e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

Az NVIDIA ismét tarolt a mesterséges intelligencia terén!

A szakértők a GTC 2022-es processzor bejelentése óta várják, hogyan teljesít majd az NVIDIA Hopper H100 Tensor Core GPU-ja. Senki sem csalódott, amikor a héten nyilvánosságra hozták a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tesztek legújabb eredményeit. Az Adatközpont kategóriában az NVIDIA terméke nyújtotta a legnagyobb teljesítményt minden munkaterhelésnél, mind az online-, mind az offline teszteknél. Akár 4,5-szer nagyobb teljesítményt is mértek a GPU-nál. 

Az Nvidia részvényárfolyama a héten 8,26%-ot korrigált. Az Nvidia az iparág élvonalába tartozó, nagy teljesítményű technológiai vállalat.

 

A Geely kiválóan teljesített az első félévben

A Geely közzétette 2022 első féléves eredményeit, amely 8 milliárd dolláros bevételt mutatott ki, 180 milliós nettó nyereséggel. Az év első felében a Geely Auto felgyorsította elektromos átalakulását, és ezzel jelentős előrelépést ért el a prémium piaci szegmensekben. A cég 613.845 járművet értékesített 2022 első félévében, ezzel bekerült Kína top 3 autómárkái közé értékesítés szempontjából. Ezen eladások közül az elektromos és új energetikai járművek száma elérte a 109.000 darabot, ami 398%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és a vállalat eladásainak 17,9%-át adják.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 8,58%-ot esett.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az UnitedHealth erős pénzügyi eredményekről számolt be

Az UnitedHealth júliusi második negyedéves eredményfelhívásában bejelentette, hogy a profitszint meghaladta az elemzői várakozásokat, a bevétel pedig 13%-kal nőtt a negyedévben, 80,3 milliárd dollárra. A vállalat stratégiájának továbbra is szerves részét képezi az inzulin magas költségei. A vállalat továbbra is arra törekszik arra, hogy csökkentse termékeinek árát, ezzel minél több emberhez eljuttatva a szükséges gyógyszereket. Az infláció és az ellátási zavarok miatt a cég továbbra is nehézségekkel küzd ennek megtartása érdekében. 

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 0,63%-ot korrigált.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

Az SAP árat emel

A vállalat 2023. január 1-től megemeli az SAP Standard Support, SAP Enterprise Support és SAP Product Support for Large Enterprises szerződéseinek költségeit a meglévő ügyfelek számára. Az árak az ügyfelek helyi fogyasztói árindexének (CPI) megfelelően emelkednek, viszont maximum 3,3%-ra korlátozódtak. A változások akkor lépnek életbe, amikor az ügyfelek másodszor is megújítják éves támogatási szerződésüket. Az SAP az energia-, a munkaerő- és a harmadik féltől származó szolgáltatások magasabb költségeit okolta a változásért.

A héten az SAP részvényárfolyama 3,37%-ot esett. A vállalat vállalati szoftverrendszereket fejleszt és forgalmaz az üzleti tevékenységek digitalizált irányítására.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A Colgate zéró kibocsátásra törekszik

A Colgate-Palmolive Company bejelentette, hogy a The Science Based Targets jóváhagyta a cég Net Zero kibocsátáscsökkentési céljait. A Colgate több, mint 20 éve dolgozik az éghajlatváltozást befolyásoló tényezők kezelésén és a kibocsátási értékek csökkentésén. Az éghajlatváltozás elleni fellépés felgyorsítása a 2025-ös Fenntarthatósági és Társadalmi Hatások Stratégiájának egyik fő intézkedése. A Colgate a tervek szerint energiaigényének csaknem 35%-át kizárólag zöld energiából fogja előállítani 2025-re. 

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama ezen a héten 3%-ot korrigált.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

A Siemens és a zöld hidrogén

Megnyílt a Németország egyik legnagyobb zöld hidrogéntermelő üzeme, a Siemens óriáscég által, aki azt állítja, hogy évente 1350 tonna hidrogént állít majd elő. A létesítmény a Wunsiedel Energy Park szél- és napenergiáját használja majd, ezzel törekedve az unió kibocsátással kapcsolatos terveinek segítésére. A cég úgy tervezi, hogy a hidrogént elsősorban „a régió ipari és kereskedelmi vállalataiban, de a közúti szállításban is használják majd”.

Az üzembe helyezést követően a Siemens közölte, hogy az üzemet átadták a WUN H2-nek, mely vállalatban 45%-os részesedéssel rendelkezik.

A Siemens részvényárfolyama ezen a héten 4,63%-ot esett.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

Az Apple ”környezettudatossága” 

Az Apple becslései szerint minden egyes iPhone 14 több, mint 61 kg szén-dioxid-kibocsátást eredményez élettartama során. Ezen kibocsátások 79%-a a gyártási folyamat alatt keletkezik. Nem számít, mennyire környezetbarát a szállítás, vagy hogy nap- és szélenergiával tölti-e telefonját; Az iPhone 14 szén-dioxid-kibocsátásának 79%-a már azelőtt keletkezik, hogy a vásárlóhoz kerülne a termék. Az Apple viszont továbbra is ragaszkodik azon állításához, hogy termékük egyre környezettudatosabb. 

Az Apple részvényárfolyama a héten 4,26%-ot esett. Az Apple a világ egyik legismertebb vállalata.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

A Linde az USA legnagyobb hidrogéntermelője  

 A Linde bejelentette, hogy a New York állambeli Niagara Falls-ban egy vadonatúj, 35 MW-os üzemmel több, mint kétszeresére növeli zöld folyékony hidrogén-termelési kapacitását az Egyesült Államokban. A 2025-re üzemelő erőműben környezetbarát megoldásokkal, vízenergiát használva állítanak elő folyékony zöld hidrogént. Todd Lawson, a Linde keleti régiójának alelnöke szerint a vásárlók egyre növekvő keresletet mutatnak a hidrogén iránt a különböző végpiacokon, beleértve a repülési és elektronikai termékeket. 

A Linde plc. részvényárfolyama a héten 1,38%-ot esett.

 

Egyedi részvények:

A Reckitt Benckiser Group befektetői az elmúlt egy évben 16%-os hozamot értek el

A Samsung Electronics bejelentette új környezetvédelmi stratégiáját

Egyedi kötvény:

RALPH LAUREN 18/25 avagy keress 4,35%-ot éves szinten dollárban

Arany:

Üzbegisztán múlt hónapban növelte aranytartalékait

 

Kép forrása: siemens.com

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!