e-mobilitás

A Geely nagy álmokat szeretne megvalósítani

By február 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Hatalmas célt jelentett be a Geely a nemrégiben megrendezett Geneva Motorshow keretein belül, miszerint ők szeretnének lenni Kína első és egyben legnagyobb globális autógyártói.

A vállalat vezérigazgatója, Li Shufu megerősítette a híreket, miszerint a Geely és a Volvo egyesülni fog. A Volvo bár a Geely tulajdonában áll, mégis külön vállalatként üzemelt az elmúlt évek során és teljesen független autókat gyártott. A Volvo nem tarolt az elektromos autók terén, így szükségessé vált egy beavatkozás.

Ennél jobb hír viszont, hogy a vállalat a tavalyi évben ketté bontotta a Volvo részlegeit, hogy több energiát és tőkét tudjon befektetni az elektromos autók gyártásába és fejlesztésébe. Továbbá említésre került a teljesen új Polestar széria, melyre ékkőként tekint a vállalat az elektromos autózás terén. Jelenleg igen sok nehézséggel kell megbirkóznia a vállalatnak, ha az élre akarnak törni. A Tesla hihetetlen növekedése jelentősen megváltoztatta mind az elektromos autó, mind a hagyományos autók piacát. Jelenleg ott tart Elon Musk cége, hogy a Toyota után ők a legsikeresebb autógyártók globálisan.

A Geely Automobily részvénye ezen a héten 4,34%-ot, míg egy hónap alatt 9,13%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!