e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

A NIO belép az off-road szegmensbe

A NIO egy új márka, a Zhixing felvásárlását tervezi, amely luxus elektromos terepjárók gyártására összpontosít. A cég a tervek szerint 2025-ben piacra dobja első modelljét körülbelül 1 millió RMB (150.000 dollár) értékben. A lépés segíthet a NIO-nak abban, hogy egy drágább szegmensbe lépjen, és kiterjessze termékeit további célközönségekre is. A kínai elektromos járműgyártó már erős hírnevet szerzett a kínai felső középosztály körében.

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 12,45%-ot emelkedett. A NIO a prémium kategóriás elektromos autó-piacot célozza meg, de a hírek szerint egy tömegpiaci EV-t is tervez. A régóta pletykált, megfizethető áru NIO EV új felhasználói bázist vonzhatna. A NIO azt is tervezi, hogy 2024-től saját akkumulátorokat gyárt.

 

Az NVIDIA most a bűnözés ellen harcol

A grafikus feldolgozó egységek fejlesztéséről ismert vállalat három új Retail AI munkafolyamatot jelentett be az NVIDIA AI Enterprise szoftvercsomag részeként. Ezek a munkafolyamatok célja, hogy segítsenek a fejlesztőknek gyorsabban létrehozni és üzembe helyezni lopások megelőzésére tervezett alkalmazásokat. A munkafolyamatok az Nvidia Metropolis Microservices szolgáltatására épülnek, amely egy alacsony vagy kód nélküli módszer az alkalmazások létrehozására. 

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 12,16%-ot emelkedett. A grafikus chipgyártó a játék- és adatközponti rendszerek 400 milliárd dolláros piacára pályázik. Jelenleg a felesleges készleteket dolgozza fel, amelyek miatt 2022-ben a bevételek zuhantak. Az Nvidia menedzsmentje úgy látja, hogy a következő negyedévben javul a bevétel növekedése.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Johnson&Johnson fellélegezhet

A Johnson&Johnson cég nagy megkönnyebbüléseként a Bombay-i Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Maharashtra Food and Drug Administration (FDA) végzését, amely korlátozta a vállalatot babaporának előállításában és értékesítésében. Összesen 11-12 eredmény született a termékkel kapcsolatban, melyből csupán 2 nem megfelelő. Az összes többi vizsgálat alapján kijelenthető, hogy a Johnson&Johnson terméke ideális a használatra. Ez hatalmas megkönnyebbülés a cég számára, aki évek óta küzd a megbélyegzéssel hintőpora miatt. 

A Johnson&Johnson részvényárfolyama ezen a héten 5,43%-ot esett vissza. A Johnson&Johnson új üzletágba dobja ki az egészségügyi fogyasztási cikkek szegmensét. A gyógyszeripari és orvostechnikai eszközök szegmensek megtartják a Johnson&Johnson nevet, és gyorsabban növekedhetnek. A szétválással járó költségek és kockázatok az osztalékhozamokat is magasabbra tornázhatják a későbbiekben.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

Az Alphabet hivatalosan is létszámot csökkent

Az Alphabet ipari robotikai leányvállalata csaknem egy hónapja jelentette be, hogy megvásárolt egy csapat embert az Open Robotics nevű szoftverfejlesztő cégtől. A héten viszont a cég elbocsátott 40 alkalmazottat, ami a teljes létszám 20%-át jelenti. Az Alphabet pénzügyi igazgatója, Ruth Porat költségcsökkentési erőfeszítésbe kezdett a konglomerátumban, amely tucatnyi leányvállalatra terjed ki, köztük a Google-re is. A legtöbb szakértő szerint a fejlett AI rendszer miatt várható volt a leépítés.

Az Alphabet részvényárfolyama ezen a héten 3,61%-ot emelkedett. Az Alphabet a gazdaság gyengélkedése miatt visszaesést tapasztalt a digitális reklámköltésekben. A hirdetési piac hosszú távú, szekuláris növekedése még mindig jót ígér az Alphabet jövője szempontjából.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A Starbucks nem elégedett az otthoni munkavégzéssel

A Starbucks irodai alkalmazottai nemsokára legalább heti három napon visszatérnek az irodába. A cég elmondása alapján az ingázási távolságon belül lévő alkalmazottaknak kedden, szerdán és a vezetőség által meghatározott harmadik napon kell jelentkezniük a kávéóriás seattle-i központjában. Tavaly szeptemberben a Starbucks már arra kérte a dolgozókat, hogy heti egy-két napot az irodában dolgozzanak, viszont Howard Schultz vezérigazgató úgy látja, hogy ez nem valósult meg, így kötelezővé tette a heti 3 nap bejárást a dolgozók számára. 

A Starbucks részvényárfolyama ezen a héten 1,19%-ot esett. A Starbucks a világ egyik legelismertebb éttermi márkája, amely a 2021-es pénzügyi év végén több mint 80 országban közel 34.000 üzletet üzemeltetett.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

A Pfizer vakcinája még sokáig megmarad a piacon 

A Pfizer a COVID-19 világjárvány alatt az egyik legfontosabb gyógyszergyártók közé tartozott, és a jövőben a gyógyszeripari óriásvállalat nem tervezi, hogy feladja jelenlegi lendületét. A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla a héten a JP. Morgan Healthcare konferencián jelentette be, hogy 84 milliárd dolláros bevételre számítanak, kizárólag Covid elleni készítményei terén 2030-ra. Ez óriási növekedést jelent 2020-hoz képest, amikor a gyógyszergyártó 41,9 milliárd dollárt szerzett világszerte. Természetesen a Pfizer pályája megváltozott, miután a vállalat piacra dobta nagy sikerű COVID-19 oltóanyagát, a Comirnaty-t és a vírusellenes Paxlovid-ot.

A Pfizer részvényárfolyama ezen a héten 7,77%-ot esett. A Pfizer bejelentette, hogy az FDA elfogadta a meningococcus elleni vakcina jelöltjét felülvizsgálatra. A TG Therapeutics még jobb híreket kapott a szklerózis multiplex kezelésére vonatkozó FDA jóváhagyás formájában.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

A Roche új terméke hatalmas sikert aratott

A Roche bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a Xofluza alkalmazását egy éves és idősebb gyermekeknél a szövődménymentes influenza kezelésére és az influenza expozíció utáni megelőzésére. Ez hatalmas áttörés a cég számára, aki immáron elsőként forgalmazhat Európában egyszeri adagolású, szájon át bevehető influenza elleni gyógyszert, gyermekek számára. A termék természetesen alkalmazható serdülőknél és felnőtteknél is egyaránt. 

A Roche Holding részvényárfolyama ezen a héten 1,81%-ot esett. A Roche részvényei az elmúlt évben 21,2%-ot zuhantak, szemben az iparág 14,2%-os csökkenésével. Mégis a Roche jelenleg a Zacks Rank 2. legjobb gyógyszergyári vásárlás rangsorát viseli. Az elemzők szerint akár középtávon is jó befektetés lehet a Roche.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 A John Deere kénytelen volt engedni a gazdáknak

A John Deere megállapodást kötött az Amerikai Farm Bureau Szövetséggel, melyben ”engedélyezte” járműveinek javítását a gazdák számára. A piacon nem ritka, hogy a gyártók arra kényszerítik az ügyfeleket, hogy a cég saját kereskedőihez forduljanak a javítások során, ahol a költségek gyakran olyan magasak, hogy olcsóbb egy új termék vásárlása. A John Deere traktorjainak kézikönyve és kapcsolási rajza eddig elérhetetlen volt a vásárlók számára, viszont a gazdák perrel való fenyegetése miatt a cég kénytelen volt engedni eredeti tervéből. 

A Deer&Company vagyis a John Deere részvényárfolyama ezen a héten 3,09%-ot emelkedett. A Deere és más vállalatok számára az infrastrukturális törvényjavaslat és az inflációcsökkentő törvény várhatóan lendületet ad. A tavaly ősszel elfogadott infrastrukturális kiadási terv több mint 500 milliárd dollárt oszt szét különböző projektekre. Az inflációcsökkentő törvény pedig 369 milliárd dollárt tartalmaz a bányaprojektek felgyorsítására és a megújuló energiával kapcsolatos infrastruktúra kiépítésére.Egyedi részvények:

NIBE Industrier egy svéd csoda ami idén nagyot szólhat a tőzsdén

A Clorox egy kiváló defenzív osztalékrészvény

Egyedi kötvény:

Biztosítsa pénzét 2050-ig a Nikeval-avagy kötvényekről bővebben

Arany:

Arany 4000 dolláron? Elemzők kilátásai 2023-ra

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=neT_39Gukfw

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!