A Shell bővíti jelenlétét Kína feltörekvő hidrogénenergia-iparában.

A cég már felvette a kapcsolatot a nagy helyi szereplőkkel, hogy közösen hajtsanak végre zöld hidrogénprojekteket a világ legnagyobb energiafogyasztó országában. A hét elején a Shell China megállapodást írt alá az ország legnagyobb zöldenergia projekt fejlesztőjével, a Shanghai Electric-kel, hogy közösen folytassák a zöld hidrogén fejlesztéseket. A megállapodás lehetőséget biztosít a vállalatok számára a szén-dioxid mentes jövőkép kialakítására az országban.

A Royal Dutch Shell „A” részvényárfolyama 2,49%-ot emelkedett. A nagy olajipari részvények közül a Royal Dutch Shell van a legjobb helyzetben ahhoz, hogy leggyorsabban és a legjobb minőségben szállítsa Európa gázkészletét. A brit-holland kolosszus a legnagyobb nemzetközi energiaipari vállalatok közül a legnyereségesebb, mégis az Exxon Mobil és a Chevron részvényeihez képest jelentős árengedménnyel kereskedik. A Shell emellett közel 5%-os biztonságos osztalékhozamot kínál a befektetőknek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá