A társaság ezen a héten közölte, hogy egy új fűszer markát 800 millió dolláros készpénzügyletben szerzi be az L Catterton magántőke-társaságtól.

Az ügylet várhatóan idén lezárulhat. A Cholula megvásárlásával McCormick melegíthető szószoknak a birodalmát építi ki. A vállalat 2017-ben vásárolta meg ennek a kategória vezetőjét, a Frank RedHot-t. A Cholula segítségével a két márka az Egyesült Államok chili szósz piacának mintegy 30%-át teszi ki, derült ez ki az Euromonitor International és a Nielsen Cholula adataiból. Ez együttesen messze megelőzi, mint a Tabasco és a Sriracha mártást gyártó Huy Fong Foods versenytársakat. A Frank és Cholula népszerűek az élelmiszerboltokban és a háztartásoknál is-nyilatkozta ezt a McCormick vezetősége. A Cholula, egy forró, chili szósz, amely egy szép üvegben, fa kupakkal ellátott kiszerelésbe került a fogyasztói piacra. Ez a szósz Mexikóban készül és körülbelül 30 éve kapható az Egyesült Államokban. Hat ízben vásárolható meg, az eredetit is beleértve. A most felvásárlásra kerülő cég nettó árbevétele nagyjából 96 millió dollár évente. A McCormick hozzájárulhat a növekedés felgyorsításához. A fűszeripari vállalat a Cholula e-kereskedelmi értékesítésének és terjesztésének bővítését, valamint éttermi üzletágának fejlesztését tervezi, amely döntő növekedési motor a vállalat számára. McCormick szerint a fogyasztók mintegy 40%-a éttermekben fedezi fel a Cholulát.

A McCormick részvényei ezen a héten 1,53%-ot emelkedtek. A McCormick az eladások 8%-os megugrásáról számolt be a legutóbbi jelentési negyedévben, mivel a magasabb otthoni élelmiszer-fogyasztás felülmúlta az éttermi partnerekkel szembeni gyenge eladásokat. A valószínűleg ez év végéig megvalósuló ügylet várhatóan növeli McCormick 2021-ben korrigált részvényenkénti eredményét-közölte a társaság. A vállalatot a Morgan Stanley is befektetésre ajánlja. A McCormick&Company cég kapitalizációs tőkéje mára már eléri a 19,8 milliárd dollárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!