e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Nio nem csökkent árat

A kínai elektromosautó-gyártó cég, a NIO bejelentette, hogy nem kíván csökkenteni elektromos járműveinek árán, annak ellenére, hogy a riválisok sorra követik a Tesla-t az árháborúban. A cég vezérigazgatója szerint a NIO termékei és szolgáltatásai ár-érték arányban kiemelkedőek a piacon. A cég a tervek szerint most az ügyfélszolgálatok kibővítésére fog összpontosítani például akkumulátorcsere- és töltőállomások fejlesztésére. A cseretechnológia továbbra is a cég védjegye, és a jövőben csak bővíteni szeretnék ennek a kínálatát.

A NIO részvényárfolyama a héten 10,09%-ot korrigált. A NIO részvényárfolyamát értékelő elemzők közül néhányan hangot adtak annak, hogy jövője van a NIO vállalatnak. Ezek a China Renaissance, a Mizuho, a Jeffries, a Deutsche Bank és az UBS elemzői. Ezen elemzők többsége vételi vagy tartási besorolást ad a részvényre. Fennáll a lehetőség, hogy a NIO részvényárfolyama 2025-re jól fog teljesíteni, ahogy az elektromos járművek elterjednek. Mint már tudják, számos ország, például Európa, sőt Kína is terveket készített a belső égésű motorral hajtott járművek fokozatos kivonására. A NIO 2025-re tökéletesítheti gyártási folyamatát és kiterjesztheti tevékenységét más országokra is. A Long Forecast szerint a részvény 2025 januárjában körülbelül 55 dolláron fog kereskedni.

 

Az XPeng hatékonyabb termelésre törekszik

Az XPeng szerint a Smart Electric Platform Architecture 2.0 20%-kal lerövidíti a jövőbeli modellek kutatási és fejlesztési ciklusát, és radikálisan csökkenti majd a gyártási költségeket. Egy ilyen mértékű költségcsökkentés nagy változást jelentene az XPeng és az elektromos járművek számára, ha a cég sikeresen bevezeti a platformot. A vállalat úgy látja, hogy e technológiai innováció bevezetése jelentősen felgyorsíthatja a cég terjeszkedését a piacon. A bejelentés után a vállalat részvényeinek értéke csaknem 14%-kal emelkedett. 

Az XPeng részvényárfolyama ezen a héten 6,75%-ot esett. Az XPeng egy vadonatúj modellt mutatott be az Auto Shanghai 2023 kiállításon, a G6 SUV kupét, amely az EV márka megalapozója lehet, mivel a Tesla Model Y modellel fog versenyezni a legforróbb BEV piaci szegmensben.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az UnitedHealth 5 éves távlatból

Azon befektetők, akik öt éve 1000 dollárt raktak be az UnitedHealth Group részvényeibe, mostanra akár 2000 dollár értékű befektetéssel is rendelkezhetnek. Az UnitedHealth Group az elmúlt öt évben éves szinten 6,32%-kal múlta felül a piacot, ami 15,72%-os átlagos éves hozamot eredményezett. Az UnitedHealth Group piaci kapitalizációja 450 milliárd dollár, részvényeinek száma megközelítőleg 934 millió, melyből 930 millió nyilvános forgalomban van. A következő öt évben a szakértők 13% körüli növekedést várnak, ami pozitív kilátásokat jelez a vállalat jövőjét illetően.

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 5,53%-ot korrigált. A UnitedHealth Group 2023 első negyedévének eredményei az Optum és a UnitedHealthcare következetes, széles körű növekedését tükrözik. Az első negyedévben a növekedést a vállalaton belüli több ember kiszolgálása és a vállalat bővülni kívánó képességei vezették, amelyekkel a teljesebb körű ellátást biztosította. A vállalat az egész évre vonatkozó nettó eredménykilátásait részvényenként 23,25-23,75 dollárra, a korrigált nettó eredményt pedig részvényenként 24,50-25,00 dollárra emelte.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Elon Musk beperelheti a Microsoftot?

Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója a napokban perrel fenyegette meg a Microsoftot. A vezérigazgató azzal vádolta meg a szoftveróriást, hogy illegálisan használta fel a közösségi média adatait mesterséges intelligencia modelljének betanítására. A Microsoft körül sok pletyka kering, miszerint a cég kihagyná a Twittert hirdetési platformjáról, amely lehetővé teszi a hirdetést vásárlók számára, hogy egy helyen kezelhessék az összes közösségimédia-fiókjukat. Szakértők szerint Musk akciója után nem kérdéses, hogy a Microsoft valóban kihagyja a népszerű közösségi oldalt. 

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 0,33%-ot korrigált. 32 Wall Street-i elemző alapján, akik az elmúlt 3 hónapban 12 hónapos árcélokat adtak a Microsoftra. Az átlagos célár 307,37 dollár, a legmagasabb előrejelzés 411,00 dollár, a legalacsonyabb 241,00 dollár. Az átlagos árcél 7,56%-os változást jelent a legutóbbi 285,76 dolláros árfolyamhoz képest.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Unilever példamutató a környezettudatosság terén

Az Unilever Nigeria Ltd. a napokban bejelentette, hogy extrém intézkedéseket fog tenni a műanyag termékek újrahasznosítására, hogy azokat újból fel tudják majd használni gyáraikban. A cég ügyvezető igazgatója, Carl Cruz elmondta, hogy az Unilever Nigeria és a Bridges Outcomes Partnerships csaknem 2 millió dollárt fordít arra, hogy segítse a szociális vállalkozásokat a műanyaghulladék begyűjtésében. A partnerség több száz új munkahelyet jelent, melyek fő missziója egy zöldebb jövő kialakítása lesz az ország területén. 

Az Unilever részvényárfolyama ezen a héten 1,77%-ot emelkedett. Az Unilever márkás fogyasztási cikkek ikonikus kollekcióját értékesíti. A vállalat lassú növekedéssel küzd, de dolgozik a problémán. A bő 3,5%-os hozamával a befektetők jól megfizetik, hogy kivárják az üzleti fordulatot. A jó hír az, hogy az Unilever hihetetlenül hosszú története során, amely egészen az 1800-as évek közepéig nyúlik vissza, már átélt nehéz időket. És mivel olyan lenyűgöző márkák tartoznak hozzá, mint a Dove, a Ben & Jerry’s és a Hellmann’s, nagyon erős alapokkal rendelkezik, amelyekre egy szebb jövőt építhet. Egyszerűen fogalmazva, nincs különösebb okunk azt gondolni, hogy az Unilever nagyobbat visszaeshet.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A General Mills kitűnően halad a 0 kibocsátás felé

A General Mills közzétette a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó jelentéseit, melyek közül az egyik részletezi a vállalat előrehaladását a környezetvédelmi projektek terén. A cég fő éghajlat-változási céljai közé tartozik az üvegházhatású gázok kibocsátásának 30%-os csökkentése 2030-ra, és a nettó nulla kibocsátás elérése 2050-re. 2020 óta a General Mills 1%-kal csökkentette az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását a teljes értékláncában, és 49%-kal a tulajdonában lévő tevékenységeiben. A General Mills rengeteg erőfeszítést tett, hogy termékei újrahasznosított csomagolással érkezzenek a polcokra. 

A General Mills részvényárfolyama ezen a héten 1,07%-ot emelkedett. A General Mills Inc. idén tavasszal egy sor korlátozott ideig tartó kínálatot és állandó portfólióbővítést indít. Az új termékek számos kategóriát lefednek, többek között gabonapelyheket, müzliket és sült snackeket.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tencent hatalmas előnyre tett szert

A legnagyobb kínai játékcég, a Tencent hivatalosan is engedélyt kapott, hogy hirdessen a ByteDance alkalmazásokon keresztül. A DataEye online játékelemző platform szerint ez új mérföldkő a két cég kapcsolatában, és hatalmas lépés a Tencent számára. A ByteDance és a Tencent az évek során kiélezett versengést folytattak, rendszeres jogi vitákkal. Az új partneri kapcsolat eredményeként a Tencent-játékok korlátozott megjelenést kaptak a ByteDance platformokon, míg a ByteDance alkalmazásai is nyilvánosságot kaptak a Tencent felületein.

A Tencent részvényárfolyama a héten 3,26%-ot esett. A Tencent növekedése megállt. Hosszú távon azonban még mindig vannak lehetőségei a növekedésre. A befektetőknek mérlegelniük kell a részvényvásárlás kockázatait és a cég hozam előrejelzését. A Tencent támaszkodhat tőkeallokációs képességeire, hogy a fel nem használt készpénzt külső befektetésekbe irányítsa át. A JD.com, a Pinduoduo, a Meituan és a Sea Limited példák a Tencent sikeres korábbi befektetéseire.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Linde hidrogénjére folyamatosan nő a kereslet

A Linde bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást írt alá zöld hidrogén szállításáról az Evonik-nak, mely egy speciális vegyi anyagokkal foglalkozó vezető vállalat. A Linde a partnerség miatt egy teljesen új üzemet épít a szingapúri Jurong-szigeten, melyet maga a cég fog birtokolni és üzemeltetni. Az üzemben zöld hidrogént állítanak elő, amelyet az Evonik állati takarmányok előállításához használ majd fel. Az új megállapodás nem csak a Linde számára előnyös, de Szingapúrt is közelebb viszi egy zöldebb jövő felé. 

A Linde részvényárfolyama ezen a héten 1,82%-ot emelkedett. A Linde plc. nemrég bejelentette, hogy növeli a dél-koreai Tangjeongban található helyszíni üzemének kapacitását. Ezt azzal a céllal tenné, hogy a Samsung Display-t nagy tisztaságú ipari gázokkal lássa el. A bővítési projekt támogatja a Samsung Display több milliárd dolláros beruházási tervét, amelynek célja a jelenlegi LCD gyártósor OLED-gyártásra való átalakítása. Az okostelefonok, a virtuális valóság headsetek és a laptopok csak néhány olyan termék, amely OLED-et használ.

Egyedi részvények:

Ezt jelenti a Costco Wholesale erős tőkemegtérülése

Republic Services részvénye: 3 ok, amiért érdemes tartani és vásárolni

Egyedi kötvény:

3,82%-ot kereshet euróban a Continental Gumiabroncsokon

Arany:

Aranyár: Ezek a bankok új aranyár előrejelzései

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=PAmkJRAITis

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!