e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

Az Amphenol osztalékkifizetést jelentett be

Az Amphenol bejelentette, hogy a cég igazgatósági tanácsa 2023. február 2-án tartott ülésén jóváhagyta a törzsrészvényeire 2023 első negyedévi osztalékot, 0,21 USD összegben részvényenként. A társaság ezt 2023 áprilisában fizeti ki a részvényesek számára. A cég továbbra is a világ egyik legnagyobb tervezője, gyártója és forgalmazója az elektromos csatlakozók és összekötő rendszerek terén. Az Amphenol éves bevétele 2022-ben 12,623 milliárd dollár volt, ami 16,06%-os növekedés 2021-hez képest.

Az Amphenol részvényárfolyama ezen a héten 4,2%-ot tudott emelkedni. Amphenol 12,623 milliárd dolláros rekord árbevételt ért el, ami 16%-os növekedést jelent amerikai dollárban és 15%-os organikus növekedést a 2021-es teljes évhez képest. Az Amphenol GAAP-ja és kiigazított működési marzsa 20,5% és 20,7% azaz

2,175 milliárd USD lett és 1,796 milliárd USD működési és szabad cash flow rekordszintű nyereséget ért el. A cég két korábban bejelentett akvizíciót végrehajtott. Feltételezve, hogy a piaci feltételek nem romlanak jelentősen, valamint változatlan árfolyamok mellett, 2023 első negyedévére az Amphenol 2,840-2,900 milliárd dollár közötti árbevételre számít.

 

A Marvell új igazgatóval és pozitívabb kilátásokkal keczdi az évet

A Marvell Technology bejelentette, hogy Willem Meintjes-aki 2018 óta a Marvell számviteli igazgatója és pénztárnoka – 2023. január 20-tól a cég hivatalos pénzügyi igazgatója. Ez a cég szerkezetátalakításának első lépése az idei évben. A társaság emellett közölte a befektetőkkel, hogy megerősíti a 2023. pénzügyi év negyedik negyedévére vonatkozó, 2022. december 1-jén megadott bevételi kilátásait, és szűkíti a tartományt. A nettó bevétel a mostani bejelentés alapján 1,4 milliárd dollár körül fog alakulni a 2023-as évben, ami egy újabb sikeres időszakot jelenthet a cég számára. 

A Marvell Technology részvényárfolyama ezen a héten 5,65%-ot emelkedett, A Marvell Technology vezető gyártás nélküli chipgyártó, amely a hálózati és tárolási alkalmazásokra összpontosít. A Marvell processzorokkal, optikai összeköttetésekkel, alkalmazásspecifikus integrált áramkörökkel (ASIC) és Ethernet-alkalmazásokhoz való kereskedelmi szilíciummal szolgálja ki az adatközpontok, a hordozók, a vállalatok, az autóipar és a fogyasztói végpiacokat. A cég aktív felvásárló, 2017 óta öt nagy akvizícióval segítette a céget abban, hogy az örökölt fogyasztói alkalmazásokból a felhő- és 5G-piacokra összpontosítva megforduljon.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

Az SAP népszerűsége tovább nőtt

2022 negyedik negyedévében minden iparágban működő szervezet Észak-Amerikában az SAP-hoz fordult, hogy előmozdítsa a kritikus üzleti eredményeket, irányítsa felhőalapú átalakításait és egyszerűsítse az üzleti folyamatokat. A RISE with SAP megoldás folytatta erőteljes elterjedési ütemét, ezzel figyelemre méltó növekedéssel zárta a 2022-es évet. A negyedik negyedévben emellett az SAP és az ExxonMobil Corporation bejelentette közös szándékát egy partneri kapcsolat kialakítására. 

Az SAP részvényárfolyama ezen a héten 6,59%-ot emelkedett. A Deutsche Bank Aktiengesellschaft “vételi” minősítésre javította az SAP-t, és 115,00 euróról 120,00 euróra emelte a részvényre vonatkozó árcélját ezeket január 12-én közzétett kutatási jelentésében jelentette be.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Essilor új marketingkampánya

Az Essilor marketingkampányt indított, hogy felhívja a figyelmet Eyezen lencséinek előnyeire, és arra ösztönzi a betegeket, hogy vásárolják meg azokat helyi, független optikai rendelőjükben. Alan Pitcher, az Essilor kereskedelmi igazgatója szerint a 40 év alattiak számára felbecsülhetetlen értékű a mindennapi tevékenységeket támogató lencsék használata, a marketingeszközök pedig közvetítik ezt az üzenetet. Az Essilor ráadásul rengeteg akcióval is készül a betegek segítse érdekében. 

Az EssilorLuxottica részvényárfolyama ezen a héten 6,77%-ot emelkedett. A Grandview Research szerint a globális szemüvegipar mérete 157,8 milliárd dollár volt 2021 végén. Az iparág a 2022 és 2030 közötti időszakban 8,4%-os összetett éves növekedési ütemet tapasztalhat. A szemüvegiparban a luxus szemüvegek szegmensét az EssilorLuxottica jelenléte monopolizálja. A franciaországi Charenton-le-Pont-i székhelyű, vertikálisan integrált szemüvegóriás 2018 októberében jött létre a francia Essilor és az olaszországi székhelyű Luxottica egyesülésével. Az Essilor 24 milliárd dollárért vásárolta meg a Luxotticát, és a szemüvegek, keretek, lencsék és kiskereskedelmi szegmensekben erős jelenléttel rendelkező vállalkozássá vált. A Luxottica 1961-es alapítása óta gazdag felvásárlási múltra tekint vissza. A vállalat olyan luxus szemüvegmárkák tulajdonosa, mint a Ray-Ban, a Prada és az Oakley.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A McCormick változatos negyedévvel zárta az évet

A McCormick bejelentette, hogy a 2022-es pénzügyi évben az eladások 1%-kal nőttek az előző évhez képest. Ha az infláció mértékétől eltekintünk, akkor változatlan árfolyamon számolva 3% a növekedés. Az egy részvényre jutó eredmény 2,52 dollár volt a 2021-es 2,80 dollárhoz képest, míg az egy részvényre jutó korrigált eredmény 2,53 dollár volt. A negyedik negyedévben az eladások 2%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. Az egy részvényre jutó eredmény 0,69 dollár volt az időszakban, szemben az egy évvel korábbi 0,73 dollárral.

A McCormick részvényárfolyama ezen a héten 1,04%-ot esett. A McCormick 2022 végén bejelentette osztalékának növelését, november 29-én bejelentve, hogy a negyedéves kifizetés 2023-ban részvényenként 0,37 dollárról 0,39 dollárra emelkedik.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

A BASF diverzifikációra törekszik

A Női Üzleti Vállalkozások Nemzeti Tanácsa Amerika vezető vállalatai közé sorolta a BASF-et vegyipari, energia- és közüzemi szektorban, a női üzleti vállalkozások terén. A díj az egyetlen nemzeti érdem jelenleg, amely elismeri a vállalatok programjait a diverzifikáció elérésében. A BASF jelentős lépéseket tett, hogy vezető tanácsát ki tudja egészíteni női tagokkal, ezzel erősítve a cég elismerését a piacon. Amerika legnagyobb vállalatai vezető szerepet töltenek be a sokszínűségi programokban és az ellátási láncokban, segítve a női tulajdonú vállalkozások fejlesztését és támogatását.

A BASF részvényárfolyam ezen a héten 2,07%-ot emelkedett. A BASF 9,4-es P/E-vel, erős fundamentumokkal és széles árrésekkel illetve hosszú távú célokkal rendelkezik, mivel a világ legnagyobb vegyipari vállalata. A BASF nagy osztalékot fizet, amelyet rendszeresen emelt, és kiváló osztalékmúltja van.A jelenlegi geopolitikai zavarok Európában továbbra is fennállnak, de a gázárak jelentősen csökkentek, ami a BASF-et ismét versenyképesebbé teszi.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

A TSMC gyengébb negyedévre számít

A Taiwan Semiconductor Manufacturing amely továbbra is a legnagyobb chipgyártó a világon aggasztó híreket közölt a 2023-as évvel kapcsolatban. A TSMC arra számít, hogy ebben a negyedévben az árbevétel negyedéves összehasonlításban ismét csökkenhet, mivel a fogyasztói kereslet csökkent az elektronikai cikkek iránt. Az iránymutatás szerint az eladások 14%-kal esnének vissza a decemberi negyedévhez képest 2023 első negyedévében. A cég viszont ennek ellenére stabil növekedésre számít éves szinten, tekintve, hogy továbbra is olyan kiemelkedő partnerekkel rendelkezik a piacon, mint az Apple vagy az Nvidia.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing ADR részvényárfolyama ezen a héten 2,1%-ot emelkedett. A TSMC az öntödeipar több mint 50%-át ellenőrzi, és a technológiai lépéstartáshoz szükséges rendkívüli beruházások erősen korlátozzák a versenyt. A TSMC haszonkulcsa hihetetlen, és legnagyobb ügyfeleinek nem sok választása volt, mint elfogadni az árugrásokat.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

Az UBS felülmúlta az előrejelzéseket

Az UBS negyedik negyedéves profitja felülmúlta a piaci várakozásokat, de a svájci bankóriás bevételcsökkenésről számolt be az ügyfelek gyengébb aktivitása miatt, és egy bizonytalan évre figyelmeztetett. A bank 1,7 milliárd dolláros nettó bevételről számolt be a tavalyi negyedik negyedévben, így az egész éves nyereség 7,6 milliárd dollárra nőtt 2022-ben. Az elemzők arra számítottak, hogy az UBS a negyedik negyedévben 1,3 milliárd dolláros nettó bevételt ér el, az év során pedig 7,3 milliárd dollárt jelent majd be. A bank Global Wealth Management részlege a negyedik negyedévben 35%-os nettó kamatbevétel-növekedést ért el az egy évvel korábbihoz képest.

A UBS Bank Group részvényárfolyama 1,76%-ot emelkedett a héten. Az UBS-ről számos friss kutatási jelentés született. A Credit Suisse Group december 9-én, pénteken közzétett kutatási jelentésében a UBS Group besorolását “outperform”-ről “semleges”-re csökkentette. A JPMorgan Chase&Co. október 26-án, szerdán közzétett kutatási jelentésében 20 svájci frankról 20,70 svájci frankra emelte a UBS Groupra vonatkozó árcélját, és “overweight” minősítést adott a vállalatnak.

 

Egyedi részvények:

Lindt&Spruengli részvénye minőséget hoz exluzív befektetőknek

Cathie Wood július óta először folytatja a részvényeladást a JD.com-nál

Egyedi kötvény:

4,33% dollárban a Qualcomm-tól még 2 éven át

Arany:

Kezdődhet a következő arany rally

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=sG0wA3oE224

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!