e-mobilitás

Egyesül a Geely és a Volvo

By 2020.02.18. július 3rd, 2020 No Comments
A kínai autógyártó, a Geely a teljes „összeolvadást” tárgyalja a napokban a Volvo-val, amely jelképezheti az első globális kínai autógyártó óriás cég kezdeteit, amely egy igazi mérföldkő lehet az autóipar számára.

Noha a Geely már a svéd autógyártó tulajdonosa, a Volvo és a Geely önálló társaságként működik a mai napig. A teljes egyesülés létrehozná az első kínai autógyártót, amelynek valódi globális hatása lehet. Ezzel pénzt takaríthat meg a gyártási költségekben, az alkatrészek beszerzésében, valamint a kutatási és fejlesztési költségekben. Kína már régóta az autókereskedelem legnagyobb piacának számít, ám a kínai autógyárak eddig elsősorban a kínai ügyfeleknek történő eladásokra koncentráltak.

Nem ők lennének az első ilyen vállalatok, akik a teljes egyesülés mellett döntenének. Az autóipar az utóbbi pár évben folyamatos nyomás alatt van, mikor erőforrásokat keresnek az elektromos és önjáró autóik fejlesztésére, így sok vállalat egyesítette erőit a különböző problémák és jogi elvárások kiküszöbölésére. A Fiat Chrysler (FCAU) és a francia PSA Group autógyártó vállalta a teljes egyesülést, a Ford és a Volkswagen (VLKAF) pedig szövetséget jelentettek be a járművek közös fejlesztése érdekében.

A Geely Automobily a héten 8,6%-ot, míg a Volvo részvény árfolyama 2,54%-ot emelkedett, így a svéd Volvo részvényárfolyama elérte a 16,54 eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá