Kína egyik legnagyobb EV gyártója, a Geely a hírek szerint részesedést pályázott meg egy hagyományos hajtásláncon alapuló egységben, amely a Renault-hoz tartozik, egyelőre.

A Volvo anyavállalata számára igen előnyös lehet a gyártósor megszerzése, tekintve, hogy a cég PHEV járműveire a legnagyobb a kereslet. A Polestar széria ezt igyekszik megcáfolni. A hivatalos bejegyzések szerint a Renault megtartja a részesedésének 40%-át, míg a Geely ugyanennyi részesedést szerez a cégben. A maradék 20% tulajdonosa egyelőre nem publikus.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 6,21%-ot korrigált. A Geely Automobile Holding ezen a héten bejelentette, hogy a Csoport teljes értékesítési volumene 2022 júliusában 122.633 darab volt, ami körülbelül 24%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezen kívül 2022 július hónapjában a Csoport LYNK&CO márkájú járműveiből 205 darabot szállított az európai piacon előfizetéses ügyfeleinek innovatív előfizetési modellje keretében, és 2022 első hét hónapjában összesen 6.458 darab járművet szállítottak ki innovatív előfizetési modell keretében.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá