A Walt Disney Company 32.000 alkalmazott elbocsátását tervezi, elsősorban a tematikus parkjaiban, mivel a koronavírus továbbra is erősen sújtja a szórakoztató céget.

A Disney még szeptemberben 28 ezer munkahely megszüntetését jelentette be. A társaság figyelmeztetett arra, hogy további intézkedéseket tehet, például nem deklarálhatja a jövőbeni osztalékokat, csökkentheti vagy nem is teljesít bizonyos kifizetéseket, például a nyugdíjaihoz és a nyugdíjazás utáni egészségügyi terveihez való hozzájárulást a volt munkavállalói számára. A Disney közölte, hogy további intézkedéseket fontolgat, mint például a tőkekiadások felfüggesztése, a film- és televíziós tartalmi beruházások csökkentése.

A vállalat részvényei ezen a héten 4,3%-ot emelkedtek. A Walt Disney részvények tartására hívja fel számos szakértő a vásárlókat, illetve több elemző szerint a Walt Disney papírjai történelmileg az egyik legrugalmasabb részvénynek minősülnek. A társaság részvényárfolyama szilárd alapokon áll évek óta és a cég kész hosszútávon változtatni a stratégián.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!