e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla-nak 137 millió dollárt kell fizetnie

A Tesla autógyártót csaknem 137 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték, amiért nem akadályozta meg a fremont-i gyár egyik fekete munkásának bántalmazását. Fajilag ellenséges munkakörnyezetnek volt kitéve Owen Diaz, a felvonókezelő 2015 és 2016 között, állapította meg a san francisco-i szövetségi bíróság. A Tesla vitatta az ítéletet, de elismerte a leírtakat.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 1,5%-ot emelkedett. A Tesla vállalat tárgyalásokat folytatott az indiai kormánnyal és felkérést kapott arra, hogy Indiában gyártsa autóit, jelent meg ez a napokban. A Tesla tanulmányozta az indiai piacot, és tisztában van azzal, hogy ahhoz, hogy ésszerű mennyiséget tudjon elérni az országban, autóit versenyképes áron kell kínálnia.

 

A BYD és a Levo bejelentették kooperációjukat

A BYD, az elektromos járművek világvezető vállalata és a Levo Mobility LLC („Levo”) bejelentette, hogy az együttműködés célja, hogy akár 5 ezer akkumulátoros elektromos járművet telepítsenek az amerikai flották intelligens villamosítására. A projekt mellé áll az Evolve Transition Infrastructure LP. „A BYD-Levo együttműködés potenciálisan felgyorsíthatja és átalakíthatja a szállítási szektort kritikus helyzetekben”-nyilatkozta Stella Li, a BYD Motors elnöke.

A BYD részvényárfolyama ezen a héten 3%-ot emelkedett. A BYD vállalat 800 milliárd HK dollár piaci kapitalizációjával meglehetősen nagyra nőtt. A héten a Warren Buffett által is támogatott BYD megállapodást kötött a Nuvve JV-vel 5000 db elektromos autóról az amerikai flották villamosítása érdekében.

 

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Walt Disney szolgáltatásai

A Disney augusztusban közölte, hogy új, fizetős lehetőséget vezet be a sorban állás kihagyására a vidámparkokban. A vállalat közölte, hogy a kaliforniai és az orlandói parkok megszüntetik a FastPass opciót, amely lehetővé tette a sorok ingyenes átugrását. A Disney pénteken bejelentette, hogy a Walt Disney World Resort 50. évfordulója alkalmából október 19-én Orlandóban elindítja új Genie és Genie+ rendszereit, beleértve a Lightning Lane bejáratokat is. A Genie szolgáltatás, amely a Disney alkalmazásaiba épül be, lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy személyre szabják a vidámparki útvonalakat, például a menetvárakozások ütemezését és az étkezési tervek megszervezését. Az opcionális Genie+ kiegészítés magában foglalja a Disney Lightning Lanes-t, az új, sorban állást kihagyó funkciót, amely a parkba látogatóknak 15 dollár felárba kerül.

A Walt Disney részvényárfolyama 0,41%-ot emelkedett ezen a héten. A Walt Disney jelenleg a saját működési alapjain dolgozik. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a vezetőség egyrészt a növekedésre összpontosít, különösen a streaming szegmens van gyakran a középpontban. A Walt Disney is dolgozik a saját irányvonalán a bevált szegmenseiben. Konkrétan a vidámparkoknak és a moziüzletágnak közép- és hosszú távon vissza kell nyernie korábbi erejét.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Becton Dickinson bővíteni kezdte gyártósorait

A Becton Dickinson közölte, hogy nebraskai üzemében biztonsági injekciós eszközök gyártósorait bővítette, növelve ezzel a fecskendőellátást, mivel az Egyesült Államokban a COVID-19 oltások beadásával egyidejűleg megkezdődik az influenza elleni oltási szezon. A 70 millió dolláros bővítést a Biomedical Advanced Research and Development Authority tavaly júliusi 42 millió dolláros beruházása támogatta, mivel az amerikai kormány igyekezett elsőbbségi hozzáférést biztosítani több százmillió injekciónak a Covid-19 miatt. A világ legnagyobb injekciós eszközök gyártója nem közölt részleteket arról, hogy a bővítés után pontosan hány további fecskendőt fog gyártani.

A Becton Dickinson részvényárfolyama ezen a héten 2,49%-ot korrigált. A Becton Dickinson and Company június végén 52 fedezeti alap portfóliójában szerepelt. Becton Dickinson az elmúlt öt évben 9,5%-os nettó jövedelemnövekedést tudott felmutatni.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Clorox jelentése

A Clorox Company közzétette a 2021-es pénzügyi évről szóló éves jelentését, amelyben a vállalat pénzügyi, valamint környezetvédelmi, társadalmi és irányítási céljainak valódi alapjaként új célját, az emberek jólétének és boldogulásának előmozdítását hangsúlyozza. IGNITE stratégiájának második évét lezárva a vállalat beszámolt a pénzügyi év pénzügyi eredményeiről és a közelmúltban elért stratégiai eredményeiről. Jelentés szerint 9%-os forgalomnövekedést ért el (17%-os forgalomnövekedés kétéves stack-alapon), az innovációs beruházások megduplázása mellett, több mint 250 új terméket vezetett be. Az e-kereskedelmi üzletágat megduplázta az elmúlt két év során, amely az értékesítés mintegy 13%-át teszi ki.

A Clorox részvényárfolyama ezen a héten 0,63%-ot korrigált. A Clorox közel 20 millió dollár terméket adományozott az elmúlt egy évben, vállalati és alapítványi pénzbeli támogatásokat, valamint jótékonysági marketinget rendezett.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

 

Scotiabank kötvénykibocsájtása

Kiderült, hogy a Scotiabank lesz az első kanadai bank, amely LRCN junior kötvényt értékesít az Egyesült Államokban. A torontói székhelyű Scotiabank hétfőn amerikai dollár alapú befektetőket keres meg, mielőtt döntést hozna az ügyletről. A kanadai bankok 15,8 milliárd dollár értékben adtak el LRCN-eket 2020 júliusa óta. Az ilyen ügyletek, amelyek eddig kanadai dollárban denomináltak, lehetővé teszik a kibocsátók számára a kamatfizetések adólevonását, így csökkentve az összesített hitelfelvételi költségeiket.

A Bank of Nova Scotia részvényei a héten 1,13%-ot erősödtek. A Bank of Nova Scotia (BNS) részvénye az elmúlt 12 hónapban 46,26%-ot erősödött, és a Wall Street-i elemzők átlagos értékelése még mindig a „vételi” pozíció. Az elemzők 15,34%-os emelkedést várnak a részvénytől a következő 12 hónapban.

 

Sanofi vakcinái

A francia egészségügyi vállalat, a Sanofi a héten közölte, hogy pozitív eredményeket talált a COVID-19 mRNS emlékeztetővel ellátott nagy dózisú influenza elleni vakcinával végzett első vizsgálatban. A Sanofi francia egészségügyi konszern a brit partnerrel, a GlaxoSmithKlinenal közösen tett erőfeszítésekre összpontosít, hogy egy másik, hagyományosabb fehérjealapú megközelítésen alapuló COVID-19 vakcinát hozzon forgalomba, amelynek tömeges tesztelése folyamatban van.

A Sanofi S.A gyógyszergyártó részvényei 1,87%-ot emelkedtek ezen a héten. Thomas Triomphe, a Sanofi vezetője újságíróknak tartott tájékoztatóján elmondta, hogy az EU és Nagy-Britannia 75 millió adagot rendelt az inluenza elleni emlékeztetővel ellátott vakcinából, bízva a jövőbeli hatósági jóváhagyásban.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

TMSC válaszai a chiphiányra

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. közölte, hogy azon dolgozik, hogyan válaszoljon az ellátási láncára vonatkozó információk nyilvánosságra hozatalára vonatkozó amerikai kérésre anélkül, hogy érzékeny ügyfél információkat veszélyeztetne. A TSMC, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, a világ szinte valamennyi kulcsfontosságú chipfejlesztőjének szállít. Köztük az Apple-nek, a Qualcomm-nak, a Broadcom-nak, az Intel-nek, a Sony-nak és az Nvidia-nak. Az amerikai kérés máris komoly aggodalmat váltott ki az iparágban és a nyilvánosságban az üzleti titkok és az üzleti versenyképesség védelme, valamint a vásárlók bizalmára gyakorolt hatás miatt.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. részvényárfolyama 1,36%-ot korrigált a héten. A tajvani Nemzeti Fejlesztési Tanács minisztere, Kung Ming-hsin felügyeli a Nemzeti Fejlesztési Alapot, amely több mint 6%-os részesedésével a TSMC legnagyobb részvényese. A félvezetőhiány ráadásul a német gazdaság egyik sarokkövét jelentő autóipart is sújtja, amely az e-mobilitásra való átállás miatt már most is jelentős változásokon megy keresztül.

 

 

Egyedi részvények

 

Az Air Liquide fejlesztései

Az Air Liquide folytatja otthoni egészségügyi üzletágának fejlesztését Európában a Betamed S.A. egy jelentős lengyelországi otthoni egészségügyi szolgáltató felvásárlásával. A Betamed a súlyos betegségben szenvedő betegek otthoni vagy a sziléziai Chorzówban található speciális klinikán történő ellátására specializálódott. Ez a felvásárlás lehetővé teszi a csoport számára, hogy megerősítse jelenlétét Lengyelországban és bővítse a krónikus betegségek összetett formáiban szenvedő betegek támogatására irányuló szolgáltatási körét.

Az Air Liquide részvényárfolyama 0,6%-ot korrigált ezen a héten. Az Air Liquide az ipari és egészségügyi gázok, technológiák és szolgáltatások terén világelső, 78 országban van jelen mintegy 64.500 alkalmazottal és több mint 3,8 millió ügyfelet és beteget szolgál ki. Az oxigén, a nitrogén és a hidrogén az élet, az anyag és az energia számára nélkülözhetetlen kis molekulák.

 

A Dentsply Sirona átalakítja üzletágait

A Dentsply Sirona közölte, hogy ebben az évben elkezdené az implantológiai üzletágának átfogó átalakítását, amely három jellegzetes munkafolyamatot tartalmazna azért, hogy a fogászati szakemberek számára teljesen új módját nyújtsa az implantológia gyakorlásának, a foglenyomat levételtől egészen a koronaépítésig. Olyan megoldásokat vezetne be, amelyek hatékonyság, pontosság, esztétika, hosszú élettartam és egyszerűség tekintetében felülmúlják az elvárásokat. A Dentsply Sirona Implants emellett bemutatja a DS PrimeTaper-t, egy kúpos kialakítású, önmetsző implantátumot, amely egyedülálló dupla menettel biztonságosan és egyszerűen behelyezhető, és hosszú távú csontstabilitást tesz lehetővé.

A Dentsply Internatoinal, vagyis a Sirona anyavállalatának részvényárfolyama ezen a héten 1,76%-ot korrekciózott. A Dentsply Sirona a világ legnagyobb professzionális fogászati termékek és technológiák gyártója, amely több mint egy évszázados innovációval és szolgáltatással szolgál a fogászati ipar és a betegek számára világszerte.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá