A Mastercard alacsonyabb bevételre számít

A Mastercard a Wall Street becsléseinél alacsonyabb bevételnövekedést jósolt a jelenlegi negyedévben, mondván, hogy az utazások iránti kereslet a jövőben is csökkenni fog. A vállalat szerint a legtöbb régióba az utazások száma a járvány előtti szintre állt vissza, ami felerősítette a félelmet, hogy 2023-ban nehéz körülmények között alakul a gazdaság, és részvényei csaknem 2%-kal 375,11 dollárra esnek. A Federal Reserve tavalyi év nagy részében végrehajtott kamatemelése után a gazdaság a lassulás jeleit mutatta, a széleskörű elbocsátások és az inflációtól való félelem pedig arra készteti a fogyasztókat, hogy többet spóroljanak.

A Mastercard részvényárfolyama 0,2%-os mínuszban zárta a hetet. A Mastercard vállalat a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeket mutatott. Az előrejelzése, mint mindig, egy kicsit homályosabb lett. David Togut elemző szerint a vállalat a 2023-as pénzügyi évre GAAP alapon az alacsony tízes nagyságrendű bevételnövekedést várja, szemben az Evercore ISI 12%-os és a Wall Street-i 13%-os becslésével.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá