e-mobilitás

A SoftBank egy brit startup-ba szeretne fektetni

By 2020.06.23. október 1st, 2020 No Comments
A SoftBank Group 19,5 millió dollárt fektet be a Splyt Group Ltd.-be, amely az Egyesült Királyságban működő startup, ami külföldi utazásokat segítő szoftverek gyártására szakosodott.

A Splyt szoftverét már több nagyobb vállalat is használja, mint az Ant Financial’s Alipay, a Booking.com és a Trip.com. A Splyt szolgáltatásai 150 ország 2000 városában működnek, beleértve a kerékpár-megosztást, a robogókat és a repülőtéri transzfereket is. A Masayoshi Son által vezetett SoftBank csoport kiemelkedő befektető a turizmust és tranzitot elősegítő társaságokban. A vállalat részesedéssel rendelkezik az Uber Technologies Inc., a kínai Didi Chuxing és a szingapúri Grab társaságokban.

A vállalat részvényei ezen a héten 8,75%-ot emelkedtek, így elmondható, hogy a vállalat részvényeinek árfolyami mélypontjához, azaz március 18-hoz képest 82,06%-os erősödést tapasztalhattunk. A befektetőknek már csak azért is érdemes vásárolni a cég részvényeit, mert a SoftBank Group Corporation. holdingtársaságként működik, amely csoportszintű vállalatainak irányításával foglalkozik. Az alábbi technológiai szegmenseken keresztül működik mint a SoftBank, Sprint, Yahoo Japan, Distribution, Arm, SoftBank Vision Fund és Delta Fund, valamint Brightstar. A cég szegmens mobil kommunikációs, szélessávú és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt Japánban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!