A nehézgép-óriás a piac egyik legérdekesebb részvénye. A Caterpillar árfolyama a mai napig mintegy 30%-kal emelkedett, elsősorban a gazdasági fellendülés következtében, amely ösztönzi az építőipari gépek iránti megnövekedett keresletet.

A Caterpillar gépeinek kiskereskedelmi értékesítése az első negyedévben visszaállt az előző év azonos időszakára, amit az építőipari gépek növekvő értékesítése okozott. A Caterpillar befektetési lehetősége az erőforrás-ipar értékesítésének többéves javulásának lehetőségéből adódik, amelyet a bányászati nyersanyagárak emelkedése és az infrastruktúra-kiadások növekedése eredményez. A Caterpillar energia- és szállítási szegmensének kitettsége van az olaj- és földgázszektor beruházási költségeire és az abban szereplő vállalatok valószínűleg növelni szeretnék tőkekiadásaikat, ha a kőolaj ára tovább emelkedik. A Caterpillar jelentősen magasabb jövedelemre számíthat az elkövetkező években és a részvény értékes lehetőség a befektetők számára, akik aggódnak a nyersanyagárak növekedésének lehetősége miatt egy többéves időtartam alatt. Másrészt sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Caterpillar képes teljesíteni a végpiacain. 2019-ben a vállalat befektetői napján, a menedzsment körvonalazta a várakozásait. Így az FCF-t (szabad pénzáramlást) 4-8 milliárd dollárra várja a következő pár évre.

A Caterpillar részvénye ezen a héten 1,22%-ot emelkedett. A vállalati részvény tartomány csúcsa a jelenlegi 131 milliárd dolláros piaci felső határ 6,1%-át képviseli, míg a középpont 4,5%-ot jelent. Röviden a Caterpillar meglehetősen túlárazottnak tűnik, de több amerikai elemző gondolja, hogy a bányászati nyersanyagok árai tovább fognak emelkedni, ezért ezt a részvényt erős vételi pozíciónak tekintik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!