Érkezik a Geely eddigi legolcsóbb EV járműve

A kínai Geely gyártó piacra dobta legújabb modelljét: a teljesen elektromos Panda Minit. A kisméretű elektromos autónak összesen négy változata létezik Kínában, felszereltségtől függően körülbelül 5500-7400 euró között értékesítik. A Panda Mini alig három méter hosszú, 1,50 méter széles és 1,60 méter magas. A jármű két akkumulátormérettel (9,6 és 17 kWh-val) érkezik, ami a gyártó szerint 120, illetve 200 kilométeres hatótávolsághoz elengedő.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 7,05%-ot korrigált. A kínai Geely egy LVMH által támogatott befektetési csoport által alapított fedőcéggel való egyesülés révén a Lotus sportkocsimárka egy részét az Egyesült Államokban szeretné bejegyeztetni, egy olyan üzlet keretében, amely az autógyártót 5,4 milliárd dollárra értékeli. A nemrég bejelentett fúzió a Lotus Technology, amelynek Kínában van egy üzeme, és elektromos SUV-k gyártását tervezi, és az L Catterton Asia Acquisition Corp , az L Catterton által alapított speciális célú akvizíciós vállalat, vagy Spac között jön létre. Az L Catterton az LVMH által támogatott magántőke-csoport és Bernard Arnault, a luxuskonszern alapítójának, a világ leggazdagabb emberének családi holdingja.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!