A Geberit Group a világ egyik legnagyobb egészségügyi és fürdőszobai kerámiaszolgáltatója.

A svájci székhellyel rendelkező vállalat a Fürdőszoba, Csővezeték, Telepítés és Öblítő rendszerek szegmenseken keresztül működik. Az 1874-ben alapított részvényei a SIX Svájci Tőzsdén kereskednek GEBN szimbólum alatt. Kevesebb, mint két évvel a 2000. eleji tőzsdei bevezetés után a részvényárfolyam 2001. szeptemberében 29 svájci frankra esett vissza. Az ezt követő húsz évben azonban a Geberit piaci értéke csaknem 1900%-kal emelkedett. 2020-ban a Geberit Csoport értékesítésének alakulását befolyásolta a COVID-19 járvány és a negatív devizakülönbözet a font és a dollár, euró között. Különösen a második negyedévben a COVID-19 miatt bevezetett korlátozások az egyes piacokon jelentős forgalomcsökkenést eredményeztek, bár ezt az év második felében ellensúlyozták.

Míg 2020-ban Geberit Csoport nettó árbevétele 3,1%-kal, 2986 millió svájci frankra csökkent. A válság ellenére is sikerült növelni az eladásokat és további piaci részesedéseket szerezni. 2020-ban körülbelül 31%-os működési cash flow-t tartalékképzés lett a cégnek. A 2020-as pénzügyi kimutatásokat és éves jelentéseket 2021. március 10-én teszik közzé. Geberit részvénye erős növekedési lehetőséggel rendelkezik. Az elmúlt évben a svájci Geberit vállalat nyereségének 66%-át fizette ki osztalékként. Pozitív hír, hogy a Geberit osztalékját mind a nyereség, mind a cash flow fedezi. A Geberit Csoport nettó árbevétele 3,1%-kal, 2986 millió svájci frankra csökkent svájci frankban.

A svájci Geberit vállalat első a fürdőszobai felszerelések és kerámiák között. A Geberit részvényárfolyama ezen a héten 3,92%-ot korrigált. A vállalat negyedik negyedév nettó árbevétele elérte a 724 millió svájci frankot, ami a svájci frank 3,2%-os és a devizával korrigált 6,8%-os növekedésének felel meg. Ez az első negyedéves enyhe, 1,5% -os növekedésből, a második negyedévi 10,7%-os csökkenésből és a harmadik negyedévben a helyi valutákban számított 8,5%-os növekedésből következik. A Geberit részvénye nem hiányozhat egyetlen portfolióból sem.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!