A Geely 7 új modellt tervez

Kína egyik legsikeresebb EV márkája, a Geely Auto a héten közölte, hogy 7 fajta elektromos modellt kíván piacra dobni egy új prémium márka alatt a következő két évben. A cég közleménye szerint a Geely Galaxy márkához tervezett hét modellből, amelyek saját fejlesztésű akkumulátorrendszerrel rendelkeznek, három tisztán elektromos autó, négy pedig hibrid modell lesz. A Geely az L7 hibrid SUV-t és az L6 hibrid szedánt 2023 második és harmadik negyedévében, míg a tisztán elektromos E8-ast a negyedik negyedévben fogja piacra dobni.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten ismét esett, most 6,17%-kal került lejjebb. A Geely által támogatott elektromos autómárka, a Zeekr hétfőn közölte, hogy a kínai akkumulátor-óriás CATL és mások 750 millió dolláros tőkeemelését követően 13 milliárd dollárra értékelték. A Zeekr még nincs nyilvánosan jegyezve, de a Geely decemberben közölte, hogy a márka bizalmasan benyújtotta a tőzsdei bevezetés iránti kérelmét az Egyesült Államokban. Az új értékeléssel a Zeekr papíron többet ér, mint a Xpeng, amelynek piaci értéke 8,01 milliárd dollár volt a Refinitiv Eikon elérhető adatai szerint.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!