e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

Az NVIDIA negyedik negyedéves eredménye

Az Nvidia 7,64 milliárd dolláros negyedéves bevételt, és 53%-os növekedést ért el az utolsó negyedévében. A pénzügyi év rekordbevétele 26,91 milliárd dollár lett, 61%-os növekedés után. Rekord negyedéves bevétele lett a játékok, az adatközpont és a professzionális vizualizáció területén. Az Nvidia 100 millió dollár készpénzes osztalékot fizetett a negyedik negyedévben és 399 millió dollárt 2022-ben. A következő negyedéves, részvényenkénti 0,04 dolláros készpénzes osztalékot a cég 2022. március 24-én fizeti ki. A pénzügyi jelentés mellett fontos előrelépés a cég életében, hogy szerződést kötött a Jaguar Land Rover-rel. A soron következő járműveket a full-stack Nvidia Drive Hyperion 8 platformon fejlesztik, a Drive Orin pedig az aktív biztonság, az automatizált vezetési és parkolási rendszerek széles skáláját kínálja.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 1,28%-ot esett. Az Nvidia vezetése úgy látja, hogy az eddigi növekedés a 2023-as pénzügyi évben is folytatódik és nem csak a játékszegmens területről.

 

A kínai XPeng elektromos európai kereskedelmi üzlete

Az XPeng a svédországi Stockholmban szándékozza megnyitni az első saját üzemeltetésű üzletét Kínán kívül. A kínai elektromos autógyártó partnerséget kötött Svédországban és Hollandiában működő kiskereskedőkkel az autók értékesítése érdekében. Az Xpeng Európába való benyomulása az eddigi legjelentősebb nemzetközi terjeszkedési törekvését jelzi, melyet kínai gyártó valaha is véghezvitt. A vállalat mellett a NIO is erősen nyomul az európai piac felé.

Az XPeng Inc részvényárfolyama a héten 1,66%-ot emelkedett. Az XPeng szuper töltőállomásai 333 prefektúra szintű várost és négy közvetlenül irányított települést fednek le Kínában, összesen 813 szuper töltőállomással és 166 célállomással.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Colgate túlszárnyalja az atmoszférát

A Northrop Grumman fegyvergyártó és űrkutatási vállalat közeljövőben rendezendő 17. Commercial Resupply Services küldetése nemsokára elindulhat a Nemzetközi Űrállomáson, ahol is sor került az első magánszektorból érkező egészségügyi kísérlet végrehajtására. A Colgate-Palmolive a szerencsés márka, ami a bőrápolás vizsgálat alatt a mikrogravitáció bőrfiziológiára gyakorolt hatásait vizsgálhatja. Tavaly a Colgate-Palmoliveelvégezte az első fogászati vizsgálatát az állomáson. A mikrobiológiai kutatások az ISS állomásain sorsdöntők lehetnek a vállalat zöldebb jövőképét tekintve.

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama 0,03%-os emelkedésen van túl ezen a héten. A Colgate-Palmolive India Ltd. negyedéves profitja a becsléseknek megfelelően emelkedett. A fogkrémgyártó nettó profitja 2%-kal 252,33 millió rúpiára emelkedett az előző évhez képest a decemberrel zárult negyedévben, a tőzsdei bejelentés szerint.

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

A Fiserv új megállapodása

A Fiserv megállapodást kötött a felhőalapú központi banki szolgáltató, a Finxact felvásárlásáról. A hivatalos beszámolók szerint a teljes akvizíció körülbelül 650 millió dollár lehet. A Fiserv a Finxact egyik legnagyobb befektetője és a megállapodás értelmében meg fogja szerezni a fennmaradó tulajdonosi részesedést. A 2016-ban alapított Finxact egy új platformot épített ki, amely támogatja a legnagyobb egyesült államokbeli pénzintézeteket. A Fiserv felhőalapú rendszere 100%-os hozzáférést biztosít az összes adathoz és funkcióhoz, ami szükséges lehet az ügyfelek számára.

A Fiserv részvényárfolyama ezen a héten 3,36%-ot emelkedett. A Fiserv Inc. pénzügyi és fizetési technológiával foglalkozó cég a héten negyedik negyedévre és 2021 egészére vonatkozóan árbevétel- és nyereségnövekedésről számolt be, amelyet nagyrészt a Clover rendszert is magában foglaló kereskedői elfogadó üzletág növekedése hajtott.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

Az Unilever új stratégiába kezd

A multinacionális élelmiszeripari óriás, az Unilever új jelentést tett közzé, amely arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy váltsanak át növényi alapú étrendre. A jelentés egyértelműen megállapítja, hogy a növényi alapú élelmiszerek jobb fenntarthatósági mutatókat és egészségügyi előnyöket kínálnak, mint a hagyományos állati eredetű élelmiszerek. Az Unilever az eddigi legnagyobb anyavállalat, amely valaha kiadott egy jelentést a növényi alapú étrend elfogadásáról. A cég több száz olyan terméket gyárt, melyekben még mindig állati eredetű termékeket használnak, viszont az új kutatás alternatívát nyújthat egy új kereskedelmi stratégia kialakításában.

Az Unilever részvényárfolyama ezen a héten 0,44%-ot korrigált. A Dove gyártója bejelentette, hogy 4,5 milliárd euróért eladja a teaüzletágát is, melynek tranzakcióját az év második felére tervezik befejezni. Emellett a cég visszalépett egy nagyobb akvizícióra vonatkozó korábbi terveitől. Ehelyett az Unilever a következő két évben akár 3 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot fog folytatni, hogy megpróbálja megnyugtatni a részvényeseket, akik felháborodtak a Lifebuoy tulajdonosának a GSK fogyasztói egységére tett ajánlata miatt.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

General Mills és a húsmentes világ

A General Mills befektetést helyezett el az Everything Legendarybe, egy húsmentes start-up vállalkozásba, amely az Egyesült Államok piacán kívülre is terjeszkedni kíván. Duane Cheers és Danita Claytor által tavaly alapított Everything Legendary 6 millió dolláros „A sorozatú finanszírozást” biztosított a CircleUp Growth Partners korai fázisú befektető vezetésével. Az amerikai élelmiszeripari nagyvállalat, a General Mills a 301 Inc. kockázati tőkealapján keresztül csatlakozott ehhez a befektetéshez, amely a növényi alapú élelmiszerek más területein is aktív volt. Az Everything Legendary növényi alapú hamburgerekkel és „darált hússal” indult, amelyeket a Safeway, az Acme, a Giant és a Target áruházakban, valamint egyes független boltokban, összesen 1500 helyen árusítottak az Egyesült Államokban.

A General Mills részvényárfolyama ezen a héten 0,13%-ot nőtt. A vállalat tartósan és nagyon kis ingadozással fizet osztalékot, amelynek mértéke évente 6,2%-kal emelkedett. Az egész évet tekintve a Zacks konszenzusos becslései szerint az elemzők részvényenként 3,78 dolláros eredményt és 18,78 milliárd dolláros bevételt várnak.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

A Zillow szerint radikálisan növekszik a kereslet az ingatlanokra

Zillow arra számít, hogy az éves lakásérték-növekedés a tavasz folyamán tovább gyorsul, májusban 21,6%-on tetőzik, majd 2023 januárjára fokozatosan 17,3%-ra lassul. Januárban várhatóan több, mint 335.000 meglévő lakás kelt el, ami új rekord a vállalat történelmében. 2022-ben a cég várhatóan több, mint 6,2 millió meglévő lakást ad el. A havi lakásérték-növekedés a következő hónapokban is tovább gyorsul a cég szerint, februárban 1,7%-ra, áprilisban pedig 1,9%-ra emelkedik. 2023. január végére egy tipikus amerikai otthon ára legalább 380.000 dollár lehet.

A Zillow részvényárfolyama ezen a héten 12,76%-ot emelkedett. A Zillow több terméket és szolgáltatást akar kínálni, hogy több eladót vegyen fel a kínálatába.

 

Smart&Green vagyonkezelt részvénykosár

A Thermo Fischer új befektetésbe kezd

A Thermo Fisher Scientific a héten közölte az egyszer használatos technológiák felújításának következő szakaszát. A vállalat 40 millió dollárt fordít a pennsylvaniai Millersburgban található, egyszer használatos technológiai gyártóüzemének fejlesztésére. A vállalat tavaly bemutatott, hosszú távú, 650 millió dolláros befektetésének részét képező bővítés egy új, 47.000 négyzetméteres raktárépületet hoz létre a helyszínen, valamint 100 új munkahelyet. A Thermo Fisher azt állítja, hogy a teljes felújítást követően 2023 közepéig több, mint 1000 dolgozóra számít a telephelyen.

A Thermo Fisher Scientific részvényárfolyama ezen a héten 5,25%-ot korrigált. A cég  ezenkívül bejelentette 2022-es gyakornoki programjának elindítását.

 

Egyedi részvények:

Barrick Gold részvényeinél visszavásárlás várható

Az afrikai és közel-keleti, valamint a latin-amerikai régió erős teljesítményének köszönhetően a Barrick Gold 2021-es termelése harmadik egymást követő évben is megfelelt az előrejelzésnek. A vállalat emellett a jobb minőségű, kimerülés nélküli aranytartalékait is több mint pótolta. Az éves eredmények bejelentésekor a Barrick Gold cég elmondta, hogy a tartalékok pótlása a barnamezős feltárások folyamatos sikerének köszönhető és a friss felfedezésekre való törekvését új, perspektivikus területekre is kiterjeszti. Egyéb kezdeményezések mellett egy ázsiai-csendes-óceáni térségre szakosodott csapatot hozott létre a térségben rejlő lehetőségek azonosítására és értékelésére. A működésből származó szabad cash flow továbbra is erőteljes maradt, és az év végén a nettó készpénzállomány 130 millió dollárt tett ki, miután a részvényeseknek 1,4 milliárd dollár rekordösszegű készpénzt osztottak ki. A negyedik negyedévi osztalékot 11%-kal, részvényenként 10 centre emelték.

A Barrick Gold részvényárfolyama 11,90%-ot emelkedett ezen a héten. A Barrick Gold társaság új osztalékpolitikája szerint az alaposztalékhoz a jövőben, a mérlegben szereplő nettó készpénzállományhoz kötött teljesítményosztalék társul. Az igazgatótanács egy 1 milliárd dollárig terjedő részvény-visszavásárlási programot is jóváhagyott, mivel meggyőződésük szerint a részvényekkel olyan ársávban kereskednek, amely nem tükrözi a Társaság bányászati és pénzügyi eszközeinek értékét és jövőbeli üzleti kilátásait.

 

A McCormick bejelentése

A McCormick bejelentette, hogy Millie Peartree díjnyertes séffel dolgozna együtt a Black History Month alkalmából. Ez az együttműködés lehetőséget nyújt a fogyasztóknak, hogy ne csak a soul food recepteket ünnepeljék, hanem mélyebbre ásva megérthetik történelmüket. McCormick&Co. központjában, a Hunt Valleyben Lawrence Kurzius vezérigazgató azt tervezi, hogy erősítést küld a Walmart polcaira, amelyek 2020-ban a McCormick 5,6 milliárd dolláros bevételének 12%-át tették ki. Az elmúlt években a McCormick felvásárolta a French’s mustárt, a Stubb’s barbecue szószt és a Frank’s RedHot-ot, egy louisianai stílusú paprikaszószt, amely az 1960-as évek óta a buffalói szárnyakat vonja körbe.

A McCormick részvényárfolyama ezen a héten 2,94%-ot korrigált. A McCormick alig két évvel a Frank’s üzlet után, egy másik nagyhatalomra vetette a szemét a piacon, még pedig a Cholula vállalatra. A McCormick&Co. 2022-ben a Cholulával 10 millió dolláros, 2023-ban pedig 7 millió dolláros bevételeket is elérhet-közölte ezt a napokban Michael R. Smith pénzügyi igazgató. A McCormick&Co. arra számít, hogy a folyó pénzügyi évben az árbevétel 3-5%-kal fog növekedni, az EPS pedig 3,07-3,12 dolláros sávban várható.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá