e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Geely tavaly rekordot döntött

A Geely Auto rekordbevételt ért el tavaly, annak ellenére, hogy a piacot megszorongatta a tartós chiphiány és a koronavírus járvány. A cég bevétele 45 százalékkal, 147,96 milliárd jüanra, azaz 21 milliárd dollárra nőtt az év végére. A Geely közleménye szerint a tavalyi adózott eredménye 8,5 százalékkal emelkedett, ami meghaladta az elemzői várakozások átlagát. Az akkumulátorok, chipek és egyéb alkatrészek költségének jelentős emelkedése miatt az árrés 3 százalékponttal, 14 százalékra csökkent. Összességében a Geely tavaly 1,43 millió járművet adott el, ami 8 százalékkal több, mint 2021-ben.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 6,49%-ot menetelt előre. A Geely 2023-ra 1,65 millió darabos értékesítési célt tűzött ki, és azt mondta, hogy meg kívánja duplázni az új energiával és villamosított járművekkel kapcsolatos eladások arányát. A nyugati autógyártók kivonulása miatt az orosz fogyasztók számára szűkülnek a lehetőségek, a kínai autógyártók pedig kitöltik a rést, így az oroszok kénytelenek leküzdeni a kínai márkákkal szembeni vonakodásukat, és megemészteni a magasabb árakat. Az Autostat elemző ügynökség és a PPK tanácsadó cég adatai szerint a kínai márkák, mint például a Haval, a Chery és a Geely, az oroszországi új autóeladások közel 40%-át adják. 

Szemben a 2022 január-februári kevesebb mint 10%-kal, kihasználva az olyan cégek, mint a Renault, a Nissan és a Mercedes távozása által hagyott lehetőséget.

 

Az Xpeng G6 lesz a Tesla új riválisa

Kína egyik leginnovatívabb elektromosautó-gyártója, még a piaci nehézségek ellenére sem adja fel a harcot az elektromos autó szegmensben. Az Xpeng legújabb járműve, az új G6 lehet a Tesla eddigi legnagyobb ellenfele a szakértők szerint, főként a kínai piacon.  A jármű alap verziója hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a Model 3, viszont árban is fel tudja venni a versenyt Elon Musk legsikeresebb gépével. A G6 a hírek szerint 10-13 millió forintos áron érkezik a piacra, tehát egy súlycsoportban a Tesla-val. Szakértők viszont kiemelték, hogy mivel Musk cége rendelkezik adójóváírással az USA területén, így nem valószínű, hogy a G6 fogja elbitorolni a márkától a trónt. 

Az XPeng részvényárfolyama ezen a héten7,57%-ot emelkedett. A vállalat nagy hangsúlyt fektet az innovációra, és számos csúcstechnológiát és funkciót épít be járműveibe, például fejlett vezetőtámogató rendszereket és autonóm vezetési képességeket. Az eladások és a közösség erejét tekintve az XPeng egyre inkább bővíti jelenlétét a kínai piacon, amely a világ legnagyobb EV-piaca.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Medtronic és az NVIDIA közös projektet jelentett be

A Medtronic és az NVIDIA szóvivői bejelentették, hogy együttműködnek a mesterséges intelligencia fejlesztésének felgyorsítása érdekében. A projekt központjában egy egészségügyi rendszerben használható új mesterségesintelligencia-alapú megoldás bevezetése áll. A Medtronic úgy tervezi, hogy elsőként egy endoszkópos modulba építik be az NVIDIA Holoscan-t, egy valós idejű, mesterséges intelligenciával rendelkező számítástechnikai szoftverplatformot. A rendszer segítségével az orvosok azonnali diagnózist tudnak alkotni a vizsgálat során, nagyobb pontossággal, mint eddig bármikor. 

Az olasz Medtronic vállalat részvényárfolyama ezen a héten 0,03%-ot korrigált. A Medtronic történelmileg magas, 3,4%-os hozama és a bizonyított osztaléknövekedés teszi vonzóvá a jövedelemorientált befektetők számára. A részvény olcsó értékelése is további felfelé ívelő potenciált sugallhat.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Fiserv most FinTech vállalatoknak segít

A Fiserv és a Central Payments bejelentette, hogy segíteni fognak a vállalatoknak új pénzügyi termékek bevezetésében. Az új együttműködés egyesíti a Fiserv fizetési és pénzügyi szolgáltatási technológiai megoldásait, valamint a Central Payments Open Fintech API Marketplace-ét. A közlemény szerint ezzel az új ajánlattal a FinTech cégek, a vállalkozások és a fizetési szolgáltatók átfogó és szabályozott alapvető banki és fizetési szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá, és felgyorsíthatják az új termékek debütálását.

A Fiserv részvényárfolyama ezen a héten 4,38%-ot emelkedett. A Fiserv most az 52 hetes csúcs közelében kereskedik. A Clover jelentős potenciállal rendelkezik, és a jövőben is a növekedés fő hajtóereje lehet. A legutóbbi eredmények minden területen szilárd növekedést mutattak, és az előrejelzés is kiváló volt. A jelenlegi értékelés történelmi alapon továbbra is diszkontált. A vállalatot vételre értékelik a Seeking Alpha elemzői.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A McCormick 40 év után először újít termékén 

A McCormick, napjaink legsikeresebb fűszergyártója, közel 40 év után először alakítja át ikonikus piros kupakú üvegét. A vásárlók hamarosan új tervezésű palackokat láthatnak a polcokon, amelyeken frissített címkézés és új „pattintható” kupak található, amely a cég szerint frissebben tartja a fűszereket a korábbi dizájnhoz képest. A McCormick új, karcsúbb palackjai, amelyek már megkezdték a megjelenést az Egyesült Államokban, először a legnépszerűbb termékeknél fognak megjelenni, köztük a fahéjnál, a fokhagymapornál és a pirospaprikánál.

