e-mobilitás

A Geely és Daimler partneri kapcsolata újra startol

By december 9, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Kína egyik legnagyobb autógyártója még az idei évben felvetette annak az ötletét, hogy megkezdi egy teljesen elektromos jármű szolgáltatás kialakításának tervezését.

A Geely végül a Daimler csoporthoz fordult, amelynek ráadásul 15%-os vállalati részvényét birtokolja, és amely a Mercedes-Benz márka anyavállalata. A közös tervek alapján még az idén, decemberben megindul majd az első megosztható elektromos autó flotta a kínai Hangzhou városában. A Daimler Mobility AG és a Geely Technology Group közötti 50-50%-ban osztották el a fennálló járműveket és a projekt költségvetését. Az első flotta 100 járművet fog magába foglalni, beleértve a Mercedes-Benz S osztályú, E osztályú és V osztályú járműveket. A StarRides névre keresztelt program 2020-tól Kína más nagyvárosaiba terjeszkedik. A szolgáltatást használó ügyfelek letölthetik a StarRides alkalmazást az Apple App Store és a Google Play Store áruházból. A vállalat részvényei 0.9%-os növekedéssel, 1,94 dollárral zárták a hetet. A Geely még 2018 elején felvásárolta közvetítők révén a birtokában lévő Daimler részvényeket. A befektetés közvetlen eredményeként a Geely és a Daimler Kínában fogja gyártani az elektromos Smart modellek következő generációját.

A Geely részvénye ezen a héten 2,22%-ot emelkedett, míg a Daimler 4,24%-ot korrigált.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!