e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A HT Aero és az Xpeng európai debütálása

A HT Aero, a városi légi közlekedési vállalat és az XPeng Inc. leányvállalata a múlt héten megjelent Európában, a németországi Kölnben, egy vezető ipari rendezvényen, az EUROPEAN ROTORS 2021-en.. A virtuális kiállítás bemutatta a HT Aero iparágat meghatározó innovatív technológiáit a városi légi mobilitással kapcsolatban, amelyet először mutattak be Európa közönségének. Az Xpeng Inc. vezetői itt kijelentették, hogy a vállalat az elektromobilitás jövőjét egy többdimenziós ökoszisztémával építi fel, amely az intelligens elektromos járművekre és az alacsony magasságban repülő autókra, valamint a robotikára összpontosít, amelynek mindegyike egy olyan fogyasztói termék, amelynek középpontjában az intelligens, emberközpontú mobilitás áll.

Az Xpeng Inc. részvényárfolyama 3,38%-ot korrigált ezen a héten. A SUV a Xpeng negyedik szériamodellje, és az első lesz, amely az autógyártó legújabb fejlett vezetői segédrendszerével rendelkezik. A NIO-hoz hasonlóan a kínai Xpeng elektromosautó-gyártó is megkezdte nemzetközi terjeszkedését.

 

A BYD ismét erősödött

80.000-nél is több plug-in autót adott el a kínai BYD 2021-ben, derült kis az októberben összesített értékekből, ami újabb hatalmas eredmény. Ez 263%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest. Az értékesítés nagy része Kínában történt. Tisztán látszik, hogy a BYD-nak érdeke havonta körülbelül 10.000 darab eladással emelni az előző havi teljesítményét.

A BYD vállalat részvényárfolyama ezen a héten 1,57%-ot emelkedett. A Tesla-hoz hasonlóan a BYD is profitál az akkumulátor- és energiatároló üzletágból, amely szintén erőteljesen növekszik. 2021 októberében a BYD 4557 GWh-t telepített, ami 202,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

Veszélyben az Apple adó

2021.11.09-én az Amerikai Egyesült Államok szövetségi bírósága elutasította az Appe által benyújtott kérelmet, melyben a cég arra kérte a bíróságot, hogy halassza el korábbi ítéletét, melynek értelmében az Apple-nek december 9-ig engedélyeznie kell, hogy az App Store alkalmazásboltba felkerülő programok fejlesztői az alkalmazásaikban tájékoztathassák a felhasználókat más fizetési módokról is.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 7,04%-ot emelkedett. Az Apple lehetséges belépése az autonóm járművek területére már régóta a találgatások témája. Bár az autózás vadonatúj vállalkozás az Apple számára, a vállalat új piacokon elért eredményei és vertikális integrációs képességei előrevetíthetik, a sikert véli ezt Katy Huberty, a Morgan Stanley-töl aki az Apple-elemzője. Vételi besorolással egyenértékűen hat ez ki a részvényre, és a Morgan Stanley szerint az Apple Car autók jelentik a „legtisztább utat” az Apple számára, hogy megduplázza a bevételeit és piaci kapitalizációját.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A UnitedHealth Group több évtizede méltó helyen van

A UnitedHealth Group bekerült a Dow Jones Sustainability North America Index és a Dow Jones Sustainability World Index 2021-es listájára az egészségügyi berendezések és szolgáltatások iparági csoportjában. Ez a 23. egymást követő év, amikor a UnitedHealth Groupot az indexekbe nevezték, kezdve 1999-től, amikor a rangsorokat létrehozták. A Dow Jones fenntarthatósági indexek a világ vezető vállalatainak részvényteljesítményét követik nyomon gazdasági, környezeti és társadalmi kritériumok szempontjából

A UnitedHealth Group részvényárfolyama 4,14%-ot korrigált ezen a héten. UnitedHealth Group Minnesota állambeli biztosítótársaság, 428,1 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. A UnitedHealth Group az év eleje óta 29,49%-os hozamot ért el, míg 12 havi hozama 45,50%-os emelkedést mutat. A Seeking Alpha szerint a cég részvényei vételi pozicóban vannak.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Colgate-Palmolive gyenge számokat mutat

A növekvő költségek és a globális logisztikai problémák továbbra is sújtják a Colgate-Palmolive amerikai fogyasztási cikkeket gyártó vállalatot. Bár a harmadik negyedévben a vállalatnak kedvezően hatott a kereslet további növekedése és az áremelések, ez nem váltotta ki hatását az eredményeken. Az eredmény kilenc százalékkal 634 millió dollárra csökkent a nyersanyagköltségek növekedése és a szállítási költségek emelkedése miatt. Július és szeptember között a bevételek 6,5 százalékkal 4,4 milliárd dollárra emelkedtek. Organikusan, azaz az akvizíciók, eladások és árfolyamhatások nélkül a növekedés 4,5 százalékos volt. A latin-amerikai piac erős hátszelet adott, míg a csoport a hazai piacon, Észak-Amerikában csak gyenge, fél százalékos szerves növekedést ért el. Európában az eladások enyhén csökkentek.

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama a héten 1,06%-ot korrigált. A Colgate-Palmolive Company a héten bejelentette, hogy sikeresen beárazta 500 millió eurós, 8 éves futamidejű, évi 0,300%-os kamatszelvényű fenntarthatósági kötvényét.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

 

BB Biotech kilátásai

Az előző negyedévhez képest a BB Biotech egy részvényre jutó nettó eszközértéke szeptember 30-án 73,05 svájci frankról 69,25 svájci frankra csökkent. A vállalat az elmúlt negyedévben a Halozyme-ot is eladta. A szakértők megerősítették a BB Biotech részvényeire vonatkozó tartási ajánlást. A részvények árfolyama augusztusban történelmi csúcsra emelkedett, és ezzel a Moderna lett a legértékesebb biotechnológiai vállalat. A BB Biotech kihasználta a Moderna ígéretes kilátásait és az mRNS-technológiában betöltött domináns pozícióját, hogy profitot termeljen ebből a hosszú távú befektetésből

A BB Biotech részvényárfolyama 1,63%-ot korrigált ezen a héten. A Commerzbank elemzői szerint azért is érdemes a vállalat részvényeibe fektetni, mert a BB Biotech kisebb kereskedelmi vállalatokban, köztük a Myovantban és a Radiusban is bővítette részesedését.

 

Az AT&T tervei

Az AT&T és a Microsoft együttműködik, hogy Atlantában bemutassák az első Azure Edge Zone zártkörű programját. Az együttműködés az AT&T 5G az AT&T Network Edge rendszerét felhasználva kombinálódik a Microsoft Azure felhőplatformjával. Ezáltal a különböző méretű ügyfelek az 5G segítségével nagy teljesítményű feldolgozási és grafikus képességekhez férhetnek hozzá a felhőben.

Az AT&T részvényárfolyama a héten 3,25%-ot esett. Az AT&T a WarnerMedia leválasztását tervezi, hogy aztán egyesítse azt a Discoveryvel, olyan ügyleti struktúrához fordul, amelyet a médiaiparban eddig csak néhányszor alkalmaztak. Az AT&T, kiválással vagy szétválással leválaszt egy olyan eszközt, amelytől meg akar válni. Itt ez a WarnerMedia, amelyet a struktúrán belül SpinCo néven emlegetnek. Ezt közvetlenül követi egy előre egyeztetett fúzió egy másik vállalkozással, ebben az esetben: Discovery.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Roche Holding portfoliója

A Roche bemutatta a héten a cobas 5800-at, egy új molekuláris diagnosztikai rendszert a vizsgálatokhoz való hozzáférés bővítése és a betegellátás javítása érdekében. A Roche várhatóan 2022 harmadik negyedévében kapja meg az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatósági engedélyt. A cobas 5800 rendszer a Roche Molecular portfóliójának kompakt új tagja, amely hatékonyságot, egyszerűséget és időszerű eredményeket biztosít minden méretű laboratórium számára, hogy a klinikusok gyorsan meghatározhassák a legjobb kezelési stratégiákat betegeik számára.

A Roche Holding részvényárfolyama ezen a héten 1,97%-ot korrigált. A Roche a világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, amely valóban differenciált gyógyszerekkel rendelkezik az onkológia, az immunológia, a fertőző betegségek, a szemészet és a központi idegrendszeri betegségek területén. A Roche világelső az in vitro diagnosztika és a szövetalapú rákdiagnosztika területén is, és élen jár a cukorbetegség kezelésében.

 

 

Egyedi részvények:

 

Az Electronic Arts piacra dobta a Battlefield 2042-t

Electronic Arts Inc. piacra dobta a várva várt első személyű lövöldözős játékot, a Battlefield™ 2042-t. Az úttörő technológiával, a Frostbite játékmotor alkalmazásával hajtott Battlefield 2042 akár 128 játékos mérkőzéseit kínálja a legújabb konzolokon és PC-ken. A játék epikus pályákat, dinamikus világot vezet be, és jelzi a modern beállításokhoz való visszatérést, ami a járművek, fegyverek és egyéb eszközök révén megnyitja a magával ragadó sandbox játékmenetet. A videojátékokat gyártó Electronic Arts rekord eredményt ért el a szeptember 30-án zárult legutóbbi pénzügyi negyedévében, a bevétel megduplázódott az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest.

Az Electronic Arts részvényárfolyama a héten 8,97%-ot korrigált. Viszont az előző negyedév erős eredményei lendületet adhatnak az Electronic Arts-nak a forgalmas ünnepi vásárlási szezon előtt. A negyedév kedvelt játéka a FIFA 22 volt. A 2022-es pénzügyi év első felében a focihoz kapcsolódó játék mintegy 100 millió játékost vonzott. Az Electronic Arts még akkor sem látott visszaesést a játékaira fordított kiadásokban, amikor egyes országok kijöttek a világjárvány okozta zárlatból. A menedzsment emelte az egész évre vonatkozó előrejelzését.

 

A PepsiCo. új célt jelentett be.

A Food for Good élelmiszerbiztonsági programja és a PepsiCo megfizethető táplálkozási kínálatának bővítése révén 2030-ra 50 millió embernek kíván segíteni a tápláló élelmiszerekhez való könnyű hozzáférésben a PepsiCo Positive útjának részeként. Ez az új cél kiegészíti a PepsiCo. nemrég bejelentett támogatását a Zéró éhezés elleni magánszektorbeli kötelezettségvállalás mellett, amely 2030-ig 100 millió dollárt ígér pozitív mezőgazdasági és élelmezésbiztonsági kezdeményezésekre, beleértve a gazdák képzését és a mezőgazdasági termelés megerősítését a terméshozamok növelését célzó tervekkel, valamint a rugalmasabb élelmiszerellátás biztosítását.

A PepsiCo. részvényárfolyama ezen a héten 0,71%-ot emelkedett. A PepsiCo az egyik legjelentősebb élelmiszer- és italmárka, amelyet a világ több mint 200 országában értékesítenek. Az üzletág az elmúlt nyolc évben stabil, évi 4%-os növekedést ért el, és hosszú távon 4-6%-os bevétel növekedésre számít. A PepsiCo szintén szilárd osztalékfizető, nemrégiben 4,30 dollárra emelte éves osztalékát az előző évi 4,09 dollárról. A PepsiCo. úgy véli, hogy még mindig jelentős növekedési lehetőség van, mivel az 570 milliárd dolláros italgyártásban mindössze 9%-os, az 550 milliárd dolláros snack szektorban pedig 7%-os részesedést foglal el.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!