A McCormick részvényárfolyama ezen a héten 0,43%-ot emelkedett. A McCormick hosszú ideje szilárd fogyasztói alapanyag-részvény. A vállalat domináns piaci pozíciója olyan rugalmasságot biztosít, amellyel riválisai nem rendelkeznek, ahogyan a változatosabb portfólió is, amely mind a fogyasztókat, mind az étteremláncokat kiszolgálja élelmiszertermékeivel. Ezen versenyelőnyök eredményeként a McCormick-részvények a következő években valószínűleg pozitívan hatnak a befektető portfóliójára. Ez még akkor is igaz, ha 2022-ben a legtöbb részvény gyengébb eredményeket mutatott az értékesítés és a nyereség alakulása tekintetében.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Scotiabank új mérföldkövet ért el

A Scotiabank az ISO 20022 bevezetésével egy fontos fizetési átalakítási mérföldkőhöz ért, megnyitva az utat olyan új üzleti szolgáltatások felé, amelyek jelentősen leegyszerűsítik globális szolgáltatásaikat.  A SWIFT rendszer migrációs frissítése lehetővé teszi a Scotiabank azaz a Bank of Nova Scotia számára, hogy az ISO 20022 szabvány szerinti elektronikus átutalásokat intézzen az ügyfelek számára, 26 észak-amerikai, latin-amerikai, karibi, európai és ázsiai csendes-óceáni piacon. A SWIFT vezette az elektronikus átutalások esetében az ISO 20022 szabványok legfontosabb jellemzője, hogy minden papírmentes formában történik, ezzel jelentősen csökkentve a cég környezetre gyakorolt hatását. 

A Bank of Nova Scotia részvényárfolyama 0,43%-ot emelkedett. A Bank of Nova Scotia 2023 első negyedévét 11,5%-os CET1 mutatóval zárta. A korrigált eredmény visszaesett az előző év azonos időszakához képest, a korrigált ROE pedig 13,4% volt a negyedévben. Azok a befektetők, akik a részvényt a jelenlegi árfolyamon vásárolják meg, 6,3%-os osztalékhozamot kaphatnak.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Microsoft hatalmas lépésre készül a mesterséges intelligencia terén

A Microsoft bejelentette, hogy néhány hónapon belül elérhető lesz legújabb virtuális asszisztens programja, mely képes telefonhívás közben módosítani a jegyzeteinket, össze tudja foglalni a hosszú e-mailek lényegét, illetve pillanatok alatt létrehoz egy prezentációt egy egyszerű szöveges dokumentum alapján. A cég ráadásul megerősítette, hogy a rendszer része az Office 365-nek, így mindenki számára elérhető lesz. A piacon az IBM, az Amazon, a Baidu és a Tencent is dolgozik már hasonló technológián, viszont a Microsoft a ChatGPT miatt hatalmas előnnyel rendelkezik a mesterséges intelligencia terén 

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 0,58%-ot emelkedett. A Microsoft diverzifikálta üzleti tevékenységét a felhőalapú számítástechnika és a mesterséges intelligencia felé. A Microsoft olyan üzletágakkal is diverzifikált, mint a LinkedIn, a GitHub és a játékipar, amely az Xbox köré épül. Ez a Microsoftnak előnyt jelent a kihívásokkal teli időkben, mivel többféle módon is képes nyereséget termelni, de ez egyben kulcsfontosságú eszköz is, mivel a nagy technológiai vállalatok igyekeznek kihasználni az AI erejét, beleértve az olyan chatbotokat, mint a ChatGPT.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A John Deere önvezető robotokat fejlesztő céget vásárolt

A John Deere, azaz a Deere&Company világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépeket forgalmazó cége, bejelentette, hogy a jövőben több figyelmet fordít a környezettudatosabb önvezető mezőgazdasági járművek fejlesztésére. A vállalat ennek érdekében bejelentette, hogy felvásárolta korábbi partnerét, a SparkAI-t, mely autonóm robotok tervezésében jeleskedik. A New York-i startup és a mezőgazdasági gépgyártó nem hozta nyilvánosságra az akvizíció összegét. A traktorokat a tervek szerint egy egyedi mesterséges intelligencia irányítja majd, ami lehetővé teszi a fejlettebb gépi tanulást zord környezetekben, például egy nagy kiterjedésű farmok területén. 

A Deere&Company részvényárfolyama ezen a héten 0,38%-ot korrigált. A Deere&Company az InvestorsObserver elemzése alapján 98-as erős értékelési pontszámot kapott. A Deere&Company jelenlegi árfolyamán a részvények 98%-ánál jobb értéket képvisel.

 

Egyedi részvények:

Túl késő megvenni az Eli Lilly részvényt?

A Nibe Industrier megszünteti érdekeltségét a Fujitsu Generalban

Egyedi kötvény:

3,099% kamat és hozam euróban a Mercedestől

Arany:

Aranyár előrejelzés: A biztonságos menedékek felfelé ívelő trendje folytatódik?

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=uVV-WPLObew

Szólj hozzá