői napra kitűzött céljait. A 2019-es befektetői nap legfontosabb pontja, hogy a menedzsment a cikluson keresztül igyekezett növelni a működési árrést és a szabad cashflow-termelését.

A Caterpillar részvényárfolyama ezen a héten 1,24%-ot esett. A Caterpillar átlagos célárfolyama 236,79 dollár, ami 22,6%-os emelkedést jelent. Az elemzői árcélok a részvényenkénti 164 dolláros mélypont és a 290 dolláros csúcs között mozognak.

 

Berkshire Hathaway és az Apple

Warren Buffett lett az Apple lett a vállalat egyik legnagyobb részvénytulajdonosa. A Berkshire Hathaway régi szakértője, Lawrence Cunningham szerint utólag világossá vált, hogy a Berkshire Hathaway vállalat Apple-ben tett vásárlásának nem lett volna szabad nagy meglepetést okoznia.

A Berskshire Hathaway részvényárfolyama ezen a héten 1,41%-ot emelkedett. Az idei év egy pontján, mielőtt a befektetők a Berkshire felé fordultak, mint a biztonságba menekülő üzletág felé, az Apple-ben lévő részesedése és a mérlegben lévő készpénzállománya egyaránt vetekedett azzal az értékkel, amelyet a piac a Berkshire összes működő vállalatának együttesen adott. Cunningham szerint a befektetőknek kevésbé az Apple súlyára kell összpontosítaniuk a Berkshire-ben, mint inkább arra a tényre, hogy Buffett mindig is a koncentrált részvényportfólió tartásában hitt. A különbség most az, hogy ez a koncentráció nem egy maroknyi pénzügyi és fogyasztói részvényben van. Mint például az American Express, a Wells Fargo, a Gillette és a Coca-Cola, hanem a piac legnagyobb vállalatában.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá