e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Lucid Air 2022-es modellje

A kaliforniai Lucid a greencarreports.com állítása szerint a megfizethetőség egyre fontosabb az elektromos járművek forgalmazásánál. Teljesítmény/hatótáv/ár háromszög lesz a legfontosabb szempontrendszer 2022-ben, hogy a vállalat a legjobbak közé tudjon kerülni. 170 ezer dollárért kínálja a Dream Edition-t, ami forintosítva 55 millió Ft felett van. Saját állításuk alapján másokhoz képest jobb az ár/érték arányuk a 800 km feletti hatótáv és az 1111 lóerő miatt. Mindkettő túlszárnyalja a Tesla Model S adatait, nem beszélve arról, hogy 20 perc alatt közel 500 km-re elég árammal tudják feltölteni.

A Lucid részvényárfolyama 10,33%-ot emelkedett ezen a héten. Peter Rawlinson vezérigazgató 2021 októberében azt mondta, hogy a Lucid Air szedán bevezetése a Közel-Keleten és Európában 2022-ben, Kínában pedig 2023-ban fog megtörténni.

 

A BYD idei terve

A BYD 2021-es emelkedése példaértékű az elektromos autózásban. Ráadásul már évek óta stabil a vállalati működés. 2021 második felében nagyot ugrott a cég értékesítése, ami a novemberi 90 ezer darab elektromos autó eladásának köszönhető. Az 500 ezer darab feletti éves teljesítmény 231%-os emelkedést jelent előző évhez képest. Az idei évre pedig 1,1-1,2 millió megújuló energiát használó jármű értékesítését tervezi a BYD a Shenzen Economic Daily szerint.

A BYD részvényárfolyama 6,72%-ot visszaesett a héten. A Seeking Alpha szerint az EV-eladások világszerte 69%-kal nőttek az év első 11 hónapjában és Kína megelőzte a globális növekedést. A Warren Buffett által támogatott sencseni BYD megragadta a pole pozíciót, 603.783 darabot szállított, ami 218%-kal több mint egy évvel korábban.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

Bechtle erőssége

A Bechtle 7,8 milliárd eurós piaci kapitalizációja meglehetősen nagy. A Bechtle részvény 2021.10.13. óta hosszú távú emelkedő tendenciát mutat és ez idő alatt +9,30%-ot erősödött. A Bechtle nem fedezeti alapok tulajdonában van. Karin Schick-Krief jelenleg a vállalat legnagyobb részvényese a forgalomban lévő részvények 32%-ával. Eközben a második és harmadik legnagyobb részvényes a forgalomban lévő részvények 8,8%-át, illetve 5,0%-át birtokolja. Az elmúlt tíz évben a Bechtle évi 29%-os nyereséget ért el és a befektetési kockázat 1,9-es veszteséghányaddal mérsékeltnek minősíthető.

A Bechtle részvényárfolyama a héten 5,94%-ot korrekciózott. A Bechtle Németország legnagyobb informatikai rendszerháza és Európa vezető informatikai e-kereskedelmi szolgáltatója. Az elemzők átlagosan 84,43 eurós célárat várnak a cégtől. A szakértők a Bechtle részvényenkénti várható nyereségét 2023-ra 2,12 euróban határozták meg.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Gilead Sciences eredményei

A Gilead Sciences magas növekedési rátákról számolt be a napokban, de ez a növekedés főként a Veklury eladásokból származik. A Gilead Sciences stabil mérleggel rendelkezik és a közel 4%-os osztalékhozam teszi érdekessé a részvényt az osztalék befektetők számára. A teljes bevétel a tavalyi év azonos negyedévében elért 6.577 millió dollárról 7.421 millió dollárra nőtt ebben a negyedévben, ez 12,8%-os növekedést jelent éves szinten. A működésből származó jövedelem majdnem megduplázódott és a 20. negyedévi 2,001 millió dollárról 3,842 millió dollárra nőtt a 21. negyedévben. Az egy részvényre jutó nyereség pedig a 20. negyedévi 0,29 dollárról 2,06 dollárra nőtt a 21. negyedévben.

A Gilead Sciences részvényárfolyama a héten 1,86%-ot korrigált. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Gilead Sciencesnek ismét van egy domináns terméke, amely a bevételei nagy részét adja. A Gilead Sciences-nek számos lehetősége van a növekedésre. 2021 szeptemberében még a Gilead Sciences-nek 2.511 millió dollár rövid lejáratú és 25.175 millió dollár hosszú lejáratú adóssága volt, amely azóta jelentősen csökkent.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Keresett a McDonald’s húsmentes pogácsája

A korlátozott megjelenést követően a McDonald’s megerősítette, hogy a McPlant Burger mostantól az Egyesült Királyság és Írország összes üzletében elérhető lesz. A helyszíneken éttermek és kisebb leányvállalatok, köztük kiskereskedelmi parkok és benzinkutak üzleteiben is elérhető lesz a termék. A McPlant kellő érdeklődést, és keresletet keltett a teljes körű kereskedelmi bevezetésében. A Beyond Meat pogácsák felhasználásával készült burger állandó menüelem lesz és csatlakozik a Veggie Dippers-hez, mint az egyetlen másik, a Vegetáriánus Társaság által jóváhagyott vegán opció az Egyesült Királyság étlapján.

A McDonald’s részvényárfolyama a héten 0,38% mínuszban zárt. A McDonald’s üzletága jól teljesített a harmadik negyedévben, mivel a részvény felülmúlta az elemzők bevételi és eredménybecsléseit. Az árbevétel 14%-kal, 6,20 milliárd dollárra emelkedett éves szinten, ami alig haladta meg a 6,04 milliárd dolláros elemzői konszenzust.

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Shell erősebb negyedévre számít

A Shell a jövő havi legfrissebb eredményeinek bejelentésekor jelentős nyereségnövekedést vár földgázüzletében a megugró áraknak köszönhetően, mivel az olaj- és gázipari vállalat szerint a befektetők számára előnyös lesz a 7 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási program idén. A Shell, a világ legnagyobb cseppfolyósított földgáz termelője és kereskedője arra számít, hogy az integrált gázüzletág negyedik negyedévi kereskedelmi eredményei jelentősen magasabbak lesznek, mint egy évvel korábban, mivel a gáz ugrásszerű ára meghaladja a termelési volument.

A Royal Dutch Shell „A”részvényárfolyama ezen a héten 7,04%-ot emelkedett. 2022-ben a termelés várhatóan napi 910 és 950 ezer hordó olajegyenérték között lehet. Az LNG cseppfolyósításának mennyisége várhatóan 7,7 és 8,3 millió tonna között lesz.

 

A Coca-Cola partnersége

A Constellation Brands italalkoholgyártó vállalat az Egyesült Államokban a Coca-Cola Company-val kötött partnerséget, hogy a Fresca márkát bevezesse az italalkohol szegmensbe. A vállalatok közösen fogják gyártani és forgalmazni a Fresca Mixedet, egy szeszesital-alapú kész koktélcsaládot. Ezzel a lépéssel a 200 országban forgalmazott üdítőital-óriás Coca-Cola belép a 8 milliárd dolláros felnőtt alternatív italok kategóriájába, amely az előrejelzések szerint az elkövetkező három évben 17%-os összetett éves növekedési rátával fog növekedni, mivel a fogyasztói trend felgyorsulhat.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 1,97%-ot emelkedett. A JP Morgan 2021. december 13-án kiadott brókeri jegyzete szerint a JP Morgan overweight besorolást ad a részvényre. A Coca-Cola 2022 decemberére prognosztizált részvényárfolyamát 59 dollárról 63 dollárra emelte.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Autodesk tervezései

Az Autodesk a közelmúltban nagy változást hajtott végre termékértékesítési megközelítésében és egy rövid, fokozatos átmenetet követően 2016-ban hivatalosan is átállt a teljes SaaS-modellre. Az Autodesk ezen a héten bejelentette, hogy azonnali hatállyal Rebecca Pearce-t nevezték ki személyzeti vezetőnek. Pearce az Autodesk összes humánerőforrás-feladatát fogja vezetni, beleértve a stratégiát, a tanulást és a szervezetfejlesztést, a tehetségszerzést, a munkavállalói kapcsolatokat és a vállalati kultúrát.

Az Autodesk részvényárfolyama a héten 7,03%-ot korrigált. Az Autodesk közzétette a napokban a harmadik negyedévi eredményeit és a vállalat összességében meglehetősen erős teljesítményt nyújtott. A teljes bevétel 18%-kal 1,1 milliárd dollárra nőtt, míg a nem GAAP szerinti működési árrés 200 bázisponttal 32%-ra emelkedett.

 

 

Egyedi részvények

 

ThermoFisher Scientific egy megoldás is lehet

A ThermoFisher Scientific befejezte a PeproTech felvásárlását, amelynek teljes készpénzes ellenértéke megközelítőleg 1,85 milliárd dollár volt. Az amerikai székhelyű PeproTech rekombináns fehérjékként ismert biotudományi reagenseket fejleszt, amelyek közé tartoznak a növekedési faktorok és citokinek. Ezeket a reagenseket a sejt- és génterápiák fejlesztésében és gyártásában, valamint széles körű sejttenyésztési alkalmazásokban használják, amelyek elsősorban a sejtkutatáshoz kapcsolódó modellek. A ThermoFisher Scientific éves bevétele megközelítőleg eléri a 40 milliárd dollárt. Az elmúlt évben a ThermoFisher felülmúlta az iparág teljesítményét. A vállalat erős teljesítményt nyújtott a legutóbbi harmadik negyedévben, kihasználva az alaptevékenység jelentős fellendülését.

A ThermoFisher Scientific ezen a héten 8,39%-ot esett, viszont egy év alatt 27,17%-ot emelkedett. A ThermoFisher Scientific sokkal gyorsabb és következetesebb forgalomnövekedést produkált az elmúlt öt pénzügyi évben, mint a Qualcomm, ezért a JP. Morgan elemzői vételre javasolják.

 

A Beirsdorf újra felvásárol

A hónap elején derült ki, hogy a Chantecaille prémium kozmetikai üzletágat felvásárolta a német székhelyű multinacionális Beiersdorf. Az 590 és 690 millió dollár közötti értékű Chantecaille 1997 óta van jelen a piacon és high-end kozmetikumokat kínál a repertoárjában. A Nivea tulajdonosa várhatóan a portfólió többi tagjától különálló egységként fogja működtetni a szépségápolási márkát, hasonlóan a La Prairie nevű luxus bőrápolási márkához. A megvásárolandó márka 2021-ben várhatóan 100 millió dollárt meghaladó globális forgalmat könyvelhet el. A családi alapítású márkát, amelyet még mindig a matriarcha Sylvie Chantecaille vezet, a filantrópia céljával alapították, reflektorfényt vetve a környezetvédelmi és természetvédelmi kérdésekre.

A Beiersdorf részvényárfolyama ezen a héten 1,15%-ot korrigált. A Beiersdorf részvényt jelenleg 24 elemző figyeli, akik összességében „vételi” ajánlást adnak.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá