e-mobilitás

Megkezdődhet a Geely gépjárművek, azaz a „Tesla ellenfelének’’ gyártása

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Több autóiparban dolgozó szakértő szerint az e-mobility piacán szinte minden autómárkában van egy közös pont, hogy mindenki próbál felülkerekedni a Tesla sikerein.

 

Ez érvényes a részvények terén, az autók terén, de lassan már a SpaceX-et is riválisnak tekintik a vállalatok. A Geely leányvállalata, a Volvo állt elő (nem elsőként) az ötlettel, hogy ők is alkotnak egy Tesla rivális gépet. A tavaly bejelentett Polestar 1-es igen ígéretes hibridnek tűnt, de közel nem érte olyan fogadtatás, mint a Tesla Model Y-ot. Az idei év elején fény derült viszont a Polestar 2-es kilétére, ami egy 600 lóerős, tisztán elektromos autó lesz. A COVID 19 terjedése miatt igen sok autógyártó döntött úgy, hogy szünetelteti gyártósorait, viszont a Volvo úgy látta, hogy a megfelelő biztonsági intézkedések mellett belekezd a kocsi sorozatgyártásába. A Polestar 2 a tervek szerint már jövőre kikerül a piacra, két verzióban is. Az alapmodell alig 45.000 euró, azaz 12 millió forint körül fog kikerülni, ezzel nagyjából egy súlycsoportban fog indulni a Tesla Model-lel a piacon.

A Geely Automobily vállalat részvényárfolyama 3,89%-ot emelkedett. A Morgan Stanley elemzői szerint továbbra is érdemes vásárolni a Geely vállalat részvényeit, mert hosszútávon a vállalat egy új lehetőséget biztosít az elektromos autózásnak, illetve stabilitást is mutat az ázsiai piacon.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!