A Microsoft részvényeire érdemes odafigyelni

A világ harmadik legnagyobb, 1,89 billió dolláros piaci tőkéjével a Microsoft a technológiai világ egyik meghatározó alakja, és valószínűleg hosszú, jövedelmező jövő előtt áll. 2022-ben részvényei 28,7%-ot estek, mivel a makrogazdasági ellenszél az egész technológiai ágazatot megterhelte. A piac azonban az év eleje óta a fellendülés jeleit mutatja, a Nasdaq Composite index évi 10%-ot, a Microsoft részvényei pedig nagyjából 6%-ot emelkedtek ugyanebben az időszakban. Eközben az infláció hét egymást követő hónapban mérséklődött. A javulás valószínűleg vonzza a befektetőket a technológiai részvények felé, fellendítve az olyan vállalatokat, mint a Microsoft.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 2,62%-ot korrigált. A Microsoft részvényei kiváló lehetőséget nyújtanak a szoftveres oldalra történő befektetéshez. A vállalat dominanciája a digitális iparágakban, például az operációs rendszerekben, a termelékenységi szoftverekben, a játékokban és a felhőalapú számítástechnikában 161%-os részvényárfolyam-emelkedést eredményezett az elmúlt öt évben és 801%-os emelkedést az elmúlt évtizedben.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá