e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla felülmúlta a várakozásokat

A Tesla múlt héten a vártnál erősebb negyedik negyedévi eredményeiről számolt be. A részvények 5%-ot estek a szerdai meghosszabbított kereskedés során, miután az autógyártó arra figyelmeztetett, hogy az ellátási lánc problémái 2022-ben is fennállhatnak, de később enyhén pozitív tartományba kerültek. Nyeresége részvényenként 2,52 dollár, szemben az elemzők által várt 2,36 dollárral. Bevétele 17,72 milliárd dollár, szemben az elemzők által várt 16,57 milliárd dollárral a Refinitiv szerint. A negyedévben a bevétel 65%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg az autóipari bevételek összesen 15,97 milliárd dollárt tettek ki, ami 71%-os növekedést jelent a közlemény szerint.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 7,35%-ot korrigált, mivel a vezetőség elmondta, hogy az ellátási lánc problémák 2022-ben is nyomás alá helyezhetik a cég bevételeit. Ráadásul a vállalat a jövő évre halasztotta az új modellek bemutatását, ami az elemzők szerint segíthetett volna a cég bevételének növelésében. Mark Delaney, a Goldman Sachs elemzője 1.125 dollárról 1.200 dollárra emelte a Tesla részvényre vonatkozó célárfolyamát, miközben fenntartotta vételi besorolást.

 

A Geely új projektjei

A Baidu és a Geely 400 millió dollárt fektetett be a Jidu elektromos autókkal foglalkozó cégbe. A befektetésre kevesebb, mint egy évvel azután került sor, hogy a Jidu 2021 márciusában elindult 300 millió dolláros indulótőkével, amelyet nem hoztak akkor nyilvánosságra. A Wind Informationen keresztül elért adatok szerint a Baidu többségi tulajdonosa a Jidunak, 55%-os részesedéssel, míg a Geely 45%-os részesedéssel rendelkezik.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 11,86%-ot esett. A Renault Csoport és a Geely Holding megállapodást írt alá egy új együttműködés elindításáról, amelynek célja, hogy hibrid elektromos járművek és belső égésű motoros modelleket hozzanak forgalomba a dél-koreai piacon. Az új járműveket a dél-koreai Busanban található RenaultSamsung közös üzemében fogják gyártani, a gyártás várhatóan 2024-ben kezdődik.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Fiserv díja

A Fiserv a pénzügyi szolgáltatások technológiai megoldásainak vezető globális szolgáltatója, 2022-ben BIG Innovációs Díjat kapott az AllData Connectért. A Fiserv AllData Connect egy tokenizált csatlakozási platform, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy banki és pénzügyi adataikat a hitelesítő adataik, például felhasználónevük és jelszavuk felfedése nélkül osszák meg a kereskedelmi piaci aggregátorokkal. Az AllData Connect integrálódik a Fiserv meglévő banki és hitelszövetkezeti platformjaiba és lehetővé teszi a fintechek számára, hogy biztonságosan hozzáférjenek azokhoz az adatokhoz, amelyekre a fogyasztóknak szükségük van az alkalmazásaik engedélyezéséhez.

A Fiserv részvényárfolyam a héten 1,81%-ot emelkedett. Egy átalakító fúzió után a Fiserv fordulóponthoz érkezett, mivel a Point-Of-Sale Merchant Acquiring és az e-kereskedelem, valamint a nemzetközi terjeszkedés a következő évtizedben a várakozásokat jóval meghaladó növekedést eredményezhet.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Medtronic erősíti marketing stratégiáját

A Medtronic Aniz Rudát nevezte ki az adatokért és elemzésekért felelős alelnöknek, Jason Moribert pedig a tartalomért és a kreatívokért felelős alelnöknek. A felvételek az orvostechnikai eszközöket gyártó cég globális kommunikációs és vállalati marketingcsapatának átstrukturálásának részét képezik.

A Medtronic részvényárfolyama ezen a héten 2,34%-ot korrigált. A Medtronic vállalat számos termék tekintetében fenntartható versenyelőnnyel rendelkezik, és úgy tűnik, hogy részesedése növekszik.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard fenntarthatósági jelentése

2021-ben a Mastercard nyilvánosságra hozta a fenntarthatóság terén elért eredményeit, melyek magába foglalták a kisvállalkozások és alulreprezentált csoportok pénzügyi támogatását. A vállalat 250 millió dollárt fordított pénzügyi eszközökre, technológiára, termékekre, finanszírozásra és adatbetekintésre a kisvállalkozások számára és 500 millió dollárt az Egyesült Államok fekete közösségei közötti pénzügyi szakadék megszüntetésére. Ez azonban a vállalat átfogó fenntarthatósági stratégiájának kisebb erőfeszítése, amely magában foglalja a megújuló energiaforrások elfogadását, a kibocsátások csökkentését és fenntarthatóbb anyagok beszerzését a cég kártyáihoz, amelyeket több mint 3 milliárd ember használ világszerte.

A Mastercard részvényárfolyama 7,73%-ot emelkedett ezen a héten. A Mastercard negyedik negyedéves teljesítménye jól alakult, hiszen az 5,22 milliárd dolláros bevétel meghaladta az 5,17 milliárd dolláros várakozást és a 2,35 dolláros részvényenkénti eredmény is jobb, mint a 2,21 dolláros konszenzus.

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Coca Cola alkoholos italokban látja a jövőt

A Coca-Cola és a Molson Coors italgyártó óriáscégek ismét összefognak, ezúttal egy közös alkohol tartalmú limonádé forgalmazásán. A Coca-Cola egyre gyakrabban fektet be az alkoholos italt forgalmazó szektorba és korábban sikerrel is járt már a Top Chico Hard Seltzer piacra dobásával, melyet szintén a Molson Coors-szal közösen együttműködve jelentettek meg a piacon. A két cég január 25-én bejelentette, hogy a limonádék a Coca-Cola Simply márkaneve alatt jelennek meg. A Molson marketing igazgatója, Michelle St. Jacques elmondta, hogy a Simply a Coca-Cola második legnagyobb márkája az Egyesült Államokban, mintegy 1 milliárd dollár bevételt generálva.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 0,65%-ot emelkedett. A vállalat idén megvásárolta a Ranch Water-t, egy tequilával ízesített szódavizet. A Yahoo Finance Plus adatai szerint a Coca-Cola részvényei az elmúlt három hónapban 12%-ot emelkedtek. Az S&P500 indexe ugyanezen időszak alatt 9,4%-os hozamot ért el.

 

Münchener Rück vételi pozícióban van

A svájci nagybank, a UBS vételi besorolással, 295 eurós célárfolyamon hagyta a Munich Re részvényre adott besorolását. Az európai viszontbiztosítók közelgő negyedéves számainak a költségvetés alatti katasztrófakároknak kellett volna kedvezniük-írta Will Hardcastle elemző a héten közzétett iparági kutatási jegyzetében. Emellett a tőkepiaci fejleményeknek pozitív hatással kellett volna lenniük a fizetőképességi szintekre és az újrabefektetési hozamokra. A Munich Re viszontbiztosító a héten az éghajlatváltozás pusztító erejére figyelmeztette Európát.

A Munich Re részvényárfolyama ezen a héten 4,88%-ot emelkedett. A 2,8 milliárd eurós célzott eredménnyel a Munich Re növekedési pályára állt. A világjárvány előtt ez az összeg 2,7 milliárd euró körül volt és egy ilyen további mértékű növekedés elegendő lenne a mérsékelt egyszámjegyű növekedés eléréséhez is.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Zillow, mint startup cég átalakítást hajt végre

A Zillow Group folytatja a létszámleépítést annak a döntésnek a részeként, hogy a cég megszünteti a lakásvásárlási üzletágát. A seattle-i ingatlanpiaci óriás novemberben közölte, hogy a Zillow Offers leállítása miatt mintegy 2000 embert, vagyis a vállalat 25%-át bocsátja el. Az elbocsátott dolgozók legalább 10 heti fizetést, hat havi juttatási költséget, a következő részvényeik értékét közvetlenül nekik fizetik ki és outplacement szolgáltatásokat kapnak.

A Zillow részvényárfolyama ezen a héten 6,95%-ot esett. A Zillow február 10-én számol be a 2021-es negyedik negyedévi pénzügyi adatairól. A jelentésnek több részletet kell tartalmaznia a Zillow üzletmenetének állapotáról. A Zillow jelenleg több mint 10.000 lakást értékesít, köztük néhányat nagy intézmények által támogatott bérbeadóknak.

 

 

Egyedi részvények

 

A Netflixbe Bill Ackmann 1,1 milliárdot fektetett be

A Netflix részvényei októberi csúcs óta több, mint 45%-ot estek miután a vállalat lelassuló előfizetői növekedésről számolt be. A vállalat elismerte, hogy a megnövekedett konkurencia „hatással lehet a marginális növekedésünkre”, de elmondta, hogy továbbra is növekedett minden olyan országban, ahol versenytársai elindultak. A vásárlók szemszögéből nézve a Netflix még mindig az első helyen áll és kivételes értéket kínál, amely a mobiljátékok bevezetésével egyre inkább növekszik. A vezetőség pedig nemrég emelte az árakat az Egyesült Államokban és Kanadában. Bill Ackman, a fedezeti alap milliárdosa 1,1 milliárd dolláros részesedést vásárolt a Netflixben, mivel igyekszik tőkét kovácsolni az éles eladásból, amely az elmúlt hónapokban csaknem felére csökkentette a streaming cég piaci értékét. A Pershing Square, Ackman befektetési csoportja az elmúlt napokban 3,1 millió Netflix részvényt vásárolt, amivel a befektetőknek írt levele szerint a vállalat 20 legnagyobb részvényese közé került. A részvények jelenlegi 359,70 dolláros árfolyamán ez 1,15 milliárd dolláros részesedést jelent.

A Netflix részvényárfolyama ezen a héten 3,31%-ot korrigált. A Netflix értékelése vonzónak tűnhet. A vállalat piaci kapitalizációja jelenleg 163 milliárd dollár. Netflix valószínűleg nem fog olyan gyorsan növekedni, mint az elmúlt évtizedben. De a streaming lehetőség még mindig hatalmas nemzetközi szinten és a Netflix az iparág vezetője.

 

Republic Services stabilitást mutat

A Republic Services szakszervezet tagságának többségét alkotó sofőrjei a Teamsters Local 396 helyi szervezetben 24,60 dollárt keresnek óránként, de most a héten sztrájkoltak, hiszen az első évben 2 dollár óránként, majd ezt követően minden évben 1 dollárral emelnék meg csak az órabérüket. Végezetül a munkavállalók és a munkaadók megegyeztek. A Republic Services a Statista szerint 2020-ban 10,15 milliárd dollárral a második legnagyobb szemétszállító volt az országban a bevételét tekintve. A globális hulladékgazdálkodási piac várhatóan növekedni fog a következő években áll az Allied Market Research iparági jelentésében.

A Republic Services részvényárfolyama ezen a héten 1,1%-ot korrigált. A Republic Services részvényeit 13 elemzőház minősíti és több fedezeti alapban. Az elemzői konszenzus szerint a minősítés „vásárlás”. A Republic Services részvényesei az elmúlt évben 37%-os hozamot kaptak, ez magában foglalja az osztalékot is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